Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(více)

Recenze (734)

genetique 

všechny recenze uživatele

Kto by povedal, že hustota džungľovej atmosféry môže byť minimálne tak kvalitne prenesená do L.A.. Hudba tomu hodne prispieva, nápad s bojujúcimi gangmi bol excelentný a Glover sa Arniemu s prehľadom vyrovná. Ak nie svalmi, tak aspoň charizmou, pretože s búchačkou v ruke mu to sekne. 80%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $30,669,413Tržby Celosvetovo $57,120,318║ Ako klobúk dole pred týmto pokračovaním, keď si zoberiem čo sa natočilo za obdobie 2000až2011 v tomto žánri, tak toto veselo môžem označiť za jeden zo žánrových klenotov a na pokračovanie moc, moc vydarené, obsadenie sadlo, masky a triky perfektné, príbeh pútavý + obratná akcia, šikovná kamera, ľahký humor sadol. __pôvodne:/70%/ __ naposledy videl cez rok 2011 a mením na __/90%/__ ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Druhá porce napětí a krve, v hlavní roli s nemilosrdným lovcem lebek. Ono není lehké po legendárním filmu, jakým byl první Predátor, natočit důstojné pokračování. Zároveň je nutno dodat, že je to pokračování vynikající, které podobně jako původní snímek, umí drásat nervy diváků. Několik scén, u kterých divák ani nedýchá, se tady opět najde (např. ta v metru, na jatkách, střet Predátora s Králem Willym či závěr). Děj se přesunul do rozpáleného Los Angeles a změna prostředí filmu prospěla, je to kvalitní akční sci-fi nářez, který fanoušky žánru rozhodně neurazí. Hudba je opět skvělá, Alan Silvestri ještě přidal několik dalších motivů a tíživá je opět i atmosféra filmu. Danny Glover svou roli zvládl dobře a pro mě už navždy zůstane nejen Rogerem Murtaughem ze Smrtonosné zbraně, ale i Mikem Harriganem z Predátora 2. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pokračování je sice znatelně slabší než jednička, ale je to právě první díl, který tomuto pokračování snižuje hodnocení. Po něčem tak exkluzivním, napínavém, originálním jako byl Arnoldův souboj s Predátorem, se od pokračování očekávalo přespříliš, ale divákovi bylo předhozeno něco, co se na druhou stranu dalo čekat. Napodobit dílo McTiernana je zcela nemožné a tady se to potvrdilo. Nikomu by asi nevadilo, kdyby pokračování nevzniklo. Je nutné ovšem říci, že Predátor II není zase tak špatný, je to velice dobrý, akční a napínavý film, jehož kvality jsou porovnávány s něčím příliš dobrým. Nevím čím to je, ale Danny Glover mi v této roli moc nesedl (asi zase při vzpomínce na Arnieho). Celý film je dobře poskládán a vytváří relativně ucelený příběh, bohužel pár scén je trochu přestřelených. 75% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Žádná akční bomba, nýbrž jen poctivě odvedené řemeslo, které nedělá nedostižné jedničce žádnou velkou ostudu. Městské prostředí sice nenabízí tolik možností pro budování husté atmosféry jako neproniknutelná džungle, ale pro kvalitního scénáristu a režiséra je to skvělá výchozí pozice pro jednoduchý příběh, hromady mrtvol a ještě více vystřílených zásobníků, což tvořilo ostatně důležitou součást i v prvním díle. A byť je na první pohled znát, že je to druhý díl a všechno je tu hráno strašně na doraz a na efekt, reřisér Hopkins si jde za svým a za hodinu a půl nám naservíruje slušnou porci nenáročné akční zábavy, kterou podtrhuje skvělá hudba Alana Silvestriho a sympaťák Danny Glover. Škoda jen toho chaotického střihu a výpravy, ale to už bychom asi chtěli až moc.. 3,5* ()

Galerie (108)

Zajímavosti (58)

  • V jedné scéně Peter Keyes (Gary Busey) říká: "Uváděli, že když je ten tvor v pasti, aktivuje sebezničující zařízení, které zničilo dešťový prales o rozloze tří set městských bloků.“ Bomba, před kterou Dutch (Arnold Schwarzenegger) utíká v předchozím filmu Predátor (1987), vybuchne za pár vteřin. Je tedy nemožné, aby uběhl vzdálenost tří set městských bloků. (Geralt z Rivie)
  • Rubén Blades (Danny Archuleta) při natáčení rozhovoru k filmu neuposlechl výzvu, aby se vrátil se před kameru, proto režisér Stephen Hopkins vstoupil do záběru a nekompromisně herce napomenul. Rozhovor nikdy nebyl zveřejněn a později byl natočen nový. (BloodMax)
  • Mike Harrigan (Danny Glover) má ve filmu zbraně Desert Eagle (ráže .44 magnum), CAR-15 s granátometem M203 (ráže 40x46 mm) a Benelli M1 Super 90 (ráže 12 Gauge). (dc125)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama