Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malebnou českou krajinou projíždí motoráček. Lidé uvnitř sedí, švitoří, nebo naopak mlčí, pokukují z oken nebo pospávají. Vlak se náhle porouchá a strojvůdce Miloš musí vystoupit z vlaku, aby poruchu napravil. Vlak stojící v mírném spádu se však samovolně rozjede zpět do výchozí stanice a vyděšenému Milošovi nezbývá než se poklusem vydat za ním. Cestující ocení, že zase jedou, ale záhy si uvědomí, že špatným směrem. Hlasitě protestují a dožadují se informací. Kabina strojvedoucího je neprodyšně uzavřená a nikdo se zpoza dveří neozývá. Mezi cestujícími se šíří první ataky paniky – že by to byl únos, pomsta nebo naprosté selhání systému? Kontakt s okolím prostřednictvím mobilních telefonů selhává a nepomáhá ani zoufalý křik z oken. Cestující za pomocí brutálních prostředků a myslivcovy pušky otevřou dveře obou kabin strojvůdce, ale dosáhnou pouze potvrzení svých nejhorších očekávání, a to - že motoráček nikdo neřídí… (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (601)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Satira, karikatura, pár plonkových míst, ale jinak trefná, zdařilá i v meta-rovině. Jen mi připadá, že na tohle už Jiří Havelka mrhá talentem hluboko pod svoji úroveň, nevidím v tom posmívání se vyšší smysl, než že si uleví a k tomu pobaví i lid, který se v tom zrcadle v životě neuvidí, filmem, který se dostane i mezi televizní zábavu. Když tyhle hořko-směšné lidové vrstvy neotřele zrcadlili Forman a Papoušek v 60. a 70. letech, v Hoří, má panenko a pak v Taking Off, později v Homolkových, mělo to ještě smysl, byla v tom naděje i odvaha, ale k čemu je natočená Mimořádná událost skutečně dobrá dnes? V kině Mat vedle mě během projekce dvojice spořádala velké balení slaných tyčinek a hodně se nasmála. A já z toho, byť bych se ráda pletla, hlavně cítím jakousi autorskou rezignovanost.... *~ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Herce Jiřího Havelku příliš nemusím (a lví podíl na tom má jeho výkon v seriálu Až po uši), ale scénárista a režisér Jiří Havelka si mě rozhodně získal. Výborně jsem se bavil u jeho Vlastníků a zpočátku to vypadalo na stejný výsledek i tady, pak ale celá záležitost jaksi zaskřípala, takže jsem se v závěru rozhodoval mezi třemi a čtyřmi pěticípými. Na začátku jsem byl nadšený, protože sestava v lokálce byla téměř dokonalá, ne, téměř škrtám, byla dokonalá, komunikace mezi jednotlivými postavami byla jako ze života a Romana Jany Plodkové všechno skvěle glosovala. Zklamání přišlo až s teroristickým útokem. I tento nápad mě zprvu bavil, pak do něj tvůrci ale příliš zabředli a celý snímek to zpomalilo a zbavilo zábavnosti. Naštěstí se všechno ještě před závěrem vrátilo do správných kolejí (:-D) a já jsem mohl jít do vyššího hodnocení. Vidět alespoň jednou za čas českou komedii, u níž se můžu zasmát je fakt radost, přestože musel pro výsledek Václav Kopta málem potit krev:-) Divný ale obětavý andrtejkr Jaroslava Plesla byl skvělou figurkou. / "A ty máš vrtulník?" "No, já jo, ale nerad ho pučuju." / "Krizový štáb zasedá nostop, mnohdy i déle." / Poučení: Nepij bez dovolení z cizí termosky. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Mimořádná událost je velmi příjemným překvapením, které bude pro českého diváka možná dokonce o něco stravitelnější než Vlastníci. Je totiž přímočařejší a nabízí více „vtipných" situací. Humor neztrácí na kadenci, hudební doprovod je místy správně bizarní a herecky si vlakové drama také maximálně užijete. Pokud bych měl v posledních letech doporučit nějakou českou komedii, jednoznačně bych ukázal na „mimořádku". Těším se na druhé zhlédnutí a jsem zvědav, co Havelka připraví příště. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ve snaze opravit závadu strojvedoucí vystoupí, ovšem odbrzděný vlak mu jaksi ujede pozpátku z kopce. Než se stane senzací na internetu, dojde k několika výstřelům, omylům, výčtům statistik, pozvracení, konspiračním teoriím, rasistickým poznámkám, vyzkoušení nefunkčních záchranných brzd a jen k velmi občasnému ušklíbnutí. Teda alespoň u mě. Jiří Havelka už ve svých Vlastnících zavřel nesourodou skupinu lidí do jednoho prostoru a zároveň v nepříjemné situaci. I tady jde o bizarně seskládané typy lidí, ovšem co si budeme nalhávat, z masa a kostí jich bylo minimum. Vesměs jde o stereotypní karikatury, kdy každý má nějakou úlohu (které se drží a která má být vtipná), ovšem ač je hrají solidní herci, o nějakých dílčích pointách, promyšlených momentech nebo humoru si můžeme nechat zdát. Navíc postav i podzápletek postupně (zbytečně) příbývá. Za mě to bylo hrozně nenápadité, povrchní a křečovité. Přitom samotný námět je podnětný a v mnoha směrech hodně slibný. K jakési satirické údernosti to má daleko. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Divoká historka ze železniční trati Kolešovice - Chrášťany. A to je zároveň Achillova pata snímku - na dvacetiminutovou krátkometrážní filmovou povídku by to v klidu stačilo, ale na celovečerní film je to dost řídké...a nezachránily to ani další přidané satirické nástavby...ve výsledku to bohužel opravdu nejvíc připomíná takový lepší Kameňák 2.0 ... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (27)

  • V samém závěru filmu při závěrečných titulcích je v uniformě Bruknera (Alois Švehlík) neznámý stařík, který jej zastupoval ve scénách, kdy bylo možné mít dubléra. (sator)
  • Červený svetr, ve kterém se hejtman na konci filmu objeví, odkazuje na bývalého ministra vnitra Jana Hamáčka, který podobný svetr nosil v krizovém štábu během covidové krize. (Kothy)
  • Ve filmu se objeví jelen, který ukradl myslivci pušku. Jedná se o odkaz na skutečnou událost, která se stala v honitbě Horní Planá na Českokrumlovsku. Po jelenovi pátrali policisté. Puška byla nalezena po čtyřech měsících, policie následně rovněž ukončila pátrání po jelenovi. (LilinkaW)

Související novinky

Květnové Kino na hranici se vrací

Květnové Kino na hranici se vrací

21.04.2022

Letošní 24. ročník filmové přehlídky Kino na hranici, která se koná na obou stranách řeky Olzy, v Českém Těšíně a Těšíně, proběhne 29. dubna až 3. května 2022. Organizátoři se vrátili k původní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno