Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá advokátka Kate se při projednávání obyčejné rozvodové pře kubánského boháče Juantoreny dostane na stopu loupeže provedené bandou bývalých agentů KGB, v čele se zabijákem Kazakem. Jen náhodou unikne prvním útokům, dokonce i poté, co ji detektiv Max Kirkpatrick ukryje na tajném místě a ona se neopatrným telefonátem prozradí. Maxovi se povede další útok odrazit, dostat Kate pryč a spojit se s FBI. Vzápětí se však ukáže, že dvojice nemůže důvěřovat vůbec nikomu. Sice se jim daří unikat dalším útokům, a dokonce odhalit, kdo a proč chce Kate zabít, jak dlouho však jim štěstí bude přát. (TV Nova)

(více)

Recenze (142)

choze 

všechny recenze uživatele

Oddychový akční thriller s přímočarým scénářem vylepšeným mnoha fajn drobnými nápady, s řemeslnou režií, svižným tempem, dostatkem slušné akce, kterou ještě nehyzdí počítačové exploze, s vtipných hláškami a s ústřední dvojicí a záporákem, kteří mě baví. A který jsem už viděl x-krát a kdykoli si ho rád zopakuju, byť je to jen zábavná jednohubka a ne taková pecka jako podobná Cobra (oba filmy vznikly podle stejné knižní předlohy a Sly měl hrát i tady) nebo Nájemní vrazi (kde Sly chránil Julianne Moore - i ta tady původně měla hrát). Celé to působí jako poslepované z jiných filmů z pětadevadesátého - za záporáky jsou Rusové jako ve Zlatém oku (vidět je hackovat západní počítače je s odstupem času docela nepříjemné), pak tu máme půvabnou hrdinku coby oběť hackerů (Síť), nebo závěrečný megavýbuch staré nákladní lodi jako ve Zděšení. Jinak Cindy bych za její výkon kotníky neokopával - zahrála to tu naprosto adekvátně a taková kost na filmové plátno jednoznačně patří. A ten starej lišák Silver ji dokonce přiměl střílet s prsama venku. Wow. ()

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Svižná zábavná pohádka s akčními prvky, která mě vždy bavila, dokonce i před pár lety, když film opakovali na nějaké nevýznamné TV stanici. V rámci oddechové zábavy, které je občas zapotřebí, jeden z nejlepších přímočarých béčkových, z uměleckého hlediska druhořadých filmů, které mají správné dramatické tempo, sexy podtext a patří mezi moje nenáročné srdcovky, které se dají vylovit v již postarších vodách 90.let :) ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak, jen pár průměrně akčních záběrů, slabší atmosféra, bohužel i řada logických nesrovnalostí, které se divák snaží překousnout, jak jen to jde..Podle mě problém filmu je, že není příliš originální a lehce kopíruje něco, co už tady bylo.Hlavním magnetem filmu (páni si přijdou na své) je pak bezesporu světová top star s krasnou pihou na tváři Cindy Crawfordová (dokonce částečně odhalená, snad bez dublérky), bez ní by byl film o ničem. Zajímavý komentář: Pshimi ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ešte som chodil do základnej školy, keď som to videl po prvýkrát. Už vtedy som si povedal, že to je typický B-ový film, ktorý by však mohol byť oveľa lepší. Samozrejme úspech filmu bolo založené na dvojici (extra dobre vypadajúcich) W. Baldwin a C. Crawford. Cindy obzvlášť vypadala veľmi sexi, čo na konci 90-tych rokoch „stačilo“. Dneska už určite nie. Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jak si mohl někdo dovolit pronásledovat světovou topmodelku? Někdejší agenti KGB můžou všechno, takže ani Cindy Crawford není v bezpečí. Coby právnička se stává terčem nelítostných zabijáků, v téhle štvanici jí pomůže tak akorát sympatický detektiv s tváří Williama Baldwina, který netuší, komu může věřit. Prvně dá sprchu on, pak ona a společně zlikvidují několik bad guys. Samozřejmě béčko jak vyšité, ale pamatuji si hlavně hodně solidní tempo, které při devadesátiminutové stopáži moc „nenechalo“ vydechnout. Scénář je samozřejmě sešitý v poklusu a plný nelogických momentů, ale zručně natočená akce, nadstandardní dávka pyrotechnických rošád i Cindyino tričko, které se postupně velmi zajímavě rozpadá, tvoří velmi atraktivní mix. Padesátimilionový rozpočet je prostě znát, Joel Silver má čuch na explozivní akci (výbuch apartmá, skok do vlaku, honičky v autech). Škoda zbytečně uspěchaného závěru. Za mě béčková srdcovka 90. let, zdejších 46% je úplně mimo (i proto dávám nadsazené 4*). Mimochodem erotická scéna ve vlaku toho času „zpozornila“ nejednoho dospívajícího diváka. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Cindy Crawford byla v roce 1995 za svou roli nominována na Zlatou malinu v kategoriích nejhorší herečka, nejhorší objev roku a společně s Williamem Baldwinem také v kategorii nejhorší filmový pár. (Terva)
  • Hlavnú úlohu advokátky Kate McQueen mala stvárniť ryšavá Julianne Moore, nakoniec však rolu dostala Cindy Crawford. (Fabrinka)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Pauly Gosling. Stejnou knihou byl inspirováni film Kobra (1986). (Terva)

Reklama

Reklama