Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nápady nabitá a překvapivě vtipná parodie/pocta komiksovým filmům ať už DC nebo Marvel. I přesto, že se zde najde celá řada fórů, která přestala fungovat před 30 lety, pořád jich je dost na to, aby se divák po celou dobu bavil a zároveň nebyl odbyt pitomým příběhem, který je v tomto případě až překvapivě komplexní. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Philippe Lacheau opět v dalším povedeném kousku po francouzsku. Oceňuju, že právě Francie se ujmula parodie na velkolepé filmy (Batman, Avengers, X-Men, Spider-man a možná ještě jiné). Konečně můžeme spatřit jinou tvorbu než tu klasickou americkou jízdu. Vtipných scének je zde dost ( dokonce i slušně pojaté bez zvratek, sr*ček apod. nechutností - což je dnes skoro umění), prostě to šlapalo jak má. Né každý má ten "dar či schopnost" zastupovat roli režiséra, scénáristy a ještě herce najednou. Nevím jak moc se lišil dabing od původních titulků, budu doufat, že téměř nijak. Celý děj je založený na ztrátě paměti, díky níž Philippe udělá ze všech přítomných doslova superblbce. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale ten potenciál tu byl mnohem větší a připadalo mi, že Lacheau a spol. to trochu odflákli. Víc než cokoliv jiného je to sled prefabrikovaných gagů, které sice občas dokáží vyvolat něco jako úsměv, ale většina z nich na mě nefungovala. Opravdu jsem se zasmál až v závěru při scéně s ilegálním migrantem, ale to bylo málo. Plusem je slušné tempo a solidní obsazení, ale ani to mi nezabránilo, abych cítil zklamání. 50% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi fanoušky francouzské kinematografie (až na výjimky) a u tohoto snímku se mi to jen potvrdilo. Což o to, ten nápad nebyl špatný, protože zfilmované komiksy, které mě zprvu bavily, mi s přibývajícími snímky přijdou už jen jako vhodný základ pro parodii; problém ale spočívá v tom, že i parodie by měla disponovat kvalitním scénářem i humorem. No, a tady mi chybělo obojí. Humor zastydl někde v trojúhelníku němá groteska-Funés-Mistr Troška, scénářem mě tvůrci taky nepřesvědčili a neměl bych problém jít s hodnocením ještě níž, kdyby mě některé momenty opravdu nerozesmály. Jako příklady uvedu "Avengers" a zpravodajský vstup o hrdinném, ilegálně stěhovavém skorozachránci. Vzhledem k tomu, že si ještě pamatuji událost, z níž Francouzi vycházeli, jsem se v tu chvíli fakt skvěle bavil. To ale nic nemění na tom, že šlo povětšinou o trapnou slabotu. / Poučení: Dobře si promysli, čím ohromíš své okolí. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Geniální. Prakticky okamžitá láska a naprostá srdcovka. Prvotřídní parodie, která jako parodie vůbec nepůsobí. prostě naprosto báječná komedie, která si dělá báječnou srandu ze snad úplně všech komiksových klišé a naprosto na výbornou. Hromada báječných nápadů, sympatický hlavní hrdina, příjemná stopáž a natřískaný děj, v němž nenudí ani jediná vteřina. Prostě naprostá perla a už teď absolutní klasika, která hraničí s genialitou. Jsem absolutně nadšený a nemám jedinou výhradu Kéž by takhle fantastických překvapení bylo do roka více. Filmografii Philippa Lacheaua doženu, ten chlap je borec. Super-Blb je lepší než všechny současné komiksové filmy dohromady. 100 %. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Uvažovalo sa, že scéna zahŕňajúca náhodnú streľbu na natáčaní, kde je postrelený Tom Cruise do zadku, sa vystrihne, pretože sa podobala na incident z roku 2021, keď Alec Baldwin náhodne zastrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú pri natáčaní filmu Rust. Scéna však zostala zachovaná, keďže bola napísaná v scenári dva roky pred incidentom. (Arsenal83)
  • Élodie Fontan (Éléonore) mala pôvodne pri záverečnej rozhodujúcej bitke stvárniť komixovú postavu Wonder Woman, ale nedostali práva na zobrazenie tejto postavy od Warner Bros. Discovery. (Raccoon.city)
  • Na začátku filmu, když Cedric (Philippe Lacheau) dostane roli Badmana, tancuje na píseň „Mr. Blue Sky“, která je ikonická z filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017). Tanec na schodech je zase narážkou na ikonický tanec Arthura Flecka z filmu Joker (2019). (Knowho)

Reklama

Reklama