Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, ktorý sa postupom času nerozmieňa na drobné, ktoré by sa blyšťali. Pozoruhodný experiment a hrátky s virtuálnou realitou, ktorá má zodpovedajúcu úroveň doby vzniku. Brosnanovi dlhšie vlasy svedčia, náušnička v uchu má tiež niečo do seba. Jeho úporné snahy o vypilovanie projektu i boje s nadriadenými sú uveriteľné, zahral to fakt dobre. Miestny truľko v podaní Faheyho bol tiež dobrý výber, no jeho románik s miestnou slečnou bol čudný a hlavne čudne napísaný, mám na mysli mäkkosť a tvrdosť istých častí tela. Toto dielo má isté prvky béčka, citeľné aj v scenári, ale all in all sa jedná o originálny výtvor. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek se musí vnímat v souvislosti s dobou, kdy vznikal a kdy byly digitální triky skutečně na svém počátku. Jejich použití v této podobě mohlo být tenkrát převratné, ale dneska jednoduše vyznívá směšně. Ale ten příběh je tak pěkně béčkový a podávaný jako vážný, že se buď budete smát, anebo brečet. ()

Reklama

ad-k 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem žil v domnění, že za titulem tohoto filmu naleznu na cestu se vydávajícího Alvina Straighta na zahradní sekačce. Už ani nevím proč, někde se mi to pomotalo. Dnes vím, že Alvin Straight tady nevystupuje a že Trávníkář je mnohem méně zajímavý snímek než Lynchův tklivý opus. Nijak mě to nepotěšilo. A já chci potěchu filmového srdce. 40% ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Příběh sice hodně ohraný a přitažený za vlasy, ale výsledek překvapivě není zase tak špatný. Čekal jsem totální sračku a místo toho je Trávníkář lehce nadprůměrný béčko, který si hlavně na nic nehraje. Pierce Brosnan se snaží a Jeff Fahey většinu scén zvládá vcelku s přehledem. Trávníkář je sice plný tisickrát viděných klišé a Kingově povídce se podobá asi jako Scary Movie Vřískotu, ale i díky ne-úplně-šťastnému konci je to nakonec řekněme zdařilý dílko. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Brett Leonard přinesl v té době revoluční film na toto téma, kdy spojil sci-fi s horrorem v němž figuroval virtuální svět a bylo možno být tělem na zemi a myslí v počítačové hře. Na tehdejší dobu skvělé vizuální efekty, jenž zaujaly celý svět. V dnešní době se tomuto dílu jen digitální mágové smějí, ale nemůžou mu upřít, že na tehdejší dobu předvedl asi maximum. Musel pracovat s 10 miliónovým rozpočtem, výsledkem byl trojnásobný zisk.Film byl zpracován podle Kingovy povídky, ale filmové zpracování se jí zcela neřídí. Spíše se jí drží jen velice okrajově. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)

Reklama

Reklama