Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem uchvácen. Do světa Arcane bych se rozhodně chtěl vydat každý den. Mimochodem, když se každý rozplýval nad úžasnou animací u Spiderman: Into the Spider-verse, tak sem si klepal na čelo, protože jsem nic výjimečného neviděl. Zato propracovanost Arcane je dechberoucí. Každý druhý záběr by se dal okamžitě zarámovat a pověsit nad postel. Teď to úmorné čekání na druhou sérii! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Posedlost Imagine Dragons stranou, Riotu se kupodivu povedlo natočit dospělý a troufám si říct revoluční animák na základě hry, která k tomu paradoxně nikdy neměla žádné předpoklady. Způsob budování světa, interakce mezi postavami, a hlavně výše zmíněná animace, která to celé posouvá minimálně o tři levely vejš, než kde by to za normálních okolností bylo, z toho tak k překvapení většiny internetu činí jeden ze seriálových počinů roku. Úvod byl sice na můj vkus trochu chaotický a hledal jsem si kvůli tomu k postavám cestu o něco déle, nakonec se to však povedlo. Takže klobouk dolů, těším se na pokračování, a upřímně doufám, že si ostatní herní vývojáři při sledování zuřivě psali poznámky. 8/10 ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Solidní animovaná pecka, co mi dlouho unikala, abych si ji v práci dal skoro celou během jediného dne. Jako člověk, co nikdy LOLko nehrál a neznal tak jedinou z postav, jsem si tady užil každičkou akční scénu a po řádném vtažení do děje i motivy všech postav. Chvíli mi trvalo pořádně pochopit, co se tu vlastně děje a k čemu se schyluje, ke konci jsem už byl ale natolik zaháčkován, že jen směle čekám na druhou sérii. [viděno na Netflixu] ()

Toren 

všechny recenze uživatele

9/10. Neuvěřitelné zjevení, které se automaticky zařadí mezi to nejlepší, co nám seriálová tvorba v roce 2021 nadělila. Audiovizuální prezentace je na první dobrou tím nejčitelnějším plusem a i největší buran v umění musí uznale pokývnout hlavou nad prací, kterou animátoři napříč všemi epizodami vypotili... nepamatuji si tak silný vizuální rukopis, kterému nedělá problém i mix několika stylů a to bez ztráty tolika výživných detailů. V kombinace s hudbou, zvukovou paletou efektů a překvapivě samotnou kompozicí a záběrování je Arcane audiovizuální jednička, od které by se druzí měli učit. Mám jako nováček tohoto světa problém vlastně jen s příliš rychlým tempem a hlavně v druhé polovině s urputnou snahou odvyprávět příliš mnoho na příliš malém prostoru. Počáteční výhoda se díky tomu ke konci proměnila v malé zaškobrtnutí (vývojový proces Jayce budiž příkladem) ale jinak je ta práce se scénářem, výstavbou nového fikčního světa, hromady postav a jejich osobních linek - takřka precizní a k dokonalosti chybí vskutku pramálo. Velká paráda, které se nemusí bát jak fanoušci značky, tak zcela nepolíbení. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Ako neznalec hernej predlohy nedokážem úplne plnohodnotne vychutnať a oceniť príbeh ako taký, za ktorý sťahujem jednu hviezdičku, nie že by bol zlý - postavy sú dobre napísané, majú svoj vývoj, svet nie je čiernobiely - no miestami mi utekala pozornosť od seriálu niekde mimo. Na druhej strane animácia je skvelá a hudba, poťažme soundtrack špičkový, za zmienku stojí prinajmenšom titulná skladba od Imagine Dragons / J.I.D. "Enemy", ktorá je neuveriteľne chytľavá či "Guns for Hire" od Woodkid, ktorá sa v spojení so scénou "lightning of the beacon" u mňa postarala o jednu z najzimomriavkovejších filmových scén roka. Off topic - "Guns for hire" by bola absolútne úžasná ako titulná skladba k Jamesovi Bondovi, či už novému alebo ako alternative song k No Time to Die. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (33)

  • Na konci čtvrté epizody poslouchá Jinx písničku s názvem „Get Jinxed“, která vyšla v roce 2013 před uvedením šampiona do hry. (Luicy)
  • V této epizodě si Benzo před příchodem Vandera prohlíží předmět, který vypadá jako krunýř želvy. Jde o zrušený item Heart of Gold a toto je jako pocta onomu předmětu. (Puxina)
  • Krystaly a jejich energie pochází z rasy Brackern, která se dá popsat jako škorpióni s krystalickým krunýřem. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama