Reklama

Reklama

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (135)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Velká škoda. Režijně to ambice mělo. Začíná to víc než solidně. Radost z precizně zrežírované krimi, začali velmi brzy nabourávat ty nejlacinější dialogy, ze kterých se stává postupem času vyloženě trapná záležitost. Ani Ben Mendhelsohn nedokázal věty prodat tak, aby neztrácel svou tvář. Scénář samotný vezme navíc někdy v polovině za své a zůstává jen nuda, která se tváří jako sociologický přesah. Lidé si neváží života, ale kravičky ano… Ježiši. Hudba je nevýrazná a postavy se tváří, že mají nějakou hloubku, ale o hlavní hrdince víme jen to, že fetovala. A postava Mendhelsohna je homosexuál. No. K čemu to v příběhu pak slouží se už nedozvíme, ale všichni víme že k hovnu. Zprvu mě negativní zámořské kritiky nechávali chladným. Ale ano. Tohle je opravdu slabé. Přitom se to tváří, jako něco víc. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mrazivá kriminálka s podmanivou atmosférou, drsná, napínavá, poutavě natočená, skvěle napsaná... Hlavní dvojka Shailene Woodleyová a Ben Mendelsohn mi byla nesmírně sympatická a držela jsem jim palce... Pozoruhodné vyvrcholení v matčině domě a v samotném závěru celkem děsivá realita - podepiš a mlč... ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to bolo veľmi dobré a zaujímavé. Páčila sa mi tá mysteriózna esencia a davová psychóza z toho, že neexistovala žiadna relevantná príčina, prečo len tak niekto zabije na diaľku toľko ľudí strelou priamo do hlavy. Stredná časť filmu pozostávala predovšetkým z pátrania po konkrétnej osobe, aj to bolo celkom zaujímavé. Ale záverečná tretina filmu ma dosť sklamala. (pozor spoiler!) Čakal som niečo fundovanejšie a prekvapivejšie, a rozhodne nie nejakého sociopata/psychopata/idiota, ktorý na to všetko vraždenie nemá ani relevnatný dôvod. Takže počiatočné nadšenie prešlo do stagnácie a napokon sklamania. Navyše, aj tá policajta Eleanor mi prišla dosť vyšinutá, a v podstate som celú dobu čakal, že aj ona v tom bude mať prsty... 2* ()

campix 

všechny recenze uživatele

Damián Szifrón točit umí a je s podivem, že po Divokých historkách, které vzbudily opravdu velký ohlas, si dal na čas a jeho nový počin dělí od předchozího filmu celých 9 let. Touto optikou se dá říci, že i očekávání jsou trošku jinde než, jak ve finále To Catch a Killer dopadlo. Dá se ocenit, že po kampani i začátku filmu se dá těžko očekávat, kam se nakonec film ubere, jelikož nic nenasvědčuje dlouhou dobu, že by se mělo jednat o něco jiného než čistě procedurální krimi thriller. To Catch a Killer se přehoupne do trošku filozofické kritiky americké společnosti. Sice né nijak objevné a hluboké, ale ten filmový přerod je překvapivý a dá se říci, že do jisté míry osvěžující. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že dobré thrillery už se netočí ale To Catch a Killer mi to vyvrátil. Kvalitní thriller, který není o typickém pátrání po vrahovi, ale spíše připomene seriálového Unabombera. Film nikdy vyloženě nestrhne má pomalé tempo a chybí pamětihodné scény. Na druhou stranu režijně funguje, tvůrce si umí šikovně hrát s kamerou, herci jsou fajn a na konci dojde i na důležité vygradovaní. Příjemné překvapení. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V máji 2019 bolo oznámené, že v tom roku sa natáčanie uskutoční v Atlante. Natáčanie prebiehalo namiesto toho v Montreale v Kanade od 27. januára do 10. marca 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama