Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento film mě skutečně zaujal. Ani bych neřekl, že má tato legendární hra tak zajímavý příběh. Snaží se zmapovat její cestu, a to hlavně po té právní stránce. Získat na ni práva nebylo totiž vůbec jednoduché, protože byla z Ruska. Taron Egerton tu skvěle hraje obchodníka, který se snaží práva na hru získat. Není to jednoduchý úkol, protože má o hru zájem víc společností. Většina filmu se odehrává právě v Rusku, kde probíhá vyjednávání, které jim tajná služba zrovna moc neulehčuje. Je tam i občas hezky použitá 8bitová grafika. Programátoři si jistě přijdou na své. I hudba je tam dobře zvolená. "Co je Nintendo?" :D ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Překvapivě napínavé drama o vzniku videoherní legendy Tetris. Netuším, nakolik je pravdivé, ale síla (ehm) komunismu se tady ukazuje naplno. Místy je to sice přitažené za vlasy, jako třeba finální automobilová honička, ale trocha toho napětí přece nikomu nikdy nuškodila. Taron Egerton dokazuje, že patří mezi hereckou špičku a já jsem dospěl k názoru, že bych mnohem raději viděl stovku podobně kvalitních „nízkorozpočtových“ (uvozovky proto, že film stál 80 mil.) filmů, než jeden další komiksový blockbuster. Bohužel toho se asi nedožiju. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Překvapení jako hrom. Nesmírně mi tento snímek sedl. Od začátku nasadil naprosto zběsilé tempo, ze kterého ani na okamžik nezvolnil. Mimořádně atraktivní formou jsem se dověděl něco z historie jedné z naprosto nejslavnějších her, nebojím se říci, všech dob. Nikdy bych nevěřil, že jde o boji o licence natočit něco tak nesmírně napínavého a dramatického. A ta tématická hudba byla slastí pro uši. Po dlouhé době jsem viděl film, který jsem si opravdu kurevsky užil. Zajímavé, vtipné, napínavé, dobře zahrané. Má to prostě všechno. [90 %] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

A pritom taká blbosť, povedal by si nejeden. Z tetrisu sa stala súčasť studenej vojny. Človek by bol až zvedavý, koľko pravdy je vo filme prezentované, ale so zvedavosťou nemusí ísť ďaleko, pretože samotná hlavná postava, skutočný Henk Rogers uviedol, že je to na tom pravdy skoro nič. Trochu si filmári vypočuli jeho príbeh a ostatné si prikrášlili. Klasická hollywoodska biografia so stereotypnými Rusmi. Niektorí recenzenti tu ale vypisujú záhady, ktoré neodhalila žiadna dejepisná knižka. Napríklad, že dej filmu sa "presunul do Ruskej federácie", alebo že film perfektne ukazuje "sondu do prehnitého komunizmu v Rusku (ako aktuálne kvôli práve prebiehajúcim udalostiam na Ukrajine)". O Sovietskom zväze sa u nás asi už v školách neučí a ak áno, tak Ukrajina nebola jeho súčasťou. Alebo ide o recenzentov, na ktorých sedí rýmovačka: Adam v škole nesedel, abecedu nevedel. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vzpomeňte si na dobu bez chytrých mobilních telefonů a dokonale propracovaných počítačových her. Na dobu, kdy se za minutu strávenou na internetu v mobilu platily nekřesťanské peníze. Tehdy jsme volné chvilky například při čekání u doktora nebo v MHD věnovali hraním mobilních her jako Had nebo Tetris. Zajímalo vás ale někdy, jaký příběh stál za vznikem takové kultovní hry? Pro mě neznámí tvůrci přivedli letos na jaře na obrazovky neskutečně atraktivní podívanou, která se samozřejmě skutečnými událostmi pouze inspiruje, ale i tak hravě pracuje s dobovou atmosférou 80. let a do obrazu čas od času promítne i klasickou osmibitovou animaci. Skvělý je navíc Taron Egerton v hlavní roli videoherního návrháře a obchodníka, který chce získat sovětský Tetris pro celosvětový trh. Možná bych trochu krátila, ale od podobného tématu bych nečekala takhle povedený filmový zážitek. Za mě určitě jeden z filmů roku a skoro 5*. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Ke konci filmu, kdy Henk (Taron Egerton) s ostatními přijíždí autem k letištní hale, můžeme vidět letadlo s českou vlajkou. (Čulo)
  • Hru „Tetris“ vymyslel roku 1984 rus Alexej Pažitnov, jež se inspiroval stolní hrou „Pentomino“. (mokki5)
  • Ve filmu vidíme scénu, kde Saša (Sofja Lebeděva) v hotelu políbí Henka (Taron Egerton) a později se zjistí, že to nastražili Sověti, aby mohli Henka vydírat. Ve skutečnosti se tohle nestalo. (Yorkcz)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama