Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka Elly Conway (Bryce Dallas Howard) se proslavila sérií románů o tajném agentovi jménem Argylle (Henry Cavill), který kráčí ve stopách Jamese Bonda a zachraňuje lidstvo před šílenci všeho druhu. Příběh její poslední knížky líčí jeho souboj s mocným syndikátem, který plánuje ovládnutí celého světa. Detaily celé zápletky se až pozoruhodně shodují s plány, jež chystá realizovat skutečné zločinecké uskupení. A to se musí rozhodnout, co s Elly udělat. Je to jen náhoda, nebo spolupracuje s někým dobře informovaným? Bude ji stačit vyslechnout? Nebo se má rovnou zlikvidovat? Je jasné, že spisovatelčin velmi poklidný život na idylické samotě, kde jí dělá společnost jen kocour Alfie, právě skončil. Ocitne se na šíleném kolotoči, který nemá šanci zastavit ani zpomalit. Naštěstí se v jejím životě objeví „špión, který hraje za ty dobré“ (Sam Rockwell) a stejně jako Argylle v jejích románech jí pomáhá přežít. Jenže skutečný život bývá často mnohem komplikovanější než příběhy knížek. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 7

Recenze (240)

maddy 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn Level Snyder. Už posledný The King's Man dával tušiť, že s Vaughnom to ide z kopca, ale až Argylle je dôkazom, že sa dostal niekde na úroveň Snydera (Rebel Moon). Neskutočne prehnane ambiciózny film, ktorý nefunguje ani ako odľahčená zábava (na to je preplácaný až moc), ani ako pocta špionážnym filmom, ani ako akčňák, ani ako paródia. Je to iba guláš, ktorý navyše aj vyzerá neskutočne hnusne (kde sa do pekla stratilo tých 200 miliónov?). Nevadia mi nanajvýš ustrelené film, veď koniec koncov takí boli aj prví a druhí Kingsmani, ktorých som doteraz veľkým fanúšikom, ale v tomto prípade už Vaughn nepozná mieru a mnoho scén sa silou mocou snaží pôsobiť neuveriteľne cool, ale sú bohužiaľ len neskutočne otravné a nefunkčné (úvodné prepínanie medzi dvomi postavam vo vlaku) alebo trápne (akčná scéna s krasokorčulovaním v tankeri). Občas sa síce objaví scéna, ktorá má potenciál (akčná scéna s farebnými dymovými clonami), ale nakoniec je natočená tak bizarne, že to už nie je ani vtipné, tobôž zábavné. Navyše s postavami, ktoré vôbec nefungujú. Bryce Dallas Howard mám síce rád, ale skutočne som ju v tomto veku a už ehm o niečo moletnejšiu nikdy nepotreboval vidieť ako akčnú hrdinku, ktorá dáva kopačky z otočky. Nefunguje tu takmer nič - herci (i ten Cavill tu vyzerá akosi idiotsky), ustrelený príbeh, ktorý len vrší často nezmyselné zvraty na seba každú pol hodinu, hnusne predigitalizovaná akcia, ani humor. Vo výsledku film, ktorý skôr než cool ako Kingsmani pôsobí ako lacná paródia spred patnástich rokov, ale pri nich sme tušili od začiatku, že to je blbosť. Argylle sa tvári ako ďalší z Vaughnových super originálnych a štýlových filmov, ale je to často bolestivý pohľad. Nevravím, že to miestami nepobaví, ale na jednu okay-ish scénu pripadá ďalších desať wtf momentov. Takto fakt nie a Vaughn buď pri ďalšom filme potrebuje silný producentský dohľad alebo si dať na pár rokov od režírovania pokoj. Inak tu máme ďalšieho režíjneho Snydera, a jeden nám teda bohato stačí. CELKOVO: 4/10  ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ono to skoro vypadá, že se Matthew s Guyem vsadili kdo z nich dokáže natočit horší o špionech. Nakonec tedy o chloupek vyhrává Guy, který natočil tuze zmatenou záležitost, ale ani Matthew se nenechává rozhodně zahanbit a jeho Argylle je teda taky moc "povedený" kousek. Chvilku jsem měl pocit že někdo koukal na Muže z Acapulca a rozhodl se provést modernější verzi téhož. Argylle dokonce během titulků přilepenou scénou si dovolí odkazovat na Kigsmany. Vaughnovi bych byl jinak neskonale vděčný, kdyby už totálně vyždímaný špionský žánr konečně opustil a točil něco úplně jiného. Argylle i přes účast vždy skvělého Sama Rockwella nabídne ještě totálně škaredý kočičí batůžek a hnusné triky. 45% ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Vaughn opět mezi špiony a už to prostě není zdaleka taková zábava, jako kdysi u prvních Kingsmanů. Recyklované postavy i zvraty, akce, která je sice stylová, ale zdaleka ne tak vybroušená jako dřív, a hlavně je to prázdný. Za hodinu si nebudete pamatovat jedinou scénu. Po dni vám to zcela vyšumí z hlavy. Zbytečný film, který naprosto mrhá talentem jak Cavilla, tak Rockwella, a tak vlastně i všech ostatních. Už by se na to měl fakt vykašlat a jít zase točit něco novýho. 5/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, ďalší režisér, ktorý zdegeneroval. A to mám Vaughna v topke. Prvých dvadsať minú bol trapas. Potom sa ale na scéne objavil Rockwell a začalo ma to baviť. Dokonca aj akcia bola dobrá a nebolo to len čisté CGI. Len ma sralo, že tam neustále preblikával otravný Cavill. To vydržalo tak 40 minút a potom postavy začali meniť strany a identity a nadobro sa z toho stala totálna demencia. Vaughn by potreboval buď dobrého scenáristu alebo prísneho producenta, ktorý by ho korigoval. Inak je v rovnakej riti ako Snyder. A to som mal Vaughna fakt rád. 3/10. P.S: Bryce je v tej úlohe hrozný omyl. To chcelo nejakú komičku. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Po vzoru Bolševize začal už i zlodějský kokotporát, bez skrupulí prodávající židopředražené i-plečky snobským kokotům a instadementům, za každou cenu plnit obsah hovny a pícninami pro hovada. Na což teď zjevně vysolil tak brutální ranec, že mu mamonářsky neodolal ani až dosud naprosto svěží, originální a veskrze potěšující Matouš, naprudko se zaprodal, spláchl své dosavadní sqělé renomé do hajzlu a namísto nějakého svého inventivního scénáře se uvolil zaudiovizualizovat pro červivé jablečňáky, slaboduché smíšky a otylé chovatelky koček za zenitem veskrze nudný, hloupý, plagiátorský a řádně klišovitý popsaný hajzlpapír nějakého druhořadého neumětela, jenž patrně, když zrovna prstem namočeným v nutelle a s přikousnutým jazykem nenaplňuje své „scénáristické“ ambice, permanentně rozkuřuje nějakého hrabivého pohrobka Štefana Práceho. Jinak si tu oligofrenní hrůzu prostě nedovedu vysvětlit. Až podezřívám Matouše, jestli náhodou nezačal prcat Madonu, protože se s ním náhle kariérně děje přesně to, co tenkrát s Gejem Ryčím, a tento jeho počin nápadně připomíná ultražinantní pičočalamádu Muž ze Strýce se stejně prkenným a homonakadeřeným Jindrou Clavinem, jemuž tentokrát místo korektně a spravedlivě kancelačně zkulturněného fuj fuj lidožrouta Arnýho Kladiva neméně děsivě kunduje krajně nesympatická neherecká protekční prasnice Brysa, která se od posledního Juráče konečně vyžrala až na porážkovou váhu. No nejedna masitá tvář veskrze vkusné kompulzivní hospodyňky se základním vzděláním si u toho dozajista slastně zachrochtá při žehlení. Matouši, okamžitě ho z té rozkládající se botoxmrtvoly vytáhni a vrať se!!! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • V čase 01:57:00 hlavní hrdinka prolétne po kolenou vrstvou ropy, avšak v dalším záběru má šaty i kolena čisté. (cerdax2)
  • Ve filmu několikrát zazní píseň „Now And Then“ od The Beatles. Jedná se o píseň hlavní dvojice. Také ji můžeme slyšet jako melodii z hrací skříňky. (B.Wilde)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

14.11.2021

Britský herec Henry Cavill v posledních letech o velké role nemá nouzi. Bývalý (nebo stále současný, těžko říct) Superman se například objevil jako záporák po boku Toma Cruise v sérii Mission:… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno