Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky - Série 4 (1993) (série)


Hon na rozhlasových vlnách (S04E01)

(epizoda)
  • Slovensko Hon na rozhlasových vlnách

Obsahy(1)

Do průmyslové Anglie třicátých let 20. století vás zavede kriminální příběh o nepravém zločinu a zločinci... Toto napínavé pátrání je ale zajímavé i z jiného hlediska – možná to bylo vůbec poprvé, kdy se do pátrání po člověku, který přestoupil zákon, vložil zcela nový fenomén – široká veřejnost. Něco takového však bylo možné až ve chvíli, kdy se díky technickému pokroku mohlo zapojit i právě se rozvíjející rozhlasové vysílání. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Igy007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překrásná ukázka toho, že media nejsou k ničemu jinému než k manipulaci a ničení lidských životů. A taky že pravda je zásadně to poslední, co by tupou lůzu zajímalo. Může to být totální šajze, ale jak to vyblejou v televizi, tak tomu stádo bude věřit i přes mrtvoly. Doublespeak vede ke kognitivní disonanci (nebo k rouškám na tlamách :-))). Mimochodem velmi aktuální téma - většinová společnost je tupá jak necky a kohokoliv, kdo se od stáda odchýlí, jsou schopni lynčovat. Je to otřesné a nebylo tomu tak ani za komančů - ani zdaaaaaaaleka; všechno to nechutné bonzování, nálepkování a konformní hyenismus, to fakt z dětství nepamatuju. Tohle bych pouštěla všem prorežimním idiotským "demokratům" povinně 5x denně, místo jídla ! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomu se říká zatracená smůla…Nejen že byl v nesprávnou chvílí na špatném místě, ale ještě zazmatkoval a strach ho svedl na špatnou cestu. Když k tomu připočítáme vyčůraného inspektora, lživé informace a zkreslující média – cesta zpět neexistovala. Úvodní díl čtvrté série sice nebyl žádnou bombastickou podívanou, ale smutný příběh to bezesporu byl. Nejen díky skvělému (odevzdanému) výkonu hlavního protagonisty Ladislava Freje, ale i tomu, že si Moskalyk zase vzpomněl, jak se buduje správná atmosféra! 70% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wtf? Pan Frej hraje skvěle, o tom žádná (oproti tomu paní Kolářová svůj hysterický standard), ale pochopil jsem dobře, že vlastně k žádnému zločinu nedošlo a policie si do rozhlasu zbytečně vymýšlela a věc zveličovala, jen aby chytila nevinného člověka? Všechno mi tady přišlo dělané jako naschvál scenáristy, i do té doby rozumný syn najednou ke konci se zachová jako nebetyčný pitomec. Vážně nuda a jen závěrečný statek a pole kolem něj (a předtím trochu toho Apolináře) to alespoň vizuálně pozvedají. Takže hvězda za pana Freje, hvězda za krajinu. Jinak to byla nudná a zdlouhavá blbost. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě nejsilnější díl celé série, zajímavý napínavý příběh z meziválečné Anglie a silné téma, jak se prostřednictvím hospodařské krizy z nevinného člověka může stát nechtěně nešťastným zločincem, manipulátorem až mírným šílencem. Hodně smutné a místy drsné, ovšem natočeno pod Moskalykovou režií jako vždy hodně působivě a Ladislav Frej v hlavní roli Erica Hobdaye je vynikající. V závěru mi bylo hlavního hrdiny taky moc líto, ale snad to bylo ještě to lepší východisko v takové situaci. Velmi silná je i postava jeho syna (v podání Michala Dlouhého), který se navzdory velké nenávisti rozhodne svého otce zachránit a který se vlastně jediný dozví pravdu... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod čtvrté série přišel s velmi silným příběhem. Tvůrci mě potěšili tím, jak dokázali během devětačtyřiceti minut propracovat všechny tři postavy v rodině Erica Hopdaye. Ladislav Frej podal už tradičně skvělý výkon, toho tragéda, který vrší jedno špatné rozhodnutí na druhé, jsem mu naprosto věřil. Výborná epizoda. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Od začátku příběhu je zřejmé, že Keith Hobday (Josef Vinklář) zemřel na infarkt bez zavinění smrti někým jiným. Přestože v tu dobu už byla patologie na takové úrovni, aby to rozpoznala, policie se o zprávu patologa vůbec nezajímala a spustila nesmyslný hon na nevinou oběť Erica Hobdaye (Ladislav Frej). (sator)

Reklama

Reklama