Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (322)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zajímavě znějící filmová látka odehrávající se v nádherných norských reáliích, kterou ale trápí až moc zjevná inspirace hollywoodskými snímky podobného ražení. Je to vážně veliká škoda, jelikož film a celá tvůrčí vize pak ztrácí svou jedinečnou severskou identitu, takže ve finále bohužel dostaneme jen lacině podbízivou jednohubku, na níž si za pár měsíců vzpomene jen málokdo. (Netflix) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Docela solidní jednohubka od netflixu. Neříkám, že pecka, ale na to 1 vidění mě to nepohoršilo. CGI mi nevadilo, na slabší rozpočet to bylo celé zvládnuté obstojně i cop se týče hereckého obsazení. Trol vizuálně pěkně vypadal, dějem si to vykrádalo mnohem větší áčkové blockbustery jako je Godzilla apod. Sice to ve finále už nemělo takovou šťávu, ale pořád se tu něco dělo a vůbec jsem se u tohoto sledování necítil trapně, takže proč ne? ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Typické béčko se vším všudy, které se na jednu stranu snaží tvářit jako epický monster flick, ale na druhou stranu je dost hloupé na to, abych ho bral seriózně. Podívat se a zapomenout. Tuhle tematiku Norové prozkoumali podstatně lépe v Lovci trolů. Nevím, jestli to byl záměr tvůrců, ale při sledování jsem se v myšlenkách hodně vracel ke Dnu nezávislosti. Kde Emmerichovo dílko fungovalo na výbornou, tak tady stejná snaha o osudovost a epičnost ale selhává na plné čáře. Na konci nesmí chybět dnes již tradiční teaser na další díl, který tutově vznikne, protože na Netflixu je každý nový film hitovkou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Člověk nemusí míty ani moc nakoukáno a celkem brzy mu dojde, že Troll je místy doslovná kopírka všech těch Godzill a dalších probuzených monster, které se prohánějí moderním světem. A tak tu máme paleontoložku s pomateným tatíkem, který měl pochopitelně pravdu, nedůvěřivé vládní kruhy, jež nejsou ochotné věřit vlastním očím, statečného leč chápavého důstojníka, lehce potrhlého asistenta premiérky a tak podobně. Jenže i když je to několikrát převařená voda, tak to prostě baví, protože samotný troll udělá strašně moc. Kdejaká zubatá mrcha už tu byla x krát, ale horský trol městskou infrastrukturu ještě nedemoloval. Navíc takhle povedený, K tomu je nutno připočítat i fakt, že film šlape a v neposlední řadě se povedl casting se strašně sympatickou Ine Marií Wilmann na čele. Není to taková pecka, jak se asi čekalo, ale já se bavil hodně. 80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Obyčejná variace ne Godzillu a jiné předobrazy z devadesátek, kudos však za to, že něco takového vzniklo v Norsku, leč za globální pomoci Netflixu, kdy film uvidí tak tisícinásobek lidí. Těch klišé už na mě bylo moc, ale vlastně se na film dobře koukalo, má to střídmou stopáž a jako taková pohodová sedmička na zimní večer ideální. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama