Reklama

Reklama

VOD (1)

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Popravde, očakával som ďaleko viac premyslený námet, no dostal som priamočiary príbeh bez štipky originality, ktorý od úvodu až do samého konca plynie bez akejkoľvek originálnej vložky. V záverečnej dvacke poteší malý twist, miestami dobrá atmosféra, no nemám dojem, že by som videl niečo mimoriadne. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Námět je zajímavý, stejně jako ústřední duo antihrdinů - skvělá Shailene Woodley v roli narušené, ale talentované a empatické policistky a výborný Ben Mendelsohn coby neotřelý a kontroverzní vyšetřovatel v honbě za šíleným masovým vrahem, o němž jsou přesvědčení, že jej dokáží dostat pouze oni dva. Netypický krimi thriller, který nenudí. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Za mě je určitě fajn, že se jednou za čas objeví takovýto typ potemnělejšího krimi/thrilleru, který se zbytečně nesnaží být něčím víc než na co má, zároveň z něj ale cítím i docela promarněnou šanci na opravdu ojedinělý žánrový zážitek, který nejen ve mě mohl ještě dlouho rezonovat. Především totiž hned úvodní odstřelovací řádění ústředního vraha je naprosto strhujícím a zatraceně výrazným filmovým zážitkem, který luxusně umetl cestičku pro následující dění a vývoj, tvořené vyšetřováním a dopadením oné osoby, jenže v tom je právě ten zásadní problém, kdy ono pátrání není ani svižné, ani nápadité, ani trochu napínavé a především pak jeho odhalení je postaveno na takové chatrné a totálně nepřesvědčivé scéně, že jsem byl až doslova zklamaný, jak moc scénárista tohoto snímku neměl koule přijít s něčím jednoduše lepším. Úplný závěr pak sice nabere na intenzitě a v podstatě i nečekaně emoční síle, ovšem ona cesta k němu je pro diváka bohužel ne zcela záživná a zajímavá. Co se jinak týče dalších žánrově zásadních prvků, tak za potemnělejší atmosféru určitě dávám palec nahoru, akce je jinak minimum, o ní zde ovšem rozhodně nejde, takže to nekritizuji, no a postavy, s těmi to mám tak nějak na hraně, jelikož jak ony samotné, tak jejich herečtí představitelé, dokážou oslovit a lze je považovat za opravdu zajímavé a netuctové, nicméně i v tomto ohledu z toho šlo pod šikovnějšíma tvůrčíma ručičkama vytěžit asi víc, než se to ve výsledku povedlo. Takže ano, za mě se skutečně jedná o výraznější a rozhodně nenudící žánrový přírůstek, za který jsem rozhodně rád, jelikož v Áčkové lize podobným podívaným pšenka v současnosti zrovna dvakrát nekvete, ale jak jsem již zmiňoval, já se nemohu zbavit pocitu, že pro větší působivost a funkčnost filmu tu šla spousta věcí udělat mnohem lépe a upřímně dost mě to kvůli mnoha přítomným velice povedeným prvkům mrzí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mírně mě nudilo až rozčilovalo, jak tlumeně a neokázale je to natočené, úplně jsem dostal chuť se hned po tom podívat na Sedm a vynahradit si to. Taky ta rozhašená detektivka Shailene Woodley mě moc nebavila, polovinu času na mě působila jako Mary Sue, co jen čumí a tváří se nijak. Ale pár silnějších momentů to má. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že to, jakým tempem se film rozjel a jak se celá první půlka doslova hnala vpřed, mě už od začátku uchvátilo. Jednoduše jakoby z něj šla cítit ta energie podobných krimi detektivek, která mi tady poslední roky chybí a která mě pohltila hned od startu. No a když k tomu přidám vynikajícího Bena Mendelsohna a S. Woodley, kteří jsou oba precizní, ale k tomu navíc i hodně dosud neokoukaní a herecky jako takový svěží vánek do kinematografie, tak jsem vlastně spokojen. Celé vyšetřování, vzájemná chemie detektivů, úvodní střílečka, kdy týpek kosí sniperkou 30 lidí během půlnočního silvestra (!!!) i směr ubírání vyšetřování bylo prostě zábavné a mělo to svoje kouzlo a ke čtyřhvězdě mě vlastně jen trochu trápí posledních 25 minut, kdy jsem se už délkou trochu ošíval v sedačce a dokázal bych si je představit svižnější ,nebo zkrácenější, ale suma sumárum jde opravdu o hodně povedenou (a pro mě neznámo proč) i hodně neznámou novinku, která fandy žánru zákonitě musí potěšit. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Na vnější straně budovy lékárny v Baltimoru v Marylandu je umístěna značka pobočky Kanadské pošty. (Johnny.ARN)
  • Eleanor (Shailene Woodley) řekla, že se přihlásila k FBI, ale zároveň uvedla, že nemá vysokoškolské vzdělání. Zvláštní agenti FBI vyžadují vysokoškolské vzdělání a dva roky praxe. (Johnny.ARN)
  • Tým FBI na základě balistických údajů identifikuje pušku jako XM21. XM21 byla akurizovaná puška M14, která střílí standardním nábojem 7,62×51 mm NATO. Tento náboj je tak všudypřítomný, že by bylo nemožné pušku rozeznat jednoduše podle projektilu. K forenznímu testu byste potřebovali skutečnou pušku, abyste mohli porovnat nalezené střely nebo fragmenty. Určit typ pušky pouze na základě ráže je téměř nemožné. (Johnny.ARN)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama