Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Dobry_clovek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zacinam si na nove herce zvykat, take scenaristky se mi tento dil zda zatim nejlepsi. Ovsem prestoze vsechny ty pripady znam docela podrobne, obcas se v mnozstvi postav ztracim. Prekvapive dobry byl i Slezacek, do ktereho bych to nikdy nerekl. Je videt, ze scenar psal policista, protoze vypoved prostitutky obsahuje presne ty same kecy, ktera tato sorta lidi pouziva dodnes. ()

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle už bylo jiný kafe. Nevím, jestli jsem si už zvykl, nebo kameraman konečně přestal třepat kamerou, ale nevolnost přešla. Ultrarychlý tempo zvolnilo, slovní přestřelky byly srozumitelný, počet zmiňovaných postav nenarůstal donekonečna. Tenhle díl se mi konečně líbil. Velké plus už od prvního dílu je civilní herectví hlavních postav a neokoukané postavy ve vedlejších rolích. ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak poprvé se musíme obejít bez Jonáka... Jeho auru má asi nahradit Bořek Slezáček, jenže to je jen obyčejný rusák bez všeobecného pozadí. Ale pořád platí, že Ondřej Sokol jako nadporučík Tůma, tvářící se jakoby jedl citróny, naprosto neumí hrát a kazí dojem seriálu. Stejně tak kamera je tragická, jediný fígl je to neustálé přibližování a oddalování, herci mluví a nevidíme jim do obličeje, či jsou pozdě zabíraní.. Příběhově je to takové vyšetřování z doslechu, málo pátrání hodně výslechů. Tak amatérský přístup od zkušených policistů, že je po právu poučuje nováček Kozák. Překvapení, že výpověď jednoho práskače nemůže vést k obvinění naprosto bez důkazů? To nebyla diskuse dychtivého se zkušenými, nýbrž s namyšlenými neprofesionálními idioty! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět jsem se poněkud ztrácel v množství postav a zločinů, trochu mi chybí přímější dějová linka. Byť se tedy ustálila na Orlíku, ale kolem je na mě až moc jiného dění. Každopádně ve druhé půli jsem občas ani nedýchal a mrazilo mě z toho, co vše se skutečně dělo. Škoda jen, že dnes chyběl nějaký pořádný známý kápo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vida, vida, obával jsem se, že mi bude v dalším ději Ivan Jonák chybět, ale nestalo se tak. Tvůrci totiž dokázali udržet seriál dostatečně zajímavý i přesto, že z příběhu vypadla tato výborná figura. Mně je tedy jasné, že se tu nejedná jen o popis skutečných událostí a že autor scénáře přispěl i vlastní fantazií, ale musím ocenit, že to dosud prováděl sakra dobře a doufám, že tomu tak bude i ve druhé polovině seriálu. Ivan Jonák už je minulostí, ale ve hře zůstalo mléčné oko Bořka Slezáčka i Orličtí vrazi, takže zůstávám velmi spokojeným divákem a těším se na to, jak si dám zítra tři zbylé díly. / Poučení: Každé jednání má své následky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Když Petr Chodounský (Viktor Zavadil) vypovídá policistům, tak řekne, že Černého (Matouš Ruml) na louh navedl jeho „nějaký známý“. Tím „známým“ nebyl nikdo jiný, než další sériový vrah Ivan Roubal. Od něj také Orličtí vrazi louh koupili. (Šéfik)
  • Střelba v klubu Kleopatra se ve skutečnosti udála v říjnu 1998, tedy již poté, co byli orličtí vrazi dopadeni a odsouzeni. (Brain)
  • V čase 55:07 je vidět vitráž ve stylu graffiti v pasáži Palác Lucerna od umělce Pasta Oner (vlastním jménem Zdeněk Řanda), která vznikla v roce 2013. Nevyskytovala se tedy v době, kdy se epizoda odehrává. (masloxmaster)

Reklama

Reklama