Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Dobry_clovek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zacinam si na nove herce zvykat, take scenaristky se mi tento dil zda zatim nejlepsi. Ovsem prestoze vsechny ty pripady znam docela podrobne, obcas se v mnozstvi postav ztracim. Prekvapive dobry byl i Slezacek, do ktereho bych to nikdy nerekl. Je videt, ze scenar psal policista, protoze vypoved prostitutky obsahuje presne ty same kecy, ktera tato sorta lidi pouziva dodnes. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vida, vida, obával jsem se, že mi bude v dalším ději Ivan Jonák chybět, ale nestalo se tak. Tvůrci totiž dokázali udržet seriál dostatečně zajímavý i přesto, že z příběhu vypadla tato výborná figura. Mně je tedy jasné, že se tu nejedná jen o popis skutečných událostí a že autor scénáře přispěl i vlastní fantazií, ale musím ocenit, že to dosud prováděl sakra dobře a doufám, že tomu tak bude i ve druhé polovině seriálu. Ivan Jonák už je minulostí, ale ve hře zůstalo mléčné oko Bořka Slezáčka i Orličtí vrazi, takže zůstávám velmi spokojeným divákem a těším se na to, jak si dám zítra tři zbylé díly. / Poučení: Každé jednání má své následky. ()

Reklama

dandy11 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe City of Lost Heaven. S nově nabytou svobodou po revoluci tady bylo možný snad úplně všechno. Doba kontroverzních "podnikatelů", bomby pod autem, nájemní vrazi, propojení politiky s organizovaným zločinem, Orlík zabordelenej sudama s mrtvolama, bomby se přes poštu posílaly jak čumkarty...vše doplněno super dobovou muzikou :)) Po Ochránci další povedený projekt z produkce ČT ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Takže Albánie - Arménie 1 : 1 ''  --- Jo začíná se mi to dost líbit a všímám si skvělé hudby pana Dobrakova. Orlické vraždy jsme tu už zpracované měli a to dokonce tuším 2x, tohle je zase další z pohledů byť historická linie je jasně dána scénářem, který tehdy psali sami vrazi. Nejlepší byl stejně Honza Dolanský coby vraždící pošuk, na něj Matouš Ruml bude jen těžko mít :-). Jestli byl hvězdu předchozích dílů Michal Novotný v roli Jonáka, tak teď tu máme další mafiánskou figuru Alexeje ztvárněnou Bořkem Slezáčkem. A ten jeho přízvuk! :-))) Sokol, když jej prý viděl na place v ohozu s bradkou a účesem se prý musel schovat aby smíchem nerušil. :-). Člověk si čím dál více uvědomuje co to bylo za divokou krvavou dobu, kterou já naštěstí vnímal jen z ze zpráv. Těším se na další díly! * * * * * ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jednu stranu mi to přišlo strašně dlouhý na druhou jsem chtěl aby to bylo ještě delší. V druhé půli jsme se s přítelkyní přistihli, že detektivům držíme palce!! Čili nic co bych zaspal v polovině. Jediné co to sráží je zmiňovaná kamera. Když jsem dostal svou první taky jsem se lekl zoomu co všechno umí. Ale tady pan kameraman zoom využívá tak, že jsem se občas lekl, že se v letu rozplácnu o něčí zátylek. Ale i přesto 5*! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • V 10. minutě mluví arménský mafián o svém vykradeném Mercedesu jako o nové verzi třídy S. Ve skutečnosti je však arméncovo auto model 190, který byl v roce 1993 nahrazen třídou C. (PlumJelinek)
  • V čase 55:07 je vidět vitráž ve stylu graffiti v pasáži Palác Lucerna od umělce Pasta Oner (vlastním jménem Zdeněk Řanda), která vznikla v roce 2013. Nevyskytovala se tedy v době, kdy se epizoda odehrává. (masloxmaster)

Reklama

Reklama