Reklama

Reklama

Jak si nevzít princeznu

(TV film)
  • Slovensko Ako si nezobrať princeznú (více)
TV spot

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka scenáristy Petra Hudského a režiséra Karla Janáka začíná ve chvíli, kdy na zámek přicházejí tři sudičky, aby předpověděly osud malému princi Leopoldovi. Cestou se zastaví u velitele stráží, kterému se také právě narodil syn. Jeho předpověď příliš slavná není. Z Hynka má být nešika, který bude myslet hlavně na jídlo. Malému Leopoldovi sudičky věští, že si vezme za ženu dceru sousedního krále. Princ a princezna se ale jako děti od prvního okamžiku nesnášejí, jenže rodiče trvají na vyplnění věštby. V den svého sňatku Leopold a Josefína objeví cestu, jak jej překazit. Ukradnou sudičkám kouzelné hodinky a s jejich pomocí se vrátí do doby princova narození, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. To se jim sice podaří, jenže po svém návratu zjistí, co tím všechno způsobili nejen sobě, ale hlavně celému království. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (348)

zette 

všechny recenze uživatele

Uplne si nejsem jisty, zda to jsou schopne dejove deti pochopit. Ale mne se pribeh libil. Je pravda, ze nekdy v pulce, pohadce trochu dojde dech a muze trochu nudit... Nakonec je vsak zaver celkem fajn. Slusne dialogy, lehky humor. Mezi princem a princeznou jsem ale bohuzel zadnou chemii necitil, ani na zacatku, ani na konci... ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem překvapený jak moc špatné to je, protože minulý rok, kdy to dělal taky Janák, to sice furt byl pitvořivý nesmysl dělaný pro nostalgii střední a starší generace, který bere děti jako rukojmí jejich vlastních obskurních fetiší a snění po normalizační prázdnotě, ale celek vypadal řemeslně trochu víc jako profesionální film a některé scénky měly docela dobrý komediální timing, takže tenhle downgrade do upachtěné, líné orwellovské noční můry, která děti učí, kde je jejich místo, jsem ani nečekal. Je to špatně natočený strašidelný film, který vypadá jako státní propaganda nějakého pseudofeudálního totalitního režimu, protože se tvůrci tak moc snaží, aby to o ničem nebylo. Je to bizarní. Je to na studii. Je to na psychoanalýzu. Ale hlavně to je neomluvitelné. Myslím bez přehánění, že tenhle film odráží všechno, co je na české společnosti špatně. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Průměrná janákovina, jakých jsme v posledních letech vídali už povícero, tentokrát "ozvláštněná" všelijakými, tu více, tu méně povedenými a logickými hrátkami s časem. Obstarožní princ se zrovna dvakrát nehodí ke svému sexy protějšku, ale v dnešní době beru jako pozitivum už to, že princezna je ženská. Scénář mnohdy pokulhává na obě nohy, našla by se řada kravin, ale na druhou stranu tahle pohádka netrpí přemírou ječení a pitvoření nad obvyklé poměry a otřesné paskvily let minulých typu "Kouzelníka Žita" nebo dokonce "Slíbené princezny" strčí snadno do kapsy. Asi je to málo, ale koneckonců, veřejnoprávní televize si svoje odkroutila a tak i "Jak si nevzít princeznu" svojí troškou přispěje k tomu, aby Rada ČT v pravou chvíli přiklepla panu Dvořákovi za odměnu nějaký ten miliónek do kapsy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To musí Janák (potažmo Hudský) furt vykrádat Shreka? Minule dvojku, teď čtyřku? Jinak začátek hodně navnadil, fungoval docela svěže, dobré hlášky, ale pak se to celé rozpadlo a přestalo to víceméně dávat smysl. Čekal jsem aspoň, že to celé byl předem připravený komplot sudiček (když znají budoucnost, že spadne šiška nebo že je zatknou) a že na konci na sebe holky mrknou a řeknou něco jako, tak se nám to holky nakonec povedlo. Ale ne, nic takového tam není. Postava velitele stráží se chová každou chvíli jinak, ale pokaždé dost sobecky, takže se na konci těžko dá věřit, že se stydí. Princezna vypadá jako starší ségra prince, zápletka s loupežníky film totálně zbrzdí a zabije (přičemž - co se stalo s ukradenými hodinkami času, které princ při útěku ztratil? Co když je někdo najde? Proč sudičky, když znají budoucnost, dovedou vojáky do doupěte loupežníků? Proč jede lesem vůz se zbraněmi v době, kdy vojáci na loupežníky útočí?), hlášky a vtipy postupně taky ubydou, a už jsem psal, že jednání postav ani v jednom světě nedává smysl? Navíc chybí onen větší konflikt, proč se princ s princeznu neměli rádi. Protože se v mládí poškorpili? To snad dělají všechna děcka. Ale v pětadvaceti by už snad měli mít rozum... Ale jinak musím uznat, kamera a lokace skvělé, to fakt jo. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Vzdor některým nedotaženostem se jedná o jednu z nejlepších štědrovečerních pohádek posledních let. Vzhledem k osobám tvůrčího štábu patrně i o pohádku vynikající. V každém případě o lásce a jejích zákrutech vypovídá mnohé a to převážně tou nejtěžší - komediální - formou. Proč by štědrovečerní pohádky měly být jen pro děti? Dospělí zůstávají - alespoň někteří - dětmi po celý život. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Ve 40. minutě běží v detailu zrychleně čas na hodinách – uběhne 17 hodin za plného slunečního svitu. (aquacam)
  • Páni z Kolína, kteří ve filmu ztvárnili královské vojáky, se podíleli i na vyzbrojení a výstroji několika hlavních postav. (SONY_)

Reklama

Reklama