Reklama

Reklama

Oppenheimer

Trailer 2
USA / Velká Británie, 2023, 180 min

V době, kdy Druhá světová válka ještě vypadala nerozhodně, probíhal na dálku dramatický souboj mezi Spojenými státy a Německem o to, komu se dřív podaří zkonstruovat atomovou bombu a získat nad nepřítelem rozhodující převahu. V Americe se tajný výzkum skrýval pod označením Projekt Manhattan a jedním z jeho klíčových aktérů byl astrofyzik Robert Oppenheimer. Pod obrovským časovým tlakem se s týmem dalších vědců pokoušel sestrojit vynález, který má potenciál zničit celý svět, ale bez jehož včasného dokončení se tentýž svět nepodaří zachránit… (Cinemart)

(více)

Diskuze

HenryIvan

HenryIvan (hodnocení, recenze)

Ivo

Stále vznikajú filmy, ktoré majú do 90 či 120 minút, rovnako tak ako vždy vznikali trojhodinové filmy. Pokiaľ sa to ale niekomu nepáči a nedokáže to vstrebať, tak daný film nemusí pozerať. Aké jednoduché.

na příspěvěk reagoval Ivo, Dadel

Ivo

Ivo (hodnocení, recenze)

Se nám tady v poslední době rozmohl takový docela velký nešvar: filmy trvající 3 hodiny .. bylo by fajn kdyby se soudruzi režiséři začali opět snažit o koncentrovanější sdělení a vrátili se ke klasické rozumné délce filmu cca 90 min a přestali divákům servírovat tyhle nekonečné nafouknuté projekce ... ve stručnosti je síla. Kdo na to má koukat a dřepět v kině půl dne ? ;)  

na příspěvěk reagoval Gladiator15, HenryIvan, prkalil

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

Castrator

Tolik? Tak to byla tedy pořádná depka! :) ... totiž :(

To už opravdu vypadá jako cílenej naschvál. 

Co se týče té možnosti označit si film jako viděný a nehodnotit - občas by se mi hodila, ale poklidně tu bez ní vydržím.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

prkalil

Víc lidí dalo Oppenheimerovi odpad, ale tenhle dává odpady všem filmům, a to téměř tisícovce. To je záměr. Pravdědpodobnost, že někdo jde na  téměř 1000 filmů a všechny jsou na odpad, je prakticky nulová. Asi jako bys hodila 940x nebo kolik to má hodnocení kostkou a vždy ti padla jednička. U té kostky je to navíc náhodný jev, u výběru filmů nikoliv. 

na příspěvěk reagoval prkalil

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

LexMurphy

Téměř tisíc odpadů bez jediného jiného hodnocení je na nahlášení. Ať si to pak admini nebo provozovatel přeberou, třeba se ho zeptají, proč to dělá. 

To označování viděných filmů řeší tisíce uživatelů tím, že těm filmům dá hodnocení. A světě div se, snad nikdo nedává všem filmům totožné, navíc odpadové. ;-)

HenryIvan

HenryIvan (hodnocení, recenze)

Pokiaľ som to dobre pochopil, tak poniektorí užívatelia jednoducho chcú možnosť označiť, že film len videli, lebo si nie sú istí ako sa im páčil, keďže daný film videli asi dávno alebo sa na podrobnosti z nejakého dôvodu poriadne nepamätajú. Tu však narážame na otázku, pokiaľ si nepamätám ako film prebiehal a ako sa mi páčil a neviem teda ohodnotiť daný film vierohodne, nie je teda potrebné si ho pozrieť znova ? Aký má význam len zadať že som ho videl ? Niekto píše, že jednoducho chce vidieť na profiloch tvorcov, čo z danej filmografie (herca, herečky, režiséra ...) videl, no aký to má zmysel, keď ani nevie čo si o filme myslieť alebo si ho ani nepamätá. Sám som veľa krát narazil na film, kde som si bol vedomý toho, že som ho videl, ale nevedel som už moje bezprostredné dojmy, no vedel som približne ako ho ohodnotiť. Škála 5* a možnosti odpad zase nie je taká široká, aby som približne nevedel koľko tomu dať. Dať filmu či seriálu 5* alebo odpad úplne arbitrárne len preto, aby som pri pohľade na užívateľov videl, že som daný projekt videl, mi príde ako úplná hlúposť. Neodráža to nič a skresľuje to hodnotenie. Pri jednej osobe to samozrejme nerobí veľký rozdiel, ale keby takto rozmýšľal každý, bol by problém. Nie je problém nainštalovať tlačidlo, ktoré nám ukáže, že sme film videli, ale podľa mňa to popiera fundamentálny princíp tejto stránky a to je hodnotenie a komentovanie filmových projektov. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

LexMurphy

Když už dávat každému filmu pět hvězd (nebo odpad), proč to rovnou normálně neohodnotit - a budeš mít jako bonus k tomu, že jsi ten film viděl (případně jaké filmy od kterého herce si viděl) i záznam toho, jak se ti film líbil nebo ne.

