Reklama

Reklama

VOD (1)

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Spíš výpověď o stavu součastné společnosti než čistá kriminálka. Hlavní kvalita MISANTROPA spočívá ve velmi podařeném vykreslení současné Ameriky. O dvou pohledech, které prezentuje a dostávání se ze reality dvou prací, hnusného podnájmu a dluhů do světa kývačů, podpisů a poplácávaní se po ramenou. Vyšetřovací linie bezútěšná a civilní se skvělým Mendelshonem a nenamaskovanou Woodleyovou, jejíž obyčejnost chytré holčiny, která měla v dětství smůlu a ne úplně ideální podmínky pro život, do prezentovaného prostředí nádherně zapadá. Chytání vraha je napínavé a zvláštní závěr nutí člověka k přemýšlení a to se dneska nevidí často. Szifrónova režie přesná a kdyby měl malinko lepší scénář bylo by to na výbornou. Skvělá kamera, dobrá hudba. Moc pěkné překvapení. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to bolo veľmi dobré a zaujímavé. Páčila sa mi tá mysteriózna esencia a davová psychóza z toho, že neexistovala žiadna relevantná príčina, prečo len tak niekto zabije na diaľku toľko ľudí strelou priamo do hlavy. Stredná časť filmu pozostávala predovšetkým z pátrania po konkrétnej osobe, aj to bolo celkom zaujímavé. Ale záverečná tretina filmu ma dosť sklamala. (pozor spoiler!) Čakal som niečo fundovanejšie a prekvapivejšie, a rozhodne nie nejakého sociopata/psychopata/idiota, ktorý na to všetko vraždenie nemá ani relevnatný dôvod. Takže počiatočné nadšenie prešlo do stagnácie a napokon sklamania. Navyše, aj tá policajta Eleanor mi prišla dosť vyšinutá, a v podstate som celú dobu čakal, že aj ona v tom bude mať prsty... 2* ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele

ty vole je to objektivne na 4* ale vzalo me to za koule jako dlouho nic..top krimi tvle, ty hlavni postavy a killer byly uplne mega, hlavne hlavni herecka je insta laska...kurevsky dobry! ta politika v vtom cloveka nesere tak ze by byla nucena, ale sere ho spis jakou moc nekdo ma i kdyz jde o killing spree...narez 😀🥹 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Popravde, očakával som ďaleko viac premyslený námet, no dostal som priamočiary príbeh bez štipky originality, ktorý od úvodu až do samého konca plynie bez akejkoľvek originálnej vložky. V záverečnej dvacke poteší malý twist, miestami dobrá atmosféra, no nemám dojem, že by som videl niečo mimoriadne. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Divoké historky od Szifróna mám ve svém oblíbeném žebříčku dost vysoko. Takže jsem se těšil na jeho nejnovější detektivku. Popravdě, nečekal jsem až takovou kvalitu. Herecky se jedná o nadstandardní podívanou, zejména Ben Mendelsohn potěší. Ono i to samotné zasazení do zasněženého Baltimoru přidalo filmu nějaký ten bodík navíc, když si vzpomeneme, že ústředním motivem filmu je hledání masového vraha. Ale za mě jednoznačně vedou dialogy. Tak chytře napsané repliky jsem v žánrových vodách krimi dlouho nepohledal. S tím si Szifrón dal obrovský kus práce, za to klobouček...Jasně, závěrečná třetina za mě docela předvídatelná, ale za scénář, chytlavou zápletku a dokonalý soundtrack (Carter Burwell nezklamal) prostě s hodnocením jít níže nemohu, to by mi svědomí nedovolilo :D Za mě dávám 8/10 a upřímně doufám, že žánr poctivých detektivek jako ze staré školy ještě nevymřel. Má to stále totiž divákům co nabídnout (tento film budiž zářným příkladem) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Během prvního záběru na Baltimore, kdy policie míří na místo činu, je vidět pohled na stanici VIA Canada. Není třeba dodávat, že stanice VIA Canada se v Baltimoru nenachází, ale je přítomna v kanadském Montréalu v Quebecu, kde se film natáčel. (Johnny.ARN)
  • Běžně panuje mylná představa, že vegetariáni nebo vegani mají nutně nedostatek železa. (Johnny.ARN)
  • XM21 bylo označení pro odstřelovací pušku M21, která se v americké armádě používala až do roku 1988. Samotná zbraň byla později modernizována na odstřelovací pušku M25 a používala se u 10. skupiny speciálních sil a Navy Seals. (Johnny.ARN)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama