Reklama

Reklama

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (135)

HAL 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl že tohle točil David Fincher, tak bych mu věřil. Perfektně zpracovaný a promyšlený procedurální thriller, s nečekaným přesahem a fantastickou tíživou atmosférou. Nehezký svět ve kterém se dějí nehezké věci, a ústřední vyšinutý "unabomber" z něj pak vychází jako jeho snad až nevyhnutelné dítě. Je to film dokonalý? Ne, protože ho přecejen netočil Fincher, za hranice žánru vyráží až příliš opatrně, a scénář a tempo té detektivní linky by si v druhé polovině zasloužily ještě trochu doladit. Do Se7en a Mlčení Jehňátek pořád ještě notný kus chybí... ale pořád je to dost na to aby dítko Damiána Szifróna bylo zatím nejlepším filmem tohoto roku.  A v době, kdy ke třem hodinám stopáže má kdejaká superhrdinská kravina, je to už třetí ani ne dvouhodinový dospělý film v krátké době po sobě, po Dead Shot a Třech Mušketýrech, kdy si říkám že tohle by si tu delší stopáž opravdu zasloužilo. 9/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

překvapivě drsný a docela hutný krimi thriller o hledání masového vraha, který o silvestra zabil na dvě desítky lidí. Čekal sem jen další béčko, které do hodiny zapomenu, ale To Catch a Killer si mě zaháčkovalo hned na začátku a nepustilo až do konce. Není to sice úplně první liga stylu Sedm a dalších, ovšem jde o solidní řemeslnou žánrovku, která není vůbec hloupá a která disponuje nejen sympatickou dvojicí vyšetřovatelů Shailene Woodley a Ben Mendelsohn, ale i "záporákem" s celkem pochopitelnou motivací což nebývá úplně pravidlem...70% ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojený. Trailer na film se mi dost líbil a vzbudil mou pozornost. Z počátku jsem čekal temnější detektivku, ve které se bude lovit nějaký psychopat, který si libuje v zabíjení, ale tvůrci k filmu přistoupili jiným způsobem. Režisér Damián Szifrón je hodně šikovný režisér a psát taky umí. Szifrón se rozhodl pojmout samotnou detektivu z jiného úhlu a soustředit se na úplně jiné věci. Díky tomu film v mnoha částech působí netradičně a předkládá nepříjemné otázky, a ještě nepříjemnější odpovědi. Hodně silně působí linka ohledně byrokracie a postupovaní v případu, jelikož je zde krásně naznačeno, jak to chodí. Každý si jede svou agendu, a snaží získat, co nejvíce pro sebe, i za cenu špatných rozhodnutí. Szifrón se nebojí kritizovat a doslova i ukazovat, kde je problém. Shailene Woodley je šikovná herečka a tato role jí dost sedla, jelikož má mnoho vrstev a Woodley dostane prostor ukázat své herecké schopnosti. Ben Mendelsohn si to dává na pána a má charisma na rozdávání. Dynamika mezi ním a Woodley je pro film stěžejní a tvoří silné jádro filmu a příběhu. Ralph Ineson nemá tolik prostoru, přesto si několik scén ukradne pro sebe. Sedlo mi pomalejší tempo, ocenil jsem hutnou atmosféru, znepokojili mě vážné momenty, jelikož jsou natočené hodně uvěřitelně. Osobně mi konec přišel lehce uspěchaný. Prakticky jsem si říkal, že jako minisérie by tento příběh fungoval lépe, než film. To Catch a Killer napínavý a dost kvalitní thriller. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Dost vysoký hodnocení a spoustu pozitivních komentářu mě naladily na po dlouhý době hutnou krimošku.. Co se týče obsazení, je kromě Woodley spíš průměrný. Těch hutnejch scén tam je dost, ovšem jízda za chycením magora se nekoná. Pomalý, se spoustou pro mě zbytečnejch keců o komzumním životě. Navíc tam znovu naroubovali scénu, která je dnes a denně v každým filmu. Že to otupí ostří filmu ty filmaře ani nenapadne. Průměr jak prase. 60%. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

O zásadní zářez do historie kinematografie nejde a z některých dialogů podezřívám umělou inteligenci nebo stávku scénáristů a protože se to časově nepotkává, tak to nejspíš bude jednoduše scénáristická slabost. Jinak jde o překvapivě dobrý film zejména tím, jak se udržel na uzdě (na samostatný rozbor je třeba to, jak se vyhýbá senzaci ve vyprávění stejné jako hlavní hrdinové a stejně jako oni nevěnuje v příběhu prostor palcovým titulkům a balastu v médiích a na sítích). Připomněl mi povedený seriál The Night Of s tím rozdílem, že v tomto případě to neprotáhnul na osm dílů. Vím, že režisérovy Divoké historky jsou populární, no tohle může být taky. Je to přesně ten i televizní formát, který je koukatelný pro tu atmosféru i vícekrát. První hodina má dost dobře vymazlené tempo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V máji 2019 bolo oznámené, že v tom roku sa natáčanie uskutoční v Atlante. Natáčanie prebiehalo namiesto toho v Montreale v Kanade od 27. januára do 10. marca 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama