Reklama

Reklama

Obsahy(1)

prvním filmu se hlavní hrdina Karel Král ocitl v ženském těle. V druhém díle poznáváme na počátku Irenu Kopáčovou (Anna Polívková), psycholožku, specialistku na partnerské vztahy. A nutno říct, že neprožívá zrovna dobré období. Její doporučení klientům se trochu míjejí účinkem, Irena dostává výpověď z nájemní smlouvy v domě, kde má ordinaci a vzápětí přistihne svého přítele při nevěře. Nejlepším lékem na životní trable je vyrazit s kamarádkou Marcelou (Tereza Kostková) na víno. Kroky opilé Ireny následně vedou do stanu vědmy Zoltany (Zuzana Kronerová), kde vysloví osudové přání: Chci bejt chlap! Ráno se Irena probudí a ocitne se v podobné situaci jako Karel Král. Je v těle, které nenávidí, ale poté, co opadne prvotní šok, má možnost zjistit, jací muži vlastně doopravdy jsou.
Irena/Iren (Jiří Langmajer) se musí o sebe postarat a není nikdo, kdo by jí zpočátku uvěřil, že je to pořád ona. Nakonec jí podá pomocnou ruku soused Radim (Marek Taclík), který je odjakživa do Ireny zamilovaný. Věří jí a doufá, že někde tam uvnitř toho postaršího chlapíka je jeho milovaná a on ji jen musí, jako správný princ, osvobodit. Udělat z ženy muže není snadný úkol, a tak má Radim ve výcviku pořádné obtíže. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (202)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednička je lepší v tom, že Polívková působí relativně přirozeně a tu proměnu jí člověk dokáže uvěřit. Pitvořící se Langmajer sice občas rozesměje, ale dosta často se jeho projev hodí spíš do nějakého skeče, než do celovečerního filmu. Tak nějak si to sedne až v dejme tomu poslední třetině. Svoje momenty to má, to zase jo, ale pokud se necháte ovlivnit tím haló, které se kolem toho strhlo, budete zklamání. 55% ()

borohub 

všechny recenze uživatele

No od české komedie nelze čekat nic jiného než totální debilnost (Zdeňku Troško, koukám na tebe), nebo oddechovku u které člověk vypne mozek, sem tam se pousměje. Tento film spadá do té kategorie oddechovek. Přišlo mi, že se těmi vtipy ani nějak moc netlačilo na pilu, takže to nebylo ani moc trapné, ke konci to ale začalo padat do romantického filmu. Ono vlastně není divu, munice byla vystřílena v první půlce a v té druhé půlce už se to komediálně moc posouvat nemohlo. Langmajer je naprosto skvělej, ale celkově mi všichni herci přišli dobří (no dobře, já jsem hodně otupělý různými srágorami jako ZOO, 1. Mise, kde se ti "herci" nesnaží ani hrát). Trošku mě mrzí, že tam bylo málo Polívkové, ale to se asi dalo čekat (musím si pustit první díl, který jsem zatím neviděl). 65% ()

Reklama

nwx 

všechny recenze uživatele

Perfektně a realisticky zobrazuje, čím se liší chlapi od ženskejch a dělá si z toho prču, taky se klidně vychechtá i transkám a 150ti pohlavím, je to lepší, než jednička, to rozhodně. Asi ten film ale brzy v tv zakáží kvůli woke libtardům, feministkám a podobným ychtylům, co jich dnes bohužel školy chrlí po k*kot. Každopádně top komedie ze staré školy! Perfektní práce. Zatímco woke trotlové, zejména asi chlapi, kritizují, rozumné ženské si to užily, ostatně cituji jednu místní spokojenou recenzentku: "Sasulka3 **** Opet jsme se nasmaly s holkama.. A nejen my, ale cele plne kino :).... Pan Langmajer dokaze zahrat opravdu vsechno, ale ze vystihne bravurne strihnout i zenskou.... :D" ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se. 1)  Film je herecký koncert 55letého Jiřího Langmajera, který nejenže skvěle odkoukal typické, pravda, poněkud stereotypní projevy ženského chování, ale současně si i pěkně nastudoval gesta 42leté Anny Polívkové (psycholožka Irena)._____ 2)  Dvojka má s jedničkou souvislost jen v námětu a jeho zpracování. Jinak ovšem nejde o pokračování předchozího filmu, byť jeho autor, scenárista a režisér v jedné osobě 45letý Rudolf Havlík jen pokračuje v nápadech z prvního dílu._____ 3)  Trochu mě mrzí, že konec je tak useknutý. Bylo by zábavné sledovat, jak se Irena po návratu do svého těla změnila. Rovněž postava Jiřího Langmajera (Kopy) se vznáší v jakémsi vzduchoprázdnu, jakoby Kopy předtím a potom vůbec neexistoval. Inu, možná tomu tak i je._____ 4)  Ale i tak jsem se bavil, což nemohu o naprosté většině dnešních českých "komedií" říci._____ 5)  Kromě již zmíněných herců mě pobavil i 53letý Leoš Noha (dělník na stavbě Fery), 41letý Jiří Maryško (krásně šilhající brankář Zygy). Zaznamenal jsem i svého oblíbeného 23letého Oskara Hese (fotbalista Číro)._____ 6)  Věk protagonistů uvádím k roku natáčení - 2021. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Anička Polívková v prvním filmu v roli chlapa jednoznačně předčila Langmajera v roli ženský. Hlavně úvod byl dost blbej, ale po nástupu na stavbu se přeci jen našlo pár vtipnejch momentů. Pozitivum je faktický srovnání mužskejch a ženskejch zálib, koníčků, úchylek a tak podobně. Povrchně zpracovaný, ale přeci jen. V prvním filmu to fungovalo líp, a to o dost. 30%. ()

Galerie (125)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama