Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (762)

Kass 

všechny recenze uživatele

Stylová pocta Tima Burtona béčkovým sci-fi filmům z 50.let. Je radost pohledět na plejádu slavných herců jak se skvěle baví ve svých rolích, do kterých dokázali vměstnat spoustu humoru a nadsázky. Mými favority v tomto směru jsou Jack Nicholson jako americký prezident a Glenn Close jako první dáma. Přesto ale za slabou stránku filmu považuji jeho přehuštěnost velkým množstvím postav a dějových linií, z nichž ne každá přispívá k plynulému průběhu děje, ale naopak ho zpomaluje, čímž film ztrácí své tempo. Což se ovšem naštěstí nedá říct o scénách ve kterých vystupují samotní marťané. Protože právě v těchto okamžicích se "Mars útočí!" stává v pravdě Burtonovsky kouzelný. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

...ach Marte, vždyť je to jenom parodie! Parodie nad parodie na parodie... :-))) . . . Skvělá taškařice! Tak neblázněte trumberové krtci a nehledejte v tom hloubku... :-D . . . Pět marsíků za to nadpozemské obsazení, pět v rámci žánru parodického, tři za film jako takový. No, tentokrát zaokrouhlím klidně nahoru. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,, Lustr Nancy Reganové! Néééééé!" ,,Bum, čvacht..." Napoprvé v kině se mi to moc líbilo. Opakovaně už tolik ne, ale nyní téhle parodii přicházím opět na chuť.Tolik skvělých herců a ještě báječnější bizarní smrti řady z nich. Nicholson si svůj part očividně vychutnával, Closeová je herečka s velkým H. Burton se sice zhlédl ve sci-fi 50.let ( létající talíře), avšak fascinují ho zejména léta 60. ( barvy, plastové zbraně, dívka z Playboye...). Stejnojmenná literární série je jen brutální. Burton dal svému filmu nadhled, ironii, vtip a comicsové zpracování ( které je kupodivu rovněž spíše brutální). Marťani jsou k sežrání, obsah jejich obřích mozků zrovna tak. Nebohé lidstvo měnící se v zelené kostry mizí pomalu z povrchu zemského. Ve válce světů fungovala obyčejná chřipka, Burton šel na Marťany po svém... ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Je docela logické, že Tim Burton natočil Mars útočí! právě po Ed Woodovi, protože s trochou nadsázky by se Mars útočí dal označit za pokračování filmu o potrefeném režisérovi. Burton tímto snímkem vzdává hold horrorům z 50. let a jejich nekorunovanému šaškovi. Létající talíře vypadají jako z filmů Eda Wooda (jen mi chyběly provázky, které by je držely) a k dokonalé podobě chybí jen postava něco jako vypravěče (nějaký Bela Lugosi). K této poctě sehnal Burton neskutečné obsazení v čele s Jackem Nicholsonem jako nerozhodným presidentem USA. Je chvályhodné, že se Burton nestydí toto obsazení jakkoliv vybíjet. Ovšem hlavním tahounem jsou skvěle zvládnutí marťané se svým zvláštním jazykem. K tomu všemu napsal Danny Elfman trochu nadsazenou ale trefnou hudbu. Jediné co tak může mrzet je, že film s takovými triky a obsazením nedostal vtipnější scénář. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mozna, ze je 5* prehnanejch, ale pro me to je jedna z nejlepsich sci-fi komedii. Pro Burtona ne zas tak obvykly zanr zvladl na vybornou a do filmu dosadil spoustu znamejch tvari. Staci se podivat do titulku - co herec, to hvezda. Martani jsou hodne drsny a nedherne vybuchujou, hodne me pobavil bracha toho kluka, kterej si hraje na vojaka. Taky president je nezapomenutelne ztvarnenej Jackem Nicholsnem. A zaver kdy vsude poustej pisnicku je proste uzasnej. Sice to nepatri mezi nejlepsi Burtonovi filmy, ale pro me je to bezchybne. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • „Mars útočí!“ byla původně sci-fi karetní kolekce z roku 1962, vyprávějící příběh Země napadené mimozemšťany. Společnost Warner Bros. musela pro Burtona koupit její filmová práva. (Olík)

Reklama

Reklama