Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dobré, zábavné, dobově věrohodné, rozhodně vydařenější, než Stíny v mlze, které ČT dává v pondělí. Oceňuji odvahu poukázat na to, že se Karel Gott, nynější modla národa, paktoval v devadesátkách s kdejakým mafiánem. Co mi ale na seriálu vadí, je to, že se případ nevyřeší za jeden díl. Čekat zas týden na to, jak se případ posune dál, je docela dost otravné. 2,5* ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak takhle nudné ty devadesátky nebyly. Jestli to vyšetřování opravdu probíhalo v tomto módu, pak to lecos vysvětluje. Jonák byl natolik excentrická postava, že ho mohli využít patřičně více, stejně tak Bělu, který v té době prakticky vedl podsvěí. Mrázek už byl trochu jiná liga. Vizuál dobrý, atmosféra nic moc. 50% max. ()

Reklama

klukluka

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to epizodický, tak s hodnocením ještě počkám. Nevím, kolik dílů má padnout na orlické vrahy, ale to je hrozně otřepaná kauza, pro mě osobně mediálně zdařile vyždímaná filmem Sametoví vrazi, další hranou tvorbu už bych na to téma oželel. Naopak bych si rád připomněl jiné kriminální případy té doby, respektive bych se o některých chtěl něco třeba vůbec poprvé dozvědět, určitě by podle mě bylo z čeho brát. Co se mi dnes líbilo moc, byla odlišná interpretace “bohulibé” charitativní aktivity kmotra Mrázka- ta jeho nadace na pomoc pozůstalým po zemřelých policistech. To byl fakt hodně absurdní podnik, vzhledem k tomu, jací lidé ho uvedli v život. Scéna, kdy ho sám Mrázek představuje mladýmu Kozákovi, byla vynikající. ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Tyto kauzy mě vždy dost zajímaly... Orlíci, Mrázek, Běla, Berdychovci, Jonák atd.... Osobní vzpomínky (jestli se to tak dá říct) na to rozhodně nemám, rodiče nás vyháněli od zpráv když se tam objevovalo něco takového... Jediné co jsme si díky tomu vybavil byl náš starej děsnej favorit... Proč jen čtyři hvězdy? Nechávám si prostor pro další díly a za Sokolovo "sorry" u Jonáka... Navíc je to takové zmatené jako ten děj moc jmen najednou, z vraždy k největším padouchům té doby, pak k Číňanům, pak k Orlíkům, prostě takovej zmatek... ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dám tři hvězdy, protože fakt mizerná kamera, tu taky měli nechat devadesátkovou, jestli chtěli evokovat tu dobu, a ne moderně mileniální rozklepanou a rozzoomovanou. A taky že není co díl, to jeden uzavřený případ, což je schéma, které u 1. oddělení fungovalo a skvěle. Jinak ale výprava, herci, hlášky, uvěřitelnost, vše na vysoké úrovni a moc se mi to líbilo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • V devatesátých letech měl Jonákův Discoland Sylvie červenou fasádu, kterou filmaři z dnešní bílé pochopitelně nemohli tak snadno přemalovat. (Brain)
  • Mafiána Ivana Jonáka si zahrál Michal Novotný, který v seriálu Kriminálka Anděl (od r. 2008) tak říkajíc na opačné straně barikády hrál jednoho z hlavních vyšetřovatelů. (Brain)

Reklama

Reklama