Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

A pritom taká blbosť, povedal by si nejeden. Z tetrisu sa stala súčasť studenej vojny. Človek by bol až zvedavý, koľko pravdy je vo filme prezentované, ale so zvedavosťou nemusí ísť ďaleko, pretože samotná hlavná postava, skutočný Henk Rogers uviedol, že je to na tom pravdy skoro nič. Trochu si filmári vypočuli jeho príbeh a ostatné si prikrášlili. Klasická hollywoodska biografia so stereotypnými Rusmi. Niektorí recenzenti tu ale vypisujú záhady, ktoré neodhalila žiadna dejepisná knižka. Napríklad, že dej filmu sa "presunul do Ruskej federácie", alebo že film perfektne ukazuje "sondu do prehnitého komunizmu v Rusku (ako aktuálne kvôli práve prebiehajúcim udalostiam na Ukrajine)". O Sovietskom zväze sa u nás asi už v školách neučí a ak áno, tak Ukrajina nebola jeho súčasťou. Alebo ide o recenzentov, na ktorých sedí rýmovačka: Adam v škole nesedel, abecedu nevedel. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Pokud někdo hrál kdy nějakou hru, tak se snad Tetrisu vyhnout nemohl, a proto z nostalgie není špatné tento film vidět. Autoři použili odlehčenou formu zpracování skutečného příběhu pro široké publikum, takže divák znalý tehdejších reálií, musí občas skřípat zuby. Ale naštěstí je z něj cítit nadhled a tak jsem si tuhle zábavnou jízdu mohl užít i já. Hvězdičkami to tentokrát přehánět nebudu a i když je to na hraně mezi 3 a 4, tak se přikloním k nižší známce. A teď je na řadě ještě Rusko, aby natočilo svoji verzi tohoto příběhu a ani bych se tomu nedivil ;-)  [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by mě nenapadlo, že hra jako Tetris bude skrývat takový příběh. Ne o jeho vzniku, ale o tom, jak se rozdistribuoval do celého světa. Perfektní, dynamická režie, originální nápady. Bavilo mě to od začátku do konce. Takhle má vypadat v dnešní době natočené čiré dobrodružství. 8 bitové vizuální prvky pak dodávají filmu na nápaditosti a všechno ostatní je k tomu naprosto poctivě odmakáno – hudba, herecké výkony, socialistická atmosféra osmdesátkové Moskvy. K tomu se dozvíte i pár insider informací z vývoje počítačových her. No, co víc si fanoušek počítačových her má přát? ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Lidi se nemění a historie se opakuje. Když jsou cejtit prachy, i ten největší světák zaprodá střechu nad hlavou a komouši si začnou hrát na kapitalisty. Cesta za distribucí tetratenisu byla trnitá, Baird vše podává v tempu, zábavně, hollywoodsky správně, připrogramuje pár grafických fíčur, navrch hodí perfektně naprogramovaného Egertona a je z toho překvapivý zábavný mix na páteční večer. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bože vám to už pekne podaktorým jebe z tej vojny na Ukrajine. Polka z vás nebola ani iskrička, tobôž Pionier a jebete tu proti ruské slogany, ako keby niektorého z vás prenasledoval samotný Jelcin. O propagovaní Tetris hry si treba čo to najprv zistiť a až potom tu šťekať ako jebnutý Matovič, ktorý rovnako ako Hollywood pri tomto filme, čerpal z vymyslených udalostí a umelej dramatizácie. Tento film je fikcia, nepopisuje realitu v minulosti, to len Vy ste buď nakomplet jebnutí, alebo extrémne leniví, aby ste si čo to zistili. Ostatní si film v pohode užijú, pokiaľ vypnú mozog a nechajú sa unášať už klasickým preháňaním pre Západnú tvorbu, ktorá Východ tradične stavia do role úpadku morálky .. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Prezident Nintenda Hiroshi Yamauchi nebyl nikdy náruživým hráčem videoher, proto požádal svého dvorního programátora Shigeru Miyamota, který pracoval na hrách jako „Super Mario“ a „Legend of Zelda“, aby vyzkoušel „Tetris“ a řekl mu, jestli je hra dobrá. O pár dnů později Miyamoto potvrdil, že „Tetris“ bude hit, protože „hry se nemohli nabažit sekretářky ani účetní“. (HellFire)
  • "Tetris" z roku 1984 bol najpredávanejšou videohrou všetkých čias od roku 1993 do roku 2020, kedy ju prekonal "Minecraft" (2009). (Arsenal83)
  • V japonské centrále Nintenda Henk (Taron Egerton) použije výtah KONE, model MonoSpace. Řada MonoSpace byla představena až v roce 1996. (machonza)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama