Reklama

Reklama

Tom Berenger a Billy Zane jsou pověřeni likvidací šéfů narkomafie. Jenže jejich spolupráce na plnění úkolu zašla příliš daleko... Seržant Thomas Beckett a jeho kolega Richard Miller jsou americkou vládou pověřeni náročným "posláním" v Panamě, kde mají postupně zlikvidovat šéfy drogové mafie, rebelující generály a bývalé žoldnéře CIA. Od svých obětí se však ničím neodlišují a jejich "spolupráce" nakonec vyvrcholí tím, že obrátí zbraně proti sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ani na vteřinu jsem neuvěřil, že nesleduji dva průměrné herce, co se v kostýmech a pomalovaní khaki barvičkami producírují v lesíku někde za hotelem. Dělání drážek do kulky nožem či prasátka házející křížek na krku jednoho z elitních sniperů naznačily, čeho jsem svědkem a upřímně si nedovedu představit, kam to v dalších pokračováních mohlo ještě klesnout. Vlastně dovedu, ale nechci to vědět.. Z Llosova tvůrčího trápení zůstane v hlavě jen malůvka Ramba na panamském autobuse a rada, ať člověk nemočí ve stojaté vodě, ale jinak zažijete stejný pocit, jako když máte v zaměřovači na vzdálenost 350 metrů Chucka Norrise, vydechnete, stisknete spoušť a v okamžiku, kdy projektil opouští ústí hlavně, vám on klepe na rameno a ptá se, jestli tohle máte zapotřebí. Cítíte marnost.. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Největším mínusem je asi nepříliš povedený začátek, kde hlavně všichni aktéři snad ani nepředvádějí něco, co by se dalo nazvat hereckým výkonem. V hlavní dějové linii v čele s Berengerem, který svou úlohu zvládá bezchybně, a Billy Zane jde v jeho šlápějích. Slušná hudba, dobrá atmosféra. Plný počet tomu nedám, ale čtyři si to rozhodně zaslouží. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Vo finále sa Llosovi podarilo diváka rozemočniť, napnúť a vyvolať v ňom katarziu pri likvidácii záporákov. V dobe uvedenia by som možno hodnotil o hviezdu lepšie. Dnes už ale Sniper pôsobi veľmi zošedivelo, chvíľami nudí a hlavne z neho viacej kričia béčkové slabiny, ktorým kraľuje príšerne umelá Changova hudba. Rambovky mali Sylvestra, spád a motívy Jerryho Goldsmitha. Toto je iba ich slabý odvar. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kašlu na to, že Billy Zane je herecká nula, a že náplň filmu je poněkud o ho..dně málo věcech. Pro mě je Sniper o výborných scénách odstřelovačských akcí s víc než dobrou doprovodnou hudbu (Marc Mancina a Hans Zimmer). A řeči o pocitech muže rozesílajícího pozvánky na schůzku se zubatou podle hesla "přichází nepozván, odchází nepoznán" by mohl pronášet i podstatně horší herec než Tom Berenger, takže s klidem dám 70%. "Dalším dílům" se ale radím ne zdaleka, ale úplně vyhnout, protože to je čistá videoprodukce nedosahující ani béčkové kategorie. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Elitní odstřelovač Tom Beckett (Tom Berenger) právě ztratil parťáka při jedné misi v panamské džungli. Ale armáda jej nenechává oddechnout - hned ho posílá na novou misi, a k tomu dostává nového partnera - mladého (a nezkušeného) Millera (Billy Zane). Jejich úkolem je zajistit klidný průběh voleb tím, že odstraní drogového krále Ochou a generála Alvareze, kteří chtějí převzít moc v zemi. Nejdřív se ale musí z Millera, namyšleného mládence stát pořádnej voják. Stihnou splnit svůj úkol včas? ... Těžko se mi film jako celek hodnotí - na jedné straně atmosféra panamské džungle, všudypřítomné nebezpečí, nepřátelský odstřelovač v patách, Tom Berenger a Billy Zane - na straně druhé hloupý scénář (mrknutím oka se ze zelenáče stává ostřílený voják - nejdřív nemůže zmáčknout kohoutek - a pak běhá s nožem po táboře jako Rambo :). Tak na jedno podívání (abyste věděli, jak to skončí) - nic víc ale nečekejte... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Natáčalo sa od 28. augusta do 18. októbra 1991 v Austrálii a Paname. (m.a.t.o.)
  • Podíváte-li se pozorně na vlak, uvidíte na boku symbol QR jako Queensland Rail. Queensland je stát Austrálii, kde byl tento film natočen. (BloodMax)

Reklama

Reklama