Reklama

Reklama

65

Trailer 5

Obsahy(1)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills (Adam Driver) rychle zjistí, že se nachází na Zemi... před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa (Ariana Greenblatt) mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (372)

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŘED 65 MILIONY LET, HAVAROVALI NÁVŠTĚVNÍCI NA PLANETĚ ZEMI“…  Prehistorická road movie o putování za záchranným modulem. Místy fajn napínavý, bohužel taky trochu blbý, ale hlavně komorní. A nic na tom nemění ani ty zvířátka. Moderní „Cesta do pravěku“, která (bohužel) žádný poučení nepřinese. ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Původně k filmu skládal hudbu Danny Elfman. Některé z jeho skladeb jsou nakonec použity ve zvukovém doprovodu. 2.)  Thx za titule „saurix“.  ///                         PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku ne tak mizerné, jak jsem očekával ale rozhodně nic "must have see". 65 je jednoduchá, malá sci-fi, která by ráda byla něčím sofistikovanějším ale je pouze béčkem. Naštěstí béčkem, které není zbytečně dlouhé, celkem šlape a dokáže překvapit slušnou vizuální stránkou, která i přes minimální rozpočet má co nabídnout. Bohužel akce jalová a napětí minimální. 50% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Adam Řidič tedy kosmické lodě řídit fuckt neumí a měl by si minimálně zopáknout raketoškolu! A tak jen kvůli nepatrným hrbolům ve vakuu nevybere na Mléčné dráze zatáčku a naprudko to v roli ufonské panspermie napálí rovnou do konce křídy na jedné bezvýznamné Zeměplacce. A to víte, mezozoikum je mezozoikum! Všude samej týreks, vedro jak v teráriu, pro různý raptory není kam plivnout a jednoho navíc furt hryžou ňáký přerostlý prahovada. A navíc mít v týhle éře ještě na krku prepubertálního fuckana, to je snad větší vopruz než řízení mezi pražskejma kokotama na Jižní spojce, vole … No, žádná arcihitparáda to sice nebyla, scénář „dostat se v meteorickém dešti z bodu A do bodu B přes druhohorní safari“ taky žádný mozkový trust patrně nezacyklil, ovšem mohlo to být i horší. Křída je mile křídová, skrovná monstra vcelku monstrózní, a kdyby ubrali na otravném bejbysytyngu a rodinných hovnotách humanoidních mimozemšťanů a přidali na zábavných trampotách s veleještěry, klidně bych i přitvrdil. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Kylo Ren v napínavém mixu Dino Crysis a Jurského Parku. Přiznám se, že napínavější a zábavnější film s dinosaury jsem dlouho neviděl. Samotný snímek měl rozhodně větší potenciál a je škoda, že tvůrci vsadili spíše na jistotu. I přesto se jim povedlo na plátna kin přinést napínavý biják, u kterého slabší povahy mohou měnit trenýrky. Jako Survival totiž film funguje skvěle a scén, ve kterých by se napětí dalo krájet je bohudík požehnaně. Ať už je to souboj v jeskyních, kde si s Vámi celkem solidně hraje kamera nebo první střetnutí s T-Rexem. Několik pasáží má pak až hororový nádech a překvapivě film obsahuje i několik povedených jumpscarů, které, zaprvé fungují na výbornou a hodně hororů by za tohle vraždilo. Zadruhé, v kombinaci s dinosaury se jedná o svěží změnu. Mimo to funguje i kooperace hlavního hrdiny s malou pomocnicí. Občas máte o ně strach, jindy zas na tváří kouzlí úsměv díky vtipným scénám. I když jsou oba charaktery napsané opravdu základní formou, devízou jsou herci, jenž těmto postavám dodávají šmrnc. Ať už je to sympaťák Adam Driver, o jehož kvalitách není pochyb a je fajn ho vidět i v jiném žánru, kde nedrží světelný meč nebo se nerozvádí se Scarlett Johansson. Také Ariana Greenblatt solidně herecký přihrává a její kariéra určitě časem nabere vyšších obrátek. Už ve filmu Love and Monsters (silně doporučuji) dokázala, že hrát umí. Co není vyloženě chybou, ale spíše na škodu, je, že film sleduje jen dvě postavy. Tón filmu je totiž mířen na dospělejší publikum a kdyby na plátně pobíhalo víc potravy, navrch bychom dostali krvavou jízdu, která se nebojí násilí a odpravovaní hlavních postav, což mě iritovalo v posledním Family-Friendly Jurském Světe. Jedinou výtkou tak zůstává nenaplněný potenciál, který film má. Jede se podle té nejzákladnější šablony, kde se postavy musí dostat z bodu A do bodu B a přitom je čeká několik hladových překážek. Je to předvídatelné, nepřekvapující a skončí to přesně tak, jak čekáte.   Verdikt: Solidní řemeslo, jenž exceluje na poli napětí, CGI zvířat a lekaček. Postavy jsou sympatické a není problém si k nim najít cestu. Otrlejší verze Jurského Světa, která se nebojí ukázat víc drsnější pojetí a kdyby to nebyl příběh dvou postav, na poli filmů s dinosaury by neměl konkurenta. Je proto až ostudou, že film provází šablonovitá cestička bez nějakých inovací. I s tímto ale nemám problém nadhodnotit, jelikož film rychle odsýpal a já si ho užil. Kino doporučuji. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vše, co už jsme spolkli mockrát v opulentnějším hávu a stejně nenadchlo, nebo ve skromném a přesto oslnilo, dosaďte si kombinaci sami, ale občas se jednoduše stane, a důvod nevymyslíte, že je vám se scífkem a potvůrkami tak jako nekomfliktně a mile přesto, že některé působí jak z ábíčka a postrádají pud sebezáchovy. Když se vychytá ta správná chvíle....  A když je tam Adam Driver! 3 a půl, a že jste zlí (50%), tak za 4*. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Film prešiel mnohými fázami vývoja ohľadom dinosaurov. Rané koncepčné umenie ukazuje vedecky podložené, realistickejšie prehistorické zvieratá, vrátane bylinožravcov a dokonca aj Lystrosaura, zviera pred dinosaurami súvisiace s cicavcami, čo naznačuje, že film sa v určitom bode mohol odohrávať asi pred 250 až 200 miliónmi rokov. Nakoniec boli pokusy o realizmus odmietnuté a tvorcovia zvolili fantastickejší prístup, pretože fantasy dinosaury boli považované za vhodnejšie pre sci-fi thriller. (Arsenal83)
  • V čase 21:48, kdy prochází Mills (Adam Driver) lesem, můžeme zahlédnout červeně označený strom. Tyto značky, jak můžeme vidět v 1. traileru k filmu, vytvořil sám Mills. Jde o scénu, která ve filmu nakonec nebyla vůbec použita. Stejný prášek, kterými označuje stromy, můžeme vidět pouze v části, kdy kreslí mapu. (DJMaroko)
  • Po snímkach Po zániku Zeme (2013) a Pasažieri (2016) ide o tretí sci-fi film od Sony/Columbia Pictures, ktorý má v úvode vesmírnu loď poškodenú asteroidmi. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama