Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Duke90 

všechny recenze uživatele

Příjemný "špionážní" thriller, který mi v mnoha ohledech často připomínal i pozdější kultovní klasiku s Tomem Cruisem - Mission: Impossible. Ovšem tohle je ještě hooodně "zjednodušené" a jedná se spíše o oddychový film, kde není až tak kladen důraz na akci, ale přesto jsem tu rád viděl mnoho známých tváří - nejvíce samozřejmě Roberta Redforda a Bena Kingsleyho. Celé je to tak akorát na 4 hvězdičky. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Docela koukatelný film o partě lidí kteří na zakázku majitelů vykrádají sejfy a bankovní účty, aby prověřili jejich zabezpečení. Problém nastane když si je objedná NSA aby pro ni něco ukradli od rusů a přimíchají se do toho spousty špionů a průmyslových magnátů. Děj sice vypadá poměrně zajímavě, ale na to aby byl film dobrým thrilerem je až příliš málo napínavý a do komedie mu zase chybí humor. To se sice snaží zachránit ve VELMI vtipném závěru, ale těch pár minut smíchu je na dvouhodinový film prostě málo. 7/10 ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako pohodová nenáročná podívaná avšak chybí jí větší šmrnc a hlavně vyžaduje od diváka velkou pozornost. Opravdu stačí chvilka nepozornosti a divák se může snadno ztratit. Celkově mi ve filmu chyběla větší pohoda a nějaká ta "akce" nebo překvapení a i když je film plný vynikajícíh herců všichni kromě Redforda dostávají překvapivě málo prostoru. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Išiel som na pizzu... Potom do Kanady.“ SLIEDIČI patria k mála filmov Roberta Redforda, ktoré nie sú filmom Roberta Redforda; Sundance je v nich "iba" tvárna charizmatická hmota, šikovne dotvárajúca celok. Ten celok tentokrát postavil režisér. Phil Alden Robinson je hrozne nenápadný, robí v priemere jeden film za desaťročie, ale to, čo urobí, má poetické čaro, v ktorom nejde o hercov (hoci sú skvelí) ani vydarené scenáre (Robinson je šéfom cechu amerických scenáristov a v prvom desaťročí 21. storočia inicioval slávnu "stávku hollywoodskych scenáristov"), ale o nadpozemskú a povznášajúcu atmosféru. Je jedno, či sa jedná o športovú melodrámu (nenápadné IHRISKO SNOV s Kevinom Costnerom mnohí diváci pokladajú za svoj najobľúbenejší film a ja s aim nečudujem) alebo politický triler (NAJVÄČŠIA HROZBA, detto). Jeho atmosféra sa ťažko vysvetľuje divákovi, ktorý ju nezacítil na vlastnej koži. SLIEDIČI výborne fungujú ako magický filmový koláčik s čučoriedkovými kúskami, ale aj ako kvalitný špionážny komediálny triler, ktorý dokáže v jednej chvíli pobaviť chlapčensky nerozvážnym humorom (vykopnutie dverí, tanečná exhibícia), ale tiež zamraziť zvratmi, v ktorých sa umiera. Posledným z plusov SLIEDIČOV je kasting. Redfordovi (ktorý má špionáž v krvi – TRI DNI KONDORA, SPY GAME) prospelo, že ho konečne nejaký režisér neobsadil do titulnej úlohy, ale len ako hlavu tímu. V ňom poteší rozkošne paranoický medveď Dan Aykroyd („Ty myslíš, že to zemetrasenie spôsobilo CIA?!“ – „Dokázať to nemôžem. Ale...“), talentovaný River Phoenix (majúci v tom čas pred sebou rok života), slepý David Strathairn a fantastický Sidney Poitier (Oscar za POLNÚ LÍNIU). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Špionážní thriller říznutý akcí a komedií - zamíchat, protřepat a jsou z toho Slídilové. Jeden vedle druhého herci podávají perfektní herecké výkony - ať už Robert Redford, David Strathairn, Dan Aykroird, atd atd. Scéna kde slepý Whistler řídí dodávku dle navigace Redforda je jednoduše dokonalá. Nemůžu dát méně než 5* ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Matka (Dan Aykroyd) nosí ve filmu tričko z nápisem "Aleka's Attic", což je skupina Rivera Phoenixe. (Zdroj: ČSFD)
  • Film byl v roce 1993 nominován na cenu Edgara Allana Poa. Vyhrál však snímek Hráč (1992). (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama