Reklama

Reklama

Psanci

  • Španělsko Las leyes de la frontera (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šikanovaný mladík se zakouká do dívky, která ho přivede mezi svoje kamarády. A léto plné krádeží, loupeží a lásky ve španělské Gironě roku 1978 může začít. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (60)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Film vás vráti do roku 1978 a navodiť atmosféru sa mu skutočne podarí. Príbeh nie je výnimočný (spracovaný takmer ako poviedka), ale uveríte mu, čo vás prinúti sedieť v napätí pred obrazovkou až do úplného konca. Podarilo sa zvoliť hercov, ktorí sa svojich úloh zhostili výborne. Navyše, v závere zistíte, že väčšina z nich nie je čierno-biela a že veci sú inak, ako ste predpokladali. Niekoľkokrát ma zaskočilo dobre zvolené hudobné pozadie, hudbu si počas filmu plne uvedomujete. Tento film vás môže, ale aj nemusí hlboko zasiahnuť, záleží od vášho rozpoloženia. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Příjemné španělské překvapení. Užíval jsem si tu dobovou retro atmosféru a kostýmy, které na vás promlouvaly na každém kroku. Celý příběh se točí kolem vztahu Nacha a Tere a dodává příběhu životní jiskru. Okouzlující Begoña Vargas je naprostá bohyně a člověk nemusí být Brejloun, aby pro ni vykradl banku nebo propadl peklu. Snímek má hrozně přirozené tempo a krásně plyne. Nebojí se být akčním, ale taky ubrat plynu a zpomalit, abychom si mohli užívat každou minutu, kterou spolu patra stráví. Nevyhneme se ani zběsilým honičkám, které jsou sice krátké, ale i tak jsou plné napětí a chaosu. Nevím jak byl tento snímek v době jeho uvedení sledovaný, ale určitě by si zasloužil veškerou pozornost. Ať jsou více sledované tyto nenápadné snímky než třeba takový The Gray Man, který sice stál kotel peněz, ale kvalitou absolutně nestíhá. Mám rád filmy, kde člověk slyší jiný jazyk než všude přítomnou angličtinu. Je to příjemná změna, která má něco do sebe. Španělská variace Bony a Klid mě přenesla do sedmdesátek a já si o náramně užil. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Z technického hľadiska je Outlaws špičkový, skoro až prvotriedny film. Sedemdesiate roky tu sú cítiť skoro na každom kroku (kostýmy, komunita "hippies", hudba, exteriéry a rôzne kulisy), prostredie katalánskych ulíc je poriadne špinavé, práca s kamerou a strihom je zručná a herecké výkony hlavných predstaviteľov sú prakticky bezchybné. Akčnejšie scény majú poriadne grády a vedia byť napínavé, a "vzťahové/zoznamovacie" scény sú... no, minimálne nenudia. Aj cez všetky zaslúžené chvály sa však stále neviem zbaviť dojmu, že to bolo obsahovo prázdne, bez výrazného dejového posunu, myšlienky, pridanej hodnoty, emocionálnej scény, alebo čohokoľvek, čo by ma presvedčilo o tom, že by sa mi mal film bohvieako veľmi páčiť. Divácke nadšenie nezdieľam ani z ospevovaného záverečného rozuzlenia, keďže ja tam stále ten nečakaný zvrat nejako neviem nájsť (to, že sú súrodenci je zrejmé už od prvej chvíle, čo sa objavia na obraze a nemusím nad tým ani premýšľať) a bol mi vlastne celkom ľahostajný, keďže film s postavami nepracuje až tak dobre, ale samo o sebe bol uspokojivý. Summa summarum ide o kvalitný film s mnohými skvelými prvkami, na ktorom však zároveň nie je nič originálne ani svetoborné, nič čo by dokázalo zosadiť zo stoličky. Tie automobilové naháňačky však boli naozaj super. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dospívání po španělsku, které je docela fajn sledovat, pokud divák v mnoha ohledem přivře oko. Dobře vychovaný, ale plachý a se špetkou sebevědomí – Nacho to od vrstevníků schytává a svůj čas tráví v kině nebo u arkádových her. V nich poznává Tere a Zarca a ač je úplně jiný než skupina, se kterou jej seznamují, stává se součástí pouliční bandy, která si přes drobné krádeže troufne nakonec i na rabování lékáren či dokonce na banku. Jeho přerodu v rebelantské smýšlení jsem úplně nevěřil (bouchačce v ruce obzvlášť ne), i když chápu jeho touhu po jakémkoliv přijetí. Zatímco Zarco nad ním drží ochranitelkou ruku, jeho přitažlivost ke svůdné Tere je stále silnější (Begoña Vargas, hmmm). Nějaké pnutí milostného trojúhelníku jsem nicméně nevnímal, zločincům divák nijak zvlášť nefandí, protože si k nim hlubší pouto nevytvoří, jejich krokům schází syrovost, moment překvapení nebo napětí a závěrečné „lidské“ rozhodnutí vyšetřovatele mi taky zrovna nechutnalo. Každopádně mě celkově bavilo bohémství a atmosféra doby, kterou tvůrci trefili na jedničku. Body dolů za scénář, za špatnou práci s charaktery i za přepálenou délku. Tři až čtyři hvězdy. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů jsou mraky a nepatří zrovna mezi mé nejoblíbenější. To potvrdila i nedávno shlédnutá komedie na podobný způsob (Likorice Pizza). Španěláci se však konceptu o nenaplněné lásce chopili mnohem lépe. Dílo slaví větší úspěchy díky sympatickým hlavním postavám s uvěřitelnými charaktery bez přidané hodnoty nezbytné politické korektnosti dnešní doby, fungujícím emocím a především díky příběhu jenž má skutečně co nabídnout! Velice jsem si však užil i ono rebelské pojetí filmu soustředěné kolem pozvolného vývoje slabošského hlavního hrdiny, který se obklopen novým kolektivem pochybných existencí změní k nepoznání. ()

Související novinky

36. Premios Goya – výsledky

36. Premios Goya – výsledky

13.02.2022

Ve Valencii byly v sobotu 12. února 2022 předány výroční španělské filmové ceny Goya. Režisérem slavnostního ceremoniálu, jenž se uskutečnil v operním divadle Palau de les Arts Reina Sofía, byl… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno