Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

H34D 

všechny recenze uživatele

Starý kung-fu film, který se jeví býti snad ještě starším a tím více, či méně znesnadňuje dnešnímu diváku pořádně si jej užít. Na mysli mám kromě překonaných efektů i jakýsi rutinní a zdlouhavý způsob vyprávění, který dělá úvod nezáživným, třebaže samotný děj stupidní rozhodně není. Avšak komnaty Šaolinu už mají zcela odlišné kouzlo, trénink je drsný, atmosféra vznešená a když dojde na samotné souboje, je to lahůdka (speciálně vznik boje s trojdílnou tyčí). Absence efektů a líný střih se zde naopak maximálně vyplácí, choreografie vypadá reálně a hlavně vše je přehledné a efektní. 7/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by na šaolinský trénink "hlaviček" s pytli plnými písku říkal v dnešní době neurolog, potažmo chiropraktik, ale po jeho absolvování by se před Liu Yu-tem posral strachy i Tomáš Řepka :o) Jinak nutno říct, že bez toho stěžejního tréninku by se tenhle film stal jednou z mnoha zapomenutelných kung-fu mlátiček, ale právě těch 40 minut zábavného a nápaditého drilu z něj dělá žánrový pamlsek. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Super, rozhodně jeden z nejlepších filmů o kung fu, sice tam nejsou žádný slavný herci jako třeba Bruce Lee, ale tim se kvalita soubojů nesnížila, spíš naopak mi to připadalo daleko líp udělaný než jiný podobný filmy z tý doby, všechny souboje vypadaly opravdově, akorát zvukaři se na nich vyřádili až moc, když narazí meč na dřevěnou tyč, tak je slyšet skřípaní a cinkání a tak podobně, ale je to tam pomálu, protože ani těch soubojů tam moc neni, protože hlavní část filmu je trénink v klášteře, ale i když by se to mohlo zdát že to bude nuda, tak neni a je to docela zajímavý. na tu dobu určitě hodně nadprůměrnej film ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Na filmy, jejichž obrazy jsou pevně zafixovány v dětské hlavě a jsou spojeny s určitými pozitivními vzpomínkami by se po pětadvaceti letech asi nemělo koukat... Kolik jen úderů schytal ten starý ořešák u babičky na zahradě vedle hromady poskládaného starého dřevěného oplocení, které v dětské představivosti byl klášterem Šaolin...? A to zásluhou především tohoto filmu. Ten posun ve vnímání filmového díla je neuvěřitelný: To, co jsme tenkrát viděli jako fascinující souboj dobra a zla - nám tehdy novými - zvláštními bojovými prostředky, dnes vidím jako směšnost s příšernými herci předvádějícími dobře nacvičenou gymnastiku a potřísněnými krví nepřirozené barvy. Přesto jsem v té legendární výcvikové části určité stopy působivosti našel i po těch letech a moji nejoblíbenější scénu, kdy hladový San Te hledá v jídelně zbytky rýže poté, co po zpackaném přeskoku vodního příkopu přišel pozdě na večeři, jsem si užil s patřičnou dávkou nostalgie. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Film.. který určitě stojí za to vidět (především dabovaná verze od Intersonic). Sice nejsem žádný specialista na Shaolin a Kung-fu žánr ve filmech, ale patří určitě na svojí dobu k těm nejlépe natočeným. Pár scén je velmi legračních...Po hudební stránce nemám námitky. Naopak celková zvuková stránka pěkně vykresluje celkový děj. Spoiler:Když se San te snaží přejít po vodě...snaží se podvádět, ostatní mniši se mu smějí...nemá chybu.Za velmi drastickou a bolestivou scénu vidím v přechodu přes překážky pytle s pískem - "hlavičkování". Jako velmi pozoruhodnou a zajímavou scénu pokládám - když se San te dozvídá o smrti otce. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Na 24. Asijském filmovém festivalu získal film první místo v kategorii „Best Martial Arts Award“. (HellFire)
  • Navzdory anglickému názvu filmu (Shaolin Master Killer – Šaolinský zabiják) je představa usmrcení člověka pro skutečného Šaolinského mnicha nepřijatelná. (HellFire)
  • Prvé české znenie z roku 1991 (voiceover, nie dabing) bolo nahrané pôvodne cez nemecký dabing s nemeckými titulkami, nie na pôvodné znenie v čínštine a účinkovalo v ňom iba pár dabérov, ktorí dabovali hneď viacero postáv naraz. Prvého českého dabingu sa dočkal až po digitalizácii v roku 2004. (Piri)

Reklama

Reklama