Reklama

Reklama

Mars útočí!

  • USA Mars Attacks! (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (762)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Společně s Beetlejuicem nejujetější film Tima Burtona, prošpikovaný milionem odkazů na starší filmová díla i satirou na různé kulturní či společenské konvence a všemožná klišé. Originální vesmírní okupanti (děsně mě baví, jak pokaždé prohlásí, že přichází v míru a pak spustí palbu) a parádní herecké obsazení, jsou jen sladkým bonbónkem téhle zábavné šílenosti, kterou si Tim natočil pro radost. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch výrazných devadesátkových filmů Tima Burtona, který mě tehdy, ve zlaté éře VHSek a videopůjčoven, naprosto a s přehledem minul. Zpětně je to samozřejmě sranda, ale pořád je to jen adaptace sběratelských kartiček od firmy Topps, která nepřekročila svůj stín. Některé nápady a obsazení jsou sice geniální, ale celek drhne. Výborné jsou mikro příběhy Lisy Marie, Dannyho DeVita, Sarah Jessicy Parker... ale nejlepší ze všeho je babča v podání slavné hitchcockovské herečky Silvie Sidney. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje film, který drží rekord v rychlosti anihilace hereckých hvězd za jednotku času, pak je to právě Mars útočí. Režisér Tim Burton se nemazlil ani s takovou veličinou jakou je Jack Nicholson, a nechal ho sejmout v půlce filmu a ještě po "limonádovém" proslovu o významu přátelství a spolupráce mezi pozemšťany a Marťany. A co potom takový Michael J. Fox (známe ho z trilogie Zpátky do budoucnosti), který to odnese hned na začátku? I když film chvílemi ztrácí trochu spád, je to docela zábava, kterou si vychutnáte o to víc, jestliže aspoň trochu znáte béčkové americké filmy z padesátých let (nehlaste se všichni). Burtonův tribut pojednává o vesmírné invazi malých zelených - myslím, že jsou zelení - mužících s velkými zlomyslnými mozky, pobíhajících ve svých létajících talířích jen v lesklém spodním prádle. Vím, že to není důležité, ale nemohl jsem si pomoct. Dlouho nikdo na Zemi nevěří, že by mužíci mohli přiletět se zlými úmysly, a tak když lidstvu konečně všechno dojde, ufouni už se beztrestně prohánějí po ulicích velkoměst a masakrují prchající obyvatelstvo. Jestli chcete vědět, jak to s námi dopadne, nenechejte si tuhle sci-fi lapálii ujít - v životě jste určitě udělali větší hlouposti, ne? Obraz je slušný, lepší jste samozřejmě mohli vidět jen v dobrém kině. O zvuku bych si dovolil tvrdit totéž. Opět připomenu výbornou hudbu Danny Elfmana, která má na DVD skutečně říz. Výbava je - jak už si asi většina z nás u prvních disků Warner Bros. zvykla - chuďoučká. Najdeme zde skutečně jen to minimum: tedy údaje o hercích a režisérovi, informace o vzniku filmu a o jeho natáčení, a nakonec trailer. Nezapomeňme ani na "vysoce užitečnou" izolovanou hudební složku, přehrávanou včetně všech mezer. Věnovat jednu z položek menu reklamě, jako v případě tohoto i jiných disků, mě při možnostech technologie DVD přijde jako vyzývavost. Film 3/5 - Legrace, která vám může, ale nemusí sednout. Celkově by snímku neškodil větší spád. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

...ach Marte, vždyť je to jenom parodie! Parodie nad parodie na parodie... :-))) . . . Skvělá taškařice! Tak neblázněte trumberové krtci a nehledejte v tom hloubku... :-D . . . Pět marsíků za to nadpozemské obsazení, pět v rámci žánru parodického, tři za film jako takový. No, tentokrát zaokrouhlím klidně nahoru. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi ani veriť, že tento nezmyselný guláš má na svedomí T. Burton. Aj keď v mnohých scénkach je jeho štýl ľahko rozoznať, film ako celok ma skôr znechutil. Často sa stáva, že čím viac hviezd sa vo filme vyskytuje, tým horšie film dopadne a toto je ukážkový príklad. Celý film som odsledoval s kamenným výrazom, aj keď sa tvorcovia snažili rozosmiať za každú cenu. Nedarilo sa...Nezaujalo ma to , nebavil som sa a tento film je zatiaľ suverénne najhorší od T. Burtona. Konkurovať mu pravdepodobne môže Planéta opíc, ale tú som zatiaľ nevidel. Babka na vozíku v závere vyhlási : "A nie aby sa to opakovalo!"...Ja si dám fakt pozor, aby som sa s týmto filmom už nestretol. Raz stačilo. 40%. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Christina Applegate (Sharona) se objevuje jen ve třech krátkých záběrech, v nichž nejdřív pronese pouhé dvě věty ("Buď vopatrnej ano? Nenech se tam zabít!") a pak už jen dvě slova ("Koukej!" a "Ááááá!"). Přesto v úvodních titulcích proběhne její jméno jako šestnácté ze 22 uvedených a v závěrečných titulcích je 24. ze sedmdesáti herců. (hippyman)
  • Severoamerické tržby byly 37,8 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 101,4 mil. (NIRO)
  • Původní premiéra filmu se téměř kryla s premiérou thrilleru Den nezávislosti (1996). Kvůli teoretické podobnosti obou (ve skutečnosti žánrově velmi odlišných) snímků byl proto film Mars útočí! nasazen do kin o něco později. (Landauer)

Reklama

Reklama