Reklama

Reklama

Tři mušketýři: D'Artagnan

  • Francie Les Trois Mousquetaires : D'Artagnan (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V království rozděleném náboženskými válkami a pod hrozbou britské invaze, hrstka mužů a žen zkříží meče a spojí svůj osud s osudem Francie… Temperamentní mladý gaskoněc d‘Artagnan, neohrožení a věrní královští mušketýři Athos, Porthos a Aramis, křehká Constance, ďábelsky prohnaný kardinál z Richelieu či krásná a tajemná Milady de Winter jsou hlavními protagonisty nesmrtelného vyprávění o odvaze, lásce a cti. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (267)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Švihácká, dravá a moderně natočená adaptace Dumasovy klasiky. Větší důraz se tu klade na akční scény. Špinavé, dynamické se skvělou choreografií. Těch verzí Tří mušketýrů už bylo tolik, že si vlastně nejsem jistý ani jak to mělo správně být, ale snajpři v kostele jsou za mě hodně povedená sekvence. Eva Green je jako Milady neskutečná a obecně jde herecky o veliceschopnou sestavu. Závěr je nehorázně otevřený a už se těším na dvojku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Klasika je klasika, tej s anič nevyrovná, no z tohto počinu mám celkom pozitívny dojem. Slušné spracovanie, super muzika a herci tiež ušli. Najviac ma oslovilo to potemnelé vyznenie - všetko bolo ponorené do zaujímavej ponurej atmosféry. Som zvedavý na pokračovanie. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pryč jsou syté barvy a rozjuchané choreografie Lesterovy klasické verze. Bourboulon nechává svoje hrdiny rýt rypákem v hlíně a blátě, D'Artagnana v první scéně doslovně. Ubylo humoru, to ale neznamená, že trio, co je ve skutečnosti kvartet, postrádá osobitý vtip a šarm. Obsazení je dobré, výprava řádně ošuntělá, kostýmy špinavé a děj prolezlý intrikami. Odchylky od Dumase jsou obhajitelné, je zřetelné, že nová adaptace chce do hry víc dostat zákulisní pletichy a trochu odstavit milostné motivy, což je v pořádku. Škoda, že některé dějové zkratky mají trochu rozháranou logiku, ale po pár pochybách, jestli celá ta protestantská legrace pod Paříží není jen zbytečná odbočka, nakonec vítězí pocit, že ve dvojce se vše může zúročit v bezva podívanou. Nakonec mi tak vadí jen drobnosti, hlavně to, že Richelieu je postava bez výrazu. Ale všechno ostatní štymuje. Jednozáběrová akce nahradila hravé choreografie fyzičností a mušketýrská parta si rychle sedne. Velmi důstojný příspěvek do dumasovského kánonu! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po devadesátkovém Muži se železnou maskou a poněkud přestřelené Andersonově adaptaci jde pro mě již o třetí setkání s nesmrtelnou klasikou, již jsem však nikdy nečetl, tudíž nemohu tvůrcům házet na hlavu výtky ohledně (ne)věrnosti vůči předloze. Po zhlédnutí a s ohledem na to, že je příběh Tří mušketýrů rozdělen do dvou filmů, lze však tušit, že si dali tvůrci v tomto směru záležet. Jelikož se jedná o notoricky známý příběh, neskýtá film žádná velká dějová překvapení, nabízí však solidní dobrodružství plné akce, intrik a poctivých soubojů - "krvavá" svatba či honička na útesech měly vážně grády. Jsem zvědavý, co přinese pokračování, v němž se dostane více prostoru Evě Green, jíž tyhle démonické potvory prostě sednou. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Konečně správně natočená legenda. Sice ne tak těžkotonážní co se hereckých jmen týče, tam se přece jen s devadesátkovou verzí nemůže srovnávat, ale vlastně ve všem ostatním ano a v mnoha parametrech ji dokonce převyšuje. Nový remake je mnohem méně líbivá taškařice a mnohem více drsný, temný film o intrikách s vynikajícími kulisami a fantasticky natočenou akcí, které je ale zatím velmi málo a je to škoda. Takhle odvážnou ruční kameru a přehled střihače má ve francouzské produkci jen zlomek filmů. Předpokládá se, že dvojka bude patřičně epická a dostojí očekávání, neboť po prvním díle je mnoho fanoušků řádně namlsaných a zcela právem. PS: Chybí tu captain Rochefort ! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (24)

  • Eva Green má panický strach z koní a to jej takmer zabránilo prevziať úlohu Mylady. Taliansky tréner koní a kaskadér Mario Luraschi jej však dodal sebadôveru a dokázala sa naučiť bez obáv jazdiť na koni. (Arsenal83)
  • Počas záverečných titulkov je ešte jedna krátka scéna. (Arsenal83)
  • Civil (D'Artagnan) počas nakrúcania na 36 hodín v dôsledku nesprávne aplikovaného mejkapu pri nakrúcaní dočasne oslepol. Nebola to však jeho jediná nehoda. Po páde z rebríka si zlomil nohu a posledné scény musel nakrútiť s ešte nezahojenou nohou a chránený obrovskou penovou topánkou, ktorá sa v záberoch neobjavuje. (Arsenal83)

Související novinky

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

24.02.2024

V pátek 23. února 2024 proběhl v pařížské koncertní síni Olympia slavnostní ceremoniál 49. ročníku předávání cen francouzské Akademie filmových umění a technik (Académie des Arts et Techniques du… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama