Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

Aven 

všechny recenze uživatele

"Chutná to jako lejno!" - "Ukaž, dej mi kousnout. No jo, je to lejno. A dobrý!". Tolik k hláškám z filmu. Některé scény bych popravdě v animáku pro děti nečekal (Z drží v ruce hlavu mravenčího vojáka se slovy, že se z toho určitě dostane), ale mě rozhodně nevadily. Bavil jsem se skvěle, kupodivu ani ten Woody nebyl tak otravný. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tenhle suprovej animák jsem už hodně dlouho neviděl - a je škoda, že ho televize spíše opomíjejí - ale v dětství jsem tenhle vynikající kousek viděl asi stokrát a mám na něj samé dobré vzpomínky. Parádní animace, skvělý příběh, nejlepší animák s hmyzem. Až teď jsem zjistil, kdo to vlastně režíroval, a že se do toho zapletl i Woody Allen, což jsou pro mě celkem zajímavé informace. Parádní animák s poselstvím. 80%. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Po šestnácti letech jsem se vrátila do dětství a zopakovala si tento film, o kterém jsem v hlavě měla už jen pár útržků z dob, kdy jsme se s tátou koukali na VHSka. Musím říct, že tohle je vážně super animák. I po těch letech jsem se u toho smála a vlastně mi to ani nepřišlo dětinské a konečně jsem zase trochu potlačila svoji nelásku k mravencům a ve finále ve mně ten film vyvolal i pár emocí. Ale hlavně je to sranda. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Makat v mraveništi cynického Woodyho Allena zatraceně nebaví, často si stěžuje na gauči u psychiatra, v davu je bezvýznamný, ale přemýšlivý, a tak sbalí mravenčí princeznu a vydá se za velkou louži. A to díky kamarádovi s (moc fajn) hlasem Sylvestera Stallonea, se kterým si prohodí role, aby záhy zjistil, že se nachází uprostřed nebezpečného útoku proti krvežíznivým termitům. Přesto se brzy v přítomnosti princezny zase ocitne, o čemž se dozví i generál s hlasem Genea Hackmana, který ji chce za ženu. Výsledkem je nějaké to ponaučení, humor, dokonalá mimika hmyzu i fajn akce. Obrazové kompozice jsou moc povedené, davové scény zrovna tak. Svěží záležitost i po letech. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Mravec Z" ma ako prvý 3D animovaný film donútil zamyslieť sa nad silou tohto filmového odvetvia. Ľudia zo štúdia Pixar to posunuli do úplne iného rozmeru. Skvele odvedená práca na počítačových animáciach, nadabovanie postáv slávnymi hercami, tzv. globálny príbeh pre všetky vekové skupiny, humor, poučenie, emócie. Z tohto receptu vzniklo do dnešných dní nespočet podobných filmov. No "Mravec Z" pre mňa stále ostáva šľachticom medzi animákmi. **** ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Při záběru na "obří" kelímek hraje hudba z původní Války světů (1953). (ČSFD)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 90,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 171,8 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama