Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (124)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#8 Hellraiser. Hellworld je bez nadsázky naprostá lahoda. Hellraiser výborně říznutý sebeironizující poetikou Vřískotů a jiných postmoderních teen vyvražďovaček. Drama nádherně graduje, Lance Henriksen a Katheryn Winnick podávají výborné herecké výkony. Syrové, nechutné, ale zároveň chytré a sexy. U mě málem absolutní top celé série. Ale první tří místa mého pořadí jsou značně vyrovnána: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hellraiseři, kteří vznikly po původní trilogii, jakoby s Pinheadem a spol. neměli vůbec nic společného a pro Botu to platí dvojnásob. I tady použil ohranou hororovo-thrillerovou zápletku o mládeži pozvané prostřednictvím internetu na záhadnou party, na které začnou postupně všichni mizet. Hellraiser je tady tak trochu navíc. Za zmínku tu stojí snad jen pár známých tváří, které tehdy byly teprve na začátku své kariéry (Katheryn Winnick, Henry Cavill) a účast ostříleného matadora Lance Henriksena. 30% ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Prísne vzaté: Hellraiser bez Barkera je ako Laurel bez Hardyho alebo Pamela Anderson bez silikónu. Ale ani jedno z "postbarkerovských" pokračovaní Hellraisera mi nepripadá tak strašné, aby som ho spláchol do odpadu. Kam podľa mňa patrí napríklad hneď druhé pokračovanie Saw. Hellraiser 8 je zhruba o tom, že v prvej polovici vidíme hompáľajúce sa kozy a v druhej hompáľajúce sa mŕtvoly. Takže jednu hviezdu dávam za kozy a druhú za mŕtvoly. Ako heterosexuálny nekrofil mám oboje rád. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Ani ôsme pokračovanie Hellraisera ma nejako veľmi nesklamalo - na rozdiel od hodnotení užívateľov. Prevažnú väčšinu asi sklamal príbeh, ktorý nemá až tak veľa spoločné s pôvodným námetom. To však nemení nič na tom, že aj toto spracovanie je kvalitné, má slušnú zápletku (ktorá vygraduje v závere), nostalgicky pripomenie Pinheada a spol, a najmä - pobaví! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem uvažoval, že dám hvězdy tři. Protože tady funguje nejen Pinhead, ale také naprosto výtečný Lance Henriksen. A TAKÉ atmosféra, která je až překvapivě stylová. A TAKÉ mytologie, a to už je opravdu ale hodně co říct. A TAKÉ ten strašidelný dům. Přičemž sám velký Pinhead z těch všech věcí funguje překvapivě nejméně. Tenhle díl mě bavil, ale trojka je lepší, tak jsem nechal ty dvě. Ale je to fakt těsně. Pekelný svět sice vyloženě neurazí, ale je pořád stejně zbytečný, jako dva díly předchozí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Lance Henriksen (Host) dostal po konci filmu od produkce velkou čokoládu ve tvaru Pinheada (Doug Bradley). Musel ji však odmítnout, jelikož je alergický na čokoládu. (ČSFD)
  • Scénář je adaptací díla Joela Soissona "Dark Can't Breathe", které nemá k sérii Hellraise žádný vztah. (gogos)
  • V čase 11:06 se hlavní postavy vydávají vozidlem na sraz Hellworldu. Toto vozidlo má rumunskou poznávací značku. V čase 12:14 po příjezdu na party má americkou poznávaci značku. (Horryx)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama