Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen v Praze se stane přes padesát vražd ročně. Kam vlastně pachatelé odklízejí těla, která se nikdy nenašla? Příběh z časů, kdy dostat mafiána znamenalo se s ním kamarádit. Z dob, kdy vám bývalý kolega z přátelství nabízel lépe placené místo na druhé straně zákona. (Česká televize)

Recenze (89)

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl nastolil nový standard seriálu, jehož hlavní zápletka orlických vražd eskaluje každým dílem a je čím dál tím víc napínavější. Jedinou výtku mám snad k nepříliš uvěřitelně napsaným postavám, které v původním seriálu byly buď víc klidní (původně Polývka, teď Finger), nebo víc obezřetní (Vetchý, teď Bartoš). Jasně, řeším blbost a kdyby postavy byly na novo vytvořené, neřešil bych to, ale když jedete podle něčeho, co znáte a postavy se chovají takto, kazí to dojem. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně prozatím nejlepší epizoda. Mladý cucák plný krimi ideálů nám pomalu zbartošovatěl a stýkání se s kurvama pomalu přerostlo v přátelení se s kurvama, až následně kurvám podlehl a nechal se jimi vymrdávat - přesně jako doktor filosofie Ivan Bartoš. Ondra Sokol nám zase naopak dává krásně nahlédnout k tomu, jakou cenu měla informace a že se tu a tam lehká spolupráce s podsvětím vyplatila. Zlatým hřebem je potom samozřejmě spolupráce s chachary a výlov sudů na Orlíku - na české poměry překvapivě dobře zpracovaný. [83 %] ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračovanie z minulej časti, napodiv zaujímavejšie napriek prostitútskej love story. 4. časť ide až do dna. Respektíve až na dno. Orlíku. Mimochodom informácia z minula, že v 90.-tych rokov pracovalo v Čechách cca 50 000 sexuálnych pracovníčok môže znieť šokujúco, ale dnes ich je napríklad tak veľa, že sú už v showbiznise. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Na kolik vyjde takový měsíc potápění?“ – „Dva miliony, možná míň.“ – „Možná jenom milion. Sportka už moc nefrčí, takže zkusíme bábu tutovku.“ Výsledek nadále nekopíruje zahraniční vzory, je autentický a svůj. Půjdou nebo nepůjdou vytáhnout? V sudu zůstane lidská bílkovina, louh nerozpustí projektil a zubní plomby, takže nějaká šance je. Jen ty sudy budou zatraceně hluboko. Viditelnost tak půldruhého metru. Na helmě svítilny a v ruce reflektor. Plavalo se opatrně nade dnem, aby se nevířilo bahno. Venca Plíšek ovšem těmhle „ekologickým“ průzkumníkům s příbramskými SPZ věří. A my věříme týmu okolo režiséra Petera Bebjaka. ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl mne zaujal. Tolik se nepracovalo a nevedly se diskuse o pracovních postupech v televizních seriálech od časů plechové kavalérie a Jakuba skláře, to nemyslím ve špatném, po čase dýchl z tv. detektivního seriálu zajímavější a civilnější tón, a ostravští báňští záchranáři si trochu reklamy také zaslouží. No, major Zeman se kdysi do studny spouštěl po laně, teď u Ždákovského mostu to bylo snad i napínavější. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Přepadení banky IRK se natáčelo 9. srpna 2020 před budovou České spořitelny na Vršovickém náměstí v Praze. (PetrNovak)
  • Policejní snímek, který má František Tůma (Ondřej Sokol) na nástěnce, patří spartakiádnímu vrahovi Jiřímu Strakovi. (Frontier)
  • Při telefonátu s ostravskými potápěči zvedne telefon kapitán Plíšek (Martin Finger) se slovy: „Praha zdraví Ostravu.“ Stejný pozdrav použije v seriálu Případy 1. oddělení (od r. 2014) v epizodě Olizovač (2016) kapitán Martin Pražák (Filip Blažek), když volá do Ostravy kvůli jazykové radě. (azcr)

Reklama

Reklama