Nebo toho nejsi z nějakého podivného důvodu schopen? Dát hodnocení v rozmezí 0-5? 

na příspěvěk reagoval Gladiator15

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

LexMurphy

Nejak nechápem, o čo ide. A prečo filmu teda nedávaš reálne hodnotenie? Veď to je jedno koľko hviezd tomu dáš, stále ti to bude u tvorcu/herca svietiť že si to videl. Nechápem. Nejak som asi mimo, alebo čo.

LexMurphy

LexMurphy (hodnocení, recenze)

Bluntman

Súkromné poznámky to absolútne neriešia, pretože poznámku je vidieť iba vtedy keď si rozkliknem konkrétny film o ktorom mám tušenie, že som ho videl. Druhé miesto, kde je vidieť poznámky je profil. Čo ale ja potrebujem je to, že chcem videné filmy vidieť po rozkliknutí tvorcu/herca. Napríklad kliknem na Cillian Murphy a bum! Hneď vidím, že som ho videl v Anthropoide, Srdci mora a Tichom mieste časť II. Kliknem na Emily Blunt a bum! Videl som s ňou filmy Expedícia: Džungľa, Tiché miesto, Na hrane zajtrajška... Je to rýchle a efektívne a nie sa prehrabovať v tisíckach poznámok. Nechce sa mi veriť, že by to za nejakých 20 rokov, alebo koľko táto databáza má, nikoho z programátorov nenapadlo. A určite by som to neocenil iba ja. Napríklad aj tuto slečna/pani prkalil sa vyjadrila, že jej tá možnosť označiť film ako videný chýba.

na příspěvěk reagoval Bluntman, TheDarKnig

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

Jsem taky poněkud liberálnější. A taky mi tu chybí možnost označit si film jako viděný, aniž bych byla nucena ho hodnotit (jako to je např. na knihomolně cbdb). Poznámky mám na jiný věci. A co se týče onoho ondoně, spíše byl si tipla na záchvat deprese nežli záměr škodit. 

na příspěvěk reagoval Castrator

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

LexMurphy

Je zde funkce soukromých poznámek, která může sloužit k tomuto účelu. Navíc je zcela nesmyslné dávat absolutní hodnocení jako záznam viděného. I u dříve viděného si člověk jakž-takž může vybavit, jak se mu/jí dílo zamlouvalo. Případně nemusí hodnotit vůbec, nikdo k tomu není nucen. Tady je ale řeč o novém filmu, takže jde těžko o "značím si viděné" (dáním odpadu, kdy je jasné, že je to jenom záměrné kazení vysokého hodnocení - izolovaný review-bombing). 

na příspěvěk reagoval LexMurphy

LexMurphy

LexMurphy (hodnocení, recenze)

Castrator

Prečo nahlasovať? Veď nič zlé neurobil. Na ČSFD chýba zásadná funkcia poznačiť si film ako "pozretý". Preto to niektorí členovia riešia takto. Ja to tak tiež riešim, aby som vedel ktoré filmy som už videl. Ja ale radšej dávam všetkým filmom 5 hviezd, čo tiež nie je ideálne riešenie, ale myslím, že je to trochu lepšie, ako dávať odpad. Keby tu bola funkcia "pozreté filmy", tak by som nemusel vôbec hviezdičkovať. Myslíš, že ma to baví a že sa v hviezdičkovaní vyžívam? Nie! Je to nutné zlo, ktoré robím len preto, aby som vedel, ktorý film mám už pozretý a ktorý nie.

na příspěvěk reagoval Bluntman, prkalil, Gladiator15, Merengues9, Castrator

tbodka

tbodka (hodnocení, recenze)

jinak ten brýlatej špion si zahrál stejnou roli v seriálu Manhattan :D 

Halt01

Halt01 (hodnocení, recenze)

gurmanfilmu

Jen dodám, že to je hlavně z toho důvodu, že ta kamera na 70mm záběr je velice velká a hlučná, proto jsou záběry zblízka nebo v malých místnostech točeny jinými formáty. Odhadem tak 40 % délky filmu tvoří záběry přes celé plátno, primárně venkovní scenérie.  

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Zas takový rozdíl v tom nevidím, aspoň podle toho, co je k mání.

https://www.youtube.com/watch?v=wUu_i6XTVHI

vs

https://www.youtube.com/watch?v=7dfK9G7UDok

https://www.youtube.com/watch?v=wki4hg9Om-k

https://en.wikipedia.org/wiki/File:TrinityDetonation1945GIF.gif

 

Ty první bomby měly tenkrát kolem 20 kilotun, Car má nebo měla, jestli to ještě existuje, 50 megatun. 

https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aK7mjD1_460s.jpg

https://howlraiser.files.wordpress.com/2022/05/elon-musk-4-c397-2.5-in.png?w=1024

Brutál.

Související novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

77. ročník cen BAFTA - výsledky

77. ročník cen BAFTA - výsledky

19.02.2024

V neděli 18. února 2024 proběhl v Royal Festival Hall v londýnském Southbank Centre 77. ročník předávání prestižních cen Britské akademie filmových a televizních umění (BAFTA), během nějž byla… (více)

Reklama

Reklama