Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (334)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tommy Wirkola už kdysi překvapil s jeho 7 životů a Jeníček a Mařenka, ale tohle mi kupodivu zas tak nesedlo. Předem nutno říct, že jde o trochu jiný film, než co by si člověk představil pod klasickým Norskem. První půlka je za mě trochu těžkopádná, nicméně pak už se film rozjede a dokáže relativně bez újmy zabavit. Nápad o třech vězeňských utečencích v domě není nic bůhvíjak originálního, herecky jde o průměr a jinak film ničím obecně nestrhne. Taková obyčejná kříženina parodické komedie a home invasionu se slušným gore, která jede ale v obou směrech jen napůl a moc mi to k sobě ve výsledku nešlo. Celou dobu jsem měl zkrátka takový pocit, že je mi jedno, co se ve filmu bude dál dít. Zlatý průměr - nic, co by se nedalo překousnout, na druhou stranu nic, nad čím bych jásal jako zdejší kolegové. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vyvedený film, který pohodářům zahýbe bránicí stejně snadno, jako dokáže citlivějším jedincům zvednout žaludek. Norští tvůrci se toho nebáli a záležitost, jež mohla být tuctovou home invasion, vyšperkovali tak, že by se za ni nemusel stydět ani Quentin Tarantino. Jen by mu tam asi chyběly dvě hodiny řečnění:-) Snímek to byl velmi násilný, lidská anatomie tu byla krutě řezána, bodána, střílena, sekačkována, trhána i tříštěna, pročež se porůznu povalovala okolo a ulpívala na všem možném ve stavu pevném i polotekutém, a přesto všechno nechybělo i značné množství kvalitního (převážně černého) humoru. Nebýt toho, že postava Noomi Rapace vykazovala odolnost T- 1000, přihodil bych i pátý kousek, takhle musí stačit lepší čtyři. 4*+ ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Láska má mnoho podob, tady na sebe například nasadila tu, ve které se lidi navzájem odstřelují brokovnicemi, zabodávají si nože do chodidel, prokopávají kolena, sekají si obličeje sekačkama na trávník nebo po sobě vrhají kýble s rybářskými návnadami. A to jsem podle mě ještě spoustu fajnových věcí vynechal. Je to šílené, zábavné, a překvapivě procítěné, takový ten severský mix, který asi nikdo jiný nedokáže líp než oni. A v tomhle filmu to do sebe zaklaplo obzvlášť krásně. 8/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

O čtvrt hodinky delší, než by mělo být, což má na svědomí především zbytečně natahovaný rozjezd. Ale ve chvíli, kdy vzal Hennie do ruky kladivo, už to byl přesně ten Wirkola, jakého chce člověk vidět. Jestliže se říká, že celý svět je otvírák, tak tady platí, že celý svět je zbraň a je jedno, jestli se jedná otradiční brokovnici či kladivo, či o poněkud méně obvyklé hrábě, sekačku či háčky na ryby. Tím vším se dá zranit, zabít a zmrzačit a Wirkola tohle všechno nabízí v míře vrchovaté. A samo sebou jsem se u toho řezal smíchy jak už dlouho ne. Herecky pecka a Noomi a Aksel Hennie by měli aspirovat na pár roku. 85% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Pořádně surové a brutální. Tak to mám rád. Ale musím uznat, že někdy ty scény byly fakt výživné. Skandinávci umí kromě mrazivých thrillerů i pořádnou řežbu hlava nehlava. Začne to docela nevinně, ale divákovi to hned smrdí průšvihem. Postupně to začíná nabírat na obrátkách a já jsem žasnul nad nápaditostí režiséra. Za mě byli nejlepší ti tři lesní trollové, kteří tam objeví z čista jasna. Některé scény a hlášky byly fakt legendární. "Larsi, jak to jde? Dobře tati. Právě jsem odpálil chlápkovi koule brokovnicí. Jsem na tebe pyšný" Je to skvělé, rychle to odsýpá a nestačíte se divit co se může stát na takovém výletu svou manželů. Herci naprosto výborní. Všichni do jednoho. Konec byl nápaditý, neobvyklý a docela obstojný. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)

Reklama

Reklama