Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen v Praze se stane přes padesát vražd ročně. Kam vlastně pachatelé odklízejí těla, která se nikdy nenašla? Příběh z časů, kdy dostat mafiána znamenalo se s ním kamarádit. Z dob, kdy vám bývalý kolega z přátelství nabízel lépe placené místo na druhé straně zákona. (Česká televize)

Recenze (89)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo, to je teda něco.. Seriál vůbec není taková pohoda na sledování, jak jsem doufal a dost se liší od tradičních kriminálních seriálů, které nám ČT tak ráda prezentuje. Atmosféra u pátrání potápěčů opravdu pozoruhodná a právě tahle linka mě přinutila přiklepnout lepší hodnocení, navíc to i k něčemu přece jen bylo.. Už i na toho otřesného Sokola si zvykám, nebo se už nějak otupil... Postupně si to už sedá, hlavně díky skvělému Fingerovi. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW! A v tomhle já jsem bezstarostně vyrůstal. Tíživá hutná a až lepkavá nálada červencového léta kdesi u Orlíku, k tomu naprosto bezvadně pasující hudba a Sokol konečně začíná vyrůstat z postavičky "Srandovního strejdy, co uvádí tu travesti taškařici" do temného polozáporáka. A asi to s ním nedopadne dobře. ()

Reklama

FIBO 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji si, že bych si kdy z nějakého českého seriálu odnesl takový zážitek jako po čtvrté epizodě Devadesátek. To, co tato epizoda divákovi dala, by se dalo bez nadsázky přiřadit k highlightům nejen tuzemské seriálové tvorby, za kterou by se nemusely stydět ani lepší zahraniční produkce. Nevybavuji si, že bych po dosledování nějakého CZ/SK seriálu zíral na závěrečné titulky s otevřenou pusou a právě zpracovával zážitek, který daleko převyšuje návštěvu kina. Atmosféra, napětí a tíživá hudba Juraje Dobrakova vrhne diváka do středu dění a to způsobem, že si ani neuvědomíte, že sledujete televizní seriál. Už v tuto chvíli lze Devadesátky považovat za klenot české seriálové tvorby, který už teď sedí na trůnu a na míle převyšuje laciné, brakové, hloupé a scénáristicky/dramaturgicky primitivnější konkurenty, které cílí na nenáročné a po pracovním dni unavené publikum (zdravím Voyo a kreativní producenty tuzemských komerčních televizí). Pokud by se tvůrcům i nadále podařilo přidat pod kotel a zobrazit následující bezprostřední dění ve své surovosti a ohyzdnosti tak , jak se celá kauza udála, tak tu můžeme mít český Černobyl a to bez nadsázky. Klobouk dolů všem zúčastněným a Marešovi zvlášť. PS: Juraj Dobrakov coby skladatel se mi začíná čím dál tím víc líbit. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "Něco tady je." Wow, aneb jak napínavý může být hledání jehly v kupce sena, respektive sudů na dně přehrady. Neskutečná gradace, snad nikdy mi žádný český seriál ani film nezpůsobil takový hodinový pnutí s tak fantastickým pocitem zadostiučinění na konci, jako tady. Ty postavy, ty dialogy, ta kamera! Horkej adept na nejlepší věc, co tady u nás za posledních dvacet let vznikla. Fantazie a furt tomu nemůžu uvěřit. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, jo, po čtvrté epizodě se mi jen potvrdilo, že budu mít i dnes fajn den se skvělým českým seriálem. Převelice mě baví sledovat každodenní pachtění se kriminalistů a dohledávání sebemenších detailů k případu, přičemž je výsledek krajně nejistý. Tvůrci dokonale namixovali fikci s fakty, takže celek působí naprosto kompaktně a velice jasně ukazuje nelehkou situaci kriminalistů v nejdivočejším období porevoluční svobody. / Poučení: Když nic nevidíš, jdi po hmatu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Přepadení banky IRK se natáčelo 9. srpna 2020 před budovou České spořitelny na Vršovickém náměstí v Praze. (PetrNovak)
  • Na konci epizody zazní skladba „A to tě trochu bolí“ od skupiny Alice. (Punisher)
  • Premiéru čtvrté epizody sledovalo 2,09 milionu diváků starších 15 let (podíl 44,36 %), jednalo se tak o nejsledovanější pořad nedělního večera i celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama