Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že se jedná o velmi neobvyklý film, který chce divákovi ukázat, jak se dnes dělá špionáž a v čem je dnes síla boje. Nikoliv zbraně, kulky a jedy, ale informace do úplného detailu osobnosti, že z toho běhá mráz po zádech. Žádné soukromí, přístroje takového kalibru eloktroniky, že vás prozradí i váš dech. REDFORD, POITIER, AYKROYD A BEN KINGSLEY dobře věděli, jak zde zahrát, aby diváka vtáhli do děje. Popravdě však musím přiznat, že se tak stane až asi po 60 minutách, kdy pochopíte o jakou hru zde jde. Ta prvá část je trochu nudná a zdlouhavá, protože stále přemýšlíte o co zde všem "slídilům " jde. Ale herecké výkony úžasné. Doporučuji. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Příjemný "špionážní" thriller, který mi v mnoha ohledech často připomínal i pozdější kultovní klasiku s Tomem Cruisem - Mission: Impossible. Ovšem tohle je ještě hooodně "zjednodušené" a jedná se spíše o oddychový film, kde není až tak kladen důraz na akci, ale přesto jsem tu rád viděl mnoho známých tváří - nejvíce samozřejmě Roberta Redforda a Bena Kingsleyho. Celé je to tak akorát na 4 hvězdičky. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Chytrý film, ač si občas pomáhá scénáristickými berličkami. Příjemně to celé graduje, leč párkrát měl přistoupit střihač a některé scény pokrátit. Režisér Phil Alden Robinson není žádný zelenáč, ač jeho filmografie čítá jen několik málo titulů. Snaží se zachovat autenticitu prostředí, klíčové momenty si hýčká a protahuje je o milé detaily, stejně úspěšně se mu daří budovat atmosféru. Navíc má půltucet solidních herců v čele s tím nejzkušenějším a nejzářivějším Robertem Redforem, který má špionáž v krvi. Víkendové odpoledne tenhle tým spolehlivě vyplní, trvalejší dojem nečekejte. Přesto spokojenost. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná komedie na nedělní rodinný výlet do kina pro slušné chlapce s dospělým doprovodem. Maminky si vychutnají nestárnoucího Redforda a Poitiera, kteří jim nenápadně ukáží, že i když ten jejich teenager sedí celý den u počítače, z PE má s bídou Éčko a bříško mu hamburgrově roste, čeká ho skvělá budoucnost. Vždyť to film jasně říká: informace = power. Amerika potřebuje nejen vojáky, ale i ajťáky. Nenáročný oddychový film dost kazí do očí bijící nelogičnosti. Bishop se ukrývá a vlastně ho nikdo nehledá, přestože by stačilo sledovat jeho spolupracovníky, či se pozeptat po přátelích; závěrečná půlhodina je už spíše rozverná komedie - tohle má být útěk z přísně střežené budovy???? Ochranka asi měla dovolenou. Ovšem co film tvrdě kazí, je Redfordova nenávist k republikánům, kterou nacpal i do této komedie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako pohodová nenáročná podívaná avšak chybí jí větší šmrnc a hlavně vyžaduje od diváka velkou pozornost. Opravdu stačí chvilka nepozornosti a divák se může snadno ztratit. Celkově mi ve filmu chyběla větší pohoda a nějaká ta "akce" nebo překvapení a i když je film plný vynikajícíh herců všichni kromě Redforda dostávají překvapivě málo prostoru. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Matka (Dan Aykroyd) nosí ve filmu tričko z nápisem "Aleka's Attic", což je skupina Rivera Phoenixe. (ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama