Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (321)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nové akčné fantasy Trol je vo svojej podstate nórskou Godzillou, ktorú si môžu pozrieť celé rodiny bez toho, aby malým deťom zakrývali oči. Námet nie je ničím netradičným, spracovanie je prakticky v každom ohľade stereotypné a rozdiely tvorí iba trol a škandinávske prostredie, ktoré je pri podobných žánrovkách pre slovenského diváka pomerne výnimočné. Od približne polovice som sa značne nudil a čakal, či film naberie druhý dych, a trpel som v naivnom očakávaní, že záver prinesie niečo originálne. 4/10 _ Viac v recenzii. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Věř a pak se dívej.- Norský King Kong se nebývale povedl a mně vůbec nevadí, že do jisté míry vytěžil původní příběh ze 30. let, protože to udělali tvůrci i dalších Kongů, Godzill a jiných potvor. Příběh zůstal a dostal nový kabát. A protože všechny příběhy světa byly odvyprávěny už velmi dávno, pak vlastně záleží jen na tom, jakým způsobem budou znovu vyprávěny. Velkou přidanou hodnotou je samozřejmě norská příroda, a tak kdo ji navštívil, bude asi ještě spokojenější. Nora sice není prvoplánovou kráskou z původního Konga, ale přesto jakési zvláštní pouto mezi ní a trollem vznikne. A jak už to bývá, v každé vládě se najde nějaký blb, kterému byste s chutí vpálili políček. Potěšil odkaz na Hildu s vykulenýma očima! Akce není hollywoodsky bombastická, a proto je i možná uvěřitelnější. Triková stránka výborná. Příjemné jsou také odkazy na severské báje a pohádky, jimž většinou dospělí neuvěří ani tváří v tvář tvoru, o němž jsou. Více podobných snímků rozhodně uvítám. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

The Troll Hunter meets Godzilla. Oceňujem, že sa nórsky režisér Roar Uthaug snaží aj v európskych končinách točiť filmy hollywoodskeho strihu, ale bohužiaľ ich točí aj so všetkými tými najotravnejšími klišé vykradnutými z ďalšej desiatky hollywoodskych filmov. Troll má síce o niečo originálnejší námet s predmetným trollom, ale inak je to len ďalší prírastok do žánru monster thrillerov, kde je vlastne jedno, či tu behá Godzilla, King Kong alebo Troll. Spracovanie je v každom ohľade absolútne stereotypné, akurát je zasadené do o niečo pútavejšieho škandinávskeho prostredia plného lesov a hôr, ktoré však zväčša ostane trestuhodne nevyužité a odohráva sa v ňom iba ďalší hlupý príbeh s nevýraznými postavami, trápnym humorom, priemernými efektami a vo výsledku aj s málom akcie, takže tých sto minút je zase raz klasicky netflixovsky prehnaných a film by išiel pokojne skrátiť o 15-20 minút, aby si držal aké také tempo. Vo výsledku tak sklamanie a Roar Uthaug ukazuje, že je iba obyčajný rutinnér, ktorý nevie dať filmu akýkoľvek vlastný ksicht alebo nápad a len trestuhodne a dosť nešikovne kopíruje snáď každý jeden motív, scénu, dialóg z hollywodskej produkcie, čo v európskych kulisách pôsobí o to viac otravne. CELKOVO: 4/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem viděl Lovce trolů, který mě zaujal svým vizuálem i samotným nápadem, takže jsem se na další norské trolí dobrodružství celkem těšil. U Trola je cítit všudypřítomná inspirace kaiju filmy s Godzillou a King Kongem, zároveň si ale film, alespoň tedy v první polovině, zachovává onen mytologický, folklórní nádech. Je škoda, že (jak zmínili už jiní uživatelé) nenechali Trola spíše v horském prostředí, a že ho museli táhnout do Osla, čímž se film přiblížil hollywoodským blockbusterům a zanevřel tak na přírodní krásy Norska. Vykreslení postav bylo v rámci žánru nepřekvapivě ploché a klišovité, přičemž v závěru už to trochu bilo do očí - ale budiž. Slabší tři hvězdičky! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočný materiál. Kvalitného King Konga sme tu už mali a tento severský troll nepriniesol viac úžitku než troll so správnou vlajočkou na Facebooku. Jediné, čo som sa dozvedel je, že nič horšie ako christianizácia sa Nórsku nemohlo stať. Inak typický godzilla príbeh s dobrým CGi a dotieravou propagandou typu Netflix. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)
  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama