Reklama

Reklama

Boy Kills World

  • USA Boy Kills World (více)
Trailer 2

VOD (1)

Píše se nedaleká postapokalyptická budoucnost a městu, kde žije, vládne zkorumpovaná dynastie v čele s Hildou Van Der Koy. Právě ona mu zabila matku i sestru a nechala ho navždy umlčet a ohluchnout. Jeho jediným přáním a posláním je vidět ji umírat v bolestech. A udělá pro to cokoli. Aby přežil, naučí se odezírat ze rtů. Aby se pomstil, podrobí se drsnému výcviku tajemného šamana. Vedený hlasem své oblíbené videohry z dětství se stává nástrojem smrti, který už nic nezastaví. A v předvečer brutálního vybíjení oponentů, která patří k Hildiným každoročním kratochvílím, rozpoutá krvavá jatka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (142)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když jsem vyhlížel tento film, ani náhodou by mě nenapadlo, co z toho vlastně má vylézt a něco podobného tu snad ještě nebylo. Naštěstí jsem si předem zjistil, co je to vlastně za žánr, jinak by mé zklamání (po fajnovém Monkey manovi) bylo citelné. Bill Skarsgård se neskutečně vytunil aby předvedl brilatní triky v náročné choreografii soubojů nejrůznějšího typu a přitom dělal..humor? Neskutečná žánrová směsice, která mě po prvotním šoku bavila po většinu stopáže a navíc jsem se platonicky zamiloval do Jessica Rothe, kterou bych po jejím kariérním vrcholu s hororovými komediemi Všecko nejhorší, už v popředí nečekal a už vůbec ne, že tu bude ještě lepší. Mrzí mě ten ultra propadák v kinech, Boy Kills World si zasloužilo alespoň dílčí úspěch, velká škoda. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Trapná slátanina, která se snaží být hrozně cool akční laskominou, ale vůbec to nefunguje. Tvůrce chtěl natočit videogame-like vybíječku o klukovi, který je takovým instrumentem na zabíjení, že je schopen se probojovat zástupy nepřátel a sejmout autoritáře. Odehrává se to v jakési neurčité totalitě, jejíž ozbrojené složky připomínaj spíš Kazmovo bodyguardy. Celé je to hrozně naivní, nevěrohodné, vyumělkované, plytké a pseudostylové. V tomhle duchu se tedy nenese jen scénář, nýbrž i ta akce: Jde příliš vidět, že boje jsou nacvičené tanečky, kde postavy efektně hopsaj, dělaj přemety a otočky, že to nepřátelům s útočnými puškami znemožňuje je zastřelit. Mně to ovšem přišlo pozérské a trapné. Jsem fanda akčního žánru, ale tohle je zhruba na úrovni Kate, takže pochcat. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Mix Kung Fury a Raid. Béčkový nadhľad, prehnaná brutalita, 80.roky, hlášky a kopa akcie a bitiek. Dej tu nie je podstatný a nemá zmysel ho hlbšie skúmať, veď je to podobne ako Sisu film, kde hlavný hrdina nepovie v podstate ani slovo. Ide tu len a len o akciu, tá je vymazlená a ponúkne z hľadiska brutality (strúhadlo) ale aj intenzity, dĺžky a premakanosti súbojov zase raz niečo, čo som už dlho nevidel. Nebude to štýl akčného filmu pre každého, ale po finále, v ktorom sa rozpútali krvavé jatky a brutálny niekoľko minútový intenzívny súboj, dvíham na plný počet. Neviem kto je Moritz Mohr, ale toto bol absolútne nekorektný náhul brakovosti a béčkovej akcie, ktorý sa len tak nevidí. PS: Yayan Ruhian je podobne ako v Raid aj tu v akcii absolútne famózny. 90% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je dement, kterému se zjevuje mrtvý spratek, tedy jeho mladší sestřička. Nemůžu si pomoct, ale když je nejdůležitější postava kretén, zvládám film těžko. A nic na tom nezměnily závěrečný zvrat a krvavý souboj z říše fantazie. OK, řežba chvílemi pěkná, jenže postupně unaví, když se opakuje stále dokola. Zkraje jsem se těšil, že to bude odkaz na akční filmy 80. let a hrdinské komiksy, jenže postupně jsem zjistil, že je to pěkná kravina. Škoda, že Famke Janssenová hrála třetí housle, páč ta tomu mohla dát alespoň šťávu. Není to ani vtipné, ani vážné a kam se film hrabe na Sebevražedný oddíl, o comicsovkách s Deadpoolem či nedejbože Johnu Wickovi nemluvě. 1,5* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Parádně šílená comicsová rubačka, ve které je sice na můj vkus až příliš všelijaké nadsázky a grotesknosti, ale zároveň i ještě víc mých oblíbených čvachtavých zvuků, krvavých cákanců, morbidně vtipných gagů (vede fight se struhadlem!) a dokonce i absurdního humoru (dadaistické repliky vousatého Bennyho). Při studiové estrádě jsem rád zavzpomínal na Running Mana, zvrat v poslední čtvrtině mě příjemně (i když jen částečně) překvapil, a finále s mým oblíbeným džavánským trpajzlíkem Jajanem je pak lahůdková třešnička na dortu. Silné čtyři. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Trvalo skoro osm let, než se film dostal do produkce. „Lidi z ditributorských společností zhlédli krátký film, který Moritz Mohr udělal jako koncept, ale celý scénář jim přišel moc šílený a nenormální. Říkali: ‚Tohle není něco, na co by se lidi chtěli každý den koukat. Do toho nemůžeme investovat peníze,‘“ prozradil CBR Sam Raimi, jeden z producentů filmu. (DavePave)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě další scéna. (Puxina)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Reklama

Reklama