Reklama

Reklama

Zásek

  • Francie Huit Rue de l'Humanite (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Během pandemie platí v Paříži přísný lockdown a potrhlí obyvatelé jednoho činžáku si musí zvyknout na nový život. A taky jeden na druhého. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Doufala jsem, že tahle epizoda nebude dlouhá natolik, aby se o ní točily filmy, ale samozřejmě na to dojít muselo. Stuck Together ale dokazuje, že to jde udělat chytře, zábavně, odlehčeně a nakonec i velmi dojemně. Zase mě u nějakého filmu překvapuje nízké hodnocení. Osobně bych to viděla mnohem, mnohem výš. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Pohotová reakce Danyho Boona na aktuální pandemickou krizi (resp. její první vlnu). Je pravda, že některé situace pobaví více, jiné méně a že Dany už v minulosti odpálil větší komediální nálože. Jelikož Zásek vznikal jako aktuální odpověď na Covid, je v několika momentech cítit, že scénář byl trochu šitý horkou jehlou a že by filmu prospěla přísnější revize dramaturga nebo střihače. Na druhou stranu mě Dany v roli neurotika bavil a zasmál jsem s určitě víckrát než před několika lety u Superhypochodndra, kde si střihnul podobnou postavu. Objektivně by si asi tato komedie zasloužila tři hvězdičky, ale kvůli emotivnímu závěru musím dát čtyři. Pro někoho možná patetické citové vydírání, pro mě upřímná lidskost.  Dany chtěl vyjádřit soucit s těmi, kteří v této nelehké době ztratili někoho blízkého a tento film jim měl přinést trochu povzbuzení a možná i radosti. Taková snaha je mi nadmíru sympatická. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Možná je to moje chyba, že jsem pana režiséra, scenáristu a hlavního herce v jedné osobě dosud neznal (jen jméno), že se tedy mým prvním setkáním s Danym Boonem stal právě tenhle Zásek a že jsem od toho očekával bůhvíproč údernou společenskou satiru na aktuální téma, tak trochu ve stylu politických komedií Jeana Yanna... Vzhledem k tomu, jaký menší rozruch tento film zde vyvolal a jak má vyhrocené komentáře, v nichž převládá tleskání a obdiv nad filmem reflektujícím covidovou situaci na jedné straně a totální odmítání až rozčílení s házením do odpadů na straně druhé, by jeden čekal opravdu kontroverzní film s nekompromisním stanoviskem k tématu. Jaké bylo postupně mé překvapení, že z toho, co tenhle rozruch a tolik protichodné názory způsobilo, se přede mnou vyklubala naprosto tradiční, korektně uhlazená, dějově, humorem i přesahem velmi jednoduchá rodinná komedie ze současnosti, která se od jiných tradičních rodinných komedií liší vesměs jenom tím, že se odehrává na pozadí vypuknutí koronavirové pandemie. Srandu si to z aktuální situace sice dělá, ale zároveň tak činí až příliš jednoduchým a průhledným způsobem a spíše než cokoliv satirického to na mě působilo ve stylu typických komediálních TV seriálů z rodinného prostředí... jako ano, v jistých ohledech i mě tento film přijde dost povedený, i pokud jde o řadu karikaturních postav zobrazujících v až extrémní podobě určité prototypy chování a postojů lidí během pandemie, nejednou jsem se zasmál i díky Boonově postava Martina. Ale taky zde nechybí několik spíše trapných momentů (kromě vybraných scén s postavou šíleného doktora také linka se svalovcem, co vysílá své posílovací představení na sociální sítě), zdaleka ne ve všem mi tento humor sedl, dvě hodiny se mi na oddechovou komedii zdály nejednou zbytečně dlouhé a o závěru, kdy se komedie překlopí do patetické ždímačky divákových citů, raději pomlčím. ♪ Pandémie, pandémie, tu n'es pas mon amie... [60%] ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Poviem vám tajomstvo. Oco netlieska zdravotníkom, ale Covidu. Hovorí, že Covid pozabíja dôchodcov, ktorí nás iba stoja peniaze a sú nanič.“ Smutný, ale reálny obraz toho, v akej prdeli sa v súčasnosti nachádza francúzska komédia. Zaujímavá, aktuálna téma, dobre načrtnuté typy postáv, avšak nič z toho. Zásek je len nudný, nekonečné dve hodiny trvajúci film, ktorý sa síce tvári ako komédia, no neobsahuje ani jednu vtipnú situáciu, scénu, či hlášku. Proste nič. Netflix len potvrdil, že je to čierna diera na peniaze, kde kvantita dlhodobo zvysoka prevažuje nad kvalitou. 20 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Za bežných okolností by som povedal milá, príjemná komédia, ktorá neprekonáva priemer, ale vzhľadom na tému je to fakt niečo. Taký výsmech covidu z oboch strán som nečakal. Všetko tu krásne preháňajú, ale keď sa človek zamyslí hlbšie, tak to vlastne ani prehnané nie je. Blbosti s odstupmi, karantény, igelity na hlave, lockdowny, ustráchané ovce, covidománia a aj udavačstvo. A na druhej strane aj neprimerané nezmysly ako čipy či Bill Gates. Bola by to úplne špička, keby film nahustil tie fóry do kratšieho času aj na úkor širšieho príbehu či rozvoja postáv. Záverečná pointa ale bola skvelá. Človek sa narodí, žije a zomrie. Nikto to nezmení a preto netreba isté veci preháňať. A všetko toto vzniklo zrejme v jednej domácnosti, možno aj spálni. Scenár napísali totiž práve Dany Boon a Laurence Arné, ktorí sú životnými partnermi. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj celé jeho natáčanie prebiehalo v Paríži. (MikaelSVK)
  • Vo filme môžeme vidieť len veľmi málo postáv, ktoré nosia rúško. Na začiatku pandémie totiž francúzska vláda naliehala na svoje obyvateľstvo, aby rúška nekupovali, pretože ich potrebovali zabezpečiť hlavne pre nemocničný personál. Aj pri tejto politike sa však zdravotníckym pracovníkom zásoby rúšok rýchlo míňali. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama