Reklama

Reklama

Boy Kills World

  • USA Boy Kills World (více)
Trailer 1

Píše se nedaleká postapokalyptická budoucnost a městu, kde žije, vládne zkorumpovaná dynastie v čele s Hildou Van Der Koy. Právě ona mu zabila matku i sestru a nechala ho navždy umlčet a ohluchnout. Jeho jediným přáním a posláním je vidět ji umírat v bolestech. A udělá pro to cokoli. Aby přežil, naučí se odezírat ze rtů. Aby se pomstil, podrobí se drsnému výcviku tajemného šamana. Vedený hlasem své oblíbené videohry z dětství se stává nástrojem smrti, který už nic nezastaví. A v předvečer brutálního vybíjení oponentů, která patří k Hildiným každoročním kratochvílím, rozpoutá krvavá jatka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (123)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý film ze šesti dopadl naprosto katastrofálně. Ne nadarmo jsem se na tenhle akčňák těšila nejmíň. Dialogy mě úplně ubíjely a dalo se na to dívat jedině když nikdo nemluvil. Rvaček a bojů bylo dost. Dokonce tolik, že jsem to pak už ani nevnímala. Zápletka mě absolutně nebavila. VELMI slabá hvězdička za pár akčních scének. Parta kluků za námi se ale smála, takže jsme jen očividně nešli na správný film. Strašně to tlačilo na pilu a na city. Jediný pocit, který jsem cítila byl ale zhnusení. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Nech si tu zas odborníci píšu čo chcú, ten film je presne taký aký mal byť a aký chcel byť. Odľahčená mlátička, kde sú fighty na ktoré len tak nezabudnete. Príbeh je tu na druhej koľaji ale aj tak ponúkne fajn zvrat na konci. Originalita sa musí pochváliť, nakoľko Bill s drsným hlasom, do toho sympatické postavy , ktoré sú svojské a celé je to proste samo sebou. Krvi je ohromne veľa no a riadne ma bavil aj Koji ako prekvapivo vtipná vsuvka. Hudba tiež poteší no a to hlavné, tak to je finále. Takto prepracovaný súboj, kde sa seká, reže, mláti o všetko, som dlho nevidel. Vďaka tomu aj zo 4* na 5*. No a scéna so strúhadlom na syr bolela aj mňa. ()

Reklama

Aargh 

všechny recenze uživatele

Budu zlej. Je to hrozný. --- Jednak je to mizerný prostě řemeslně. Špatně napsaný, špatně zrežírovaný. Chce to být hrozně cool, ale není. Pokusy o humor nejsou vtipný, místy jsou vysloveně trapný. Pokusy o drama nefungují, ve finální části je to vyloženě k smíchu. Děj je derivát nejblbějších akčních béček, všechny postavy bez výjimky jsou dvourozměrné karikatury. --- Skarsgard celý film mluví jen vnitřním hlasem. Ultra drsným growlem, který mu nejde, zní úplně dementně, je o dost horší než vysmívaný growl Balea v Batmanech a začal mě štvát už asi po pěti minutách. --- Co je horší – on fakt jinak vůbec nemluví (je němý). Takže ve všech momentech, kde ten film nutně potřebuje fuckujícího hrdinu, který záporákům říká, že “I have a very special set of skills“, tady není nic. Skarsgard ve scéně stojí a koulí očima, a všechny dialogy a celý děj táhnou dopředu ostatní postavy. Tak hrozně to nefunguje, že by to mělo být v příručkách v kapitole Jak si posrat film. --- Akce ujde, místy je slabší, jindy slušná. Je to extrémně brutální, ale dost to kazí očividně digitální krev. Adrenalin ale ve většině scén dokonale zabíjí úplně nevhodná hudba. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se jako producent fištrónsky podepisuje pod další bez debat absurdní filmovou jízdu. Zpětně jen těžko vzpomenout na podobnou ultimátní řezničinu ve spojení s leckdy až nepříjemně vlezlým cringem. Subjektivním handicapem by v tomto případě patrně bylo ignorování traileru a nástup do světa Boy Kills World bez jakéhokoliv předchozího nastudování alespoň hrubé narační složky filmu. Budiž tak tento odstavec takovou menší radou. Na tuhle šlehu se nelze adekvátně připravit, pokud se jeden rozhodne slepě zajít na čistokrevnou akci lomeno thriller. Tak se totiž snímek zdánlivě jeví například z plakátu. To důležité slovíčko zde ale potom zní: sebeparodie. A není pochyb o tom, že Boy Kills World parodií skutečně je, a to nikoliv jen střídmou, naopak vlastně po celou dobu stopáže. Občas jsou odkazy, hlášky, a přemrštěné situační gagy legrační, často ale dokážou solidně rozhodit tempo mňamózních headcountů. Anebo vyšponovanou scénu ještě eskalovat do netušené úrovně trapnosti. Komediální prvky jsou víceméně osvěžující a vítané, tvůrci se s nimi nicméně mohli krotit. V závěru pak jdou naštěstí všechny vyčerpávající fóry a hravý soundtrack stranou, a démonický Bill Skarsgård přepne do nekompromisně seriózního módu "John Wick meets Zátah meets Kick-Ass". A příjemně šokovaný divák najednou sbírá bulvy z krví postříkané podlahy kinosálu. Podtrženo, sečteno, takhle výbušná směs brutální akce a bláznivého humoru tu dlouho nebyla. Schválně se zkuste dopočítat vzduchem zpomaleně létajících končetin. [Kino Aero] ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Něco jako Hunger Games feat. Kill Bill. Uvítal bych upozadění komediální složky, kdy se občas tlačilo až moc na pilu a nějaký scény byly tak crazy, že rušily zážitek z celýho bijáku (zejména parťák Rána, vyvražďovačka v rámci reklamy na cereálie, častý zjevování sestry nebo haluzní scény se šamanem). Naopak se mohlo víc vyhrát třeba s originální helmou na hlavě tý akční borky (dost brzo promluvila a pak už jí ke komunikaci moc nepoužívala). Občas mě taky rušil nehodící se soundtrack. Ponechal bych jenom pár vtípků vycházejících z hlucho-němoty hlavního hrdiny, jinak bych jel víc seriózně a udělal nekompromisní revenge thriller. Akce nebylo uplně málo a nějaký byly dost nápaditý (struhadlo), ale očekával jsem ještě větší jízdu a taky větší zapojení Yayana Ruhiana. Třetí hvězda za akci. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Natáčalo sa v Kapskom Meste v Juhoafrickej republike od 14. februára 2022. (Arsenal83)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě další scéna. (Puxina)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Reklama

Reklama