Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Ashnobe 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, poměrně dlouhou dobu mi trvalo než jsem zavadil o nosič s ním. Triky se dost dobře hodnotit nedají po 15 letech od vydání, takže jsem se zaměřil na příběh a nápaditost. Nápad je velice originální, herecké výkony mi přijdou slušné a příběh je parádně vygradovaný, když postupně během filmu jsme svědky proměny Jeffa Faheyho. Určitě více než průměrný film - pro mě lepší 3*. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento americký sci-fi horror je inšpirovaný krátkou poviedkou, ktorá je súčasťou zbierky "Nočná smena". Táto kolekcia poviedok vyšla v roku 1978. Jej autorom je spisovateľ Stephen Edwin King. V roku 1992 natočil režisér Brett Leonard filmovú adaptáciu titulu "Trávnikár". Jeho rovnomenný snímok sa literárnej predlohy pridržiava len okrajovo. Leonard svojsky rozvynul Kingovou myšlienku o nebezpečenstve umelej inteligencie a virtuálneho sveta. Na svoju dobu sa v tomto filme objavili prvotriedne počítačové animácie. *** ()

Reklama

VerteX 

všechny recenze uživatele

Kdybych film neviděl nedávno podruhé, dal bych nejvyšší hodnocení. V roce 1992, kdy byl film natočen, byly digitální efekty jednou z jeho silných stránek, dnes už vám připomínají spíše levné počítačové hry. Ale hlavní myšlenka filmu, přerod mentálně retardovaného Jeffa Faheyho (nic proti :-) na počítačového génia, je nápad, který musím ocenit. Druhá půlka filmu má poměrně rychlý spád a člověk skoro nestíhá. Jenom doufám, že se jednou nerozezní telefony v našem domě... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hrozné. Vo filme sú prítomné kingovské motívy (silný náboženský fanatizmus), ale výsledné béčko s jeho poviedkou nemá nič spoločné, ak nepočítame detail, že v nej vystupoval záhradník s kosačkou. Je pravda, že poviedka bola slabá, ale radšej by som videl slabú, ale "presnú"  filmovú adaptáciu, než toto virtuálne čudo, brutálne (a nečakane) skombinované so sci-fi, v ktorom geniálny vedec (Brosnan vo svojej predbondovskej ére) zaradí retardovaného záhradníka (Fahey) do tajného vedeckého experimentu a urobí z neho virtuálneho boha. Z toho sa nič dobré vykľuť asi ani nemohlo. Len čudné a wtf. Snímka sa dočkala sequelu (už bez Brosnana) a na tú dobu, snáď sa nerúham, obsahovala revolučné CGI. Neuveriteľné je, že snímka s 10-miliónovým rozpočtom, (a s takými "kvalitami" celosvetovo trhla neskutočných 150 miliónov. King bol zmätený z toho, že tento príbeh štúdio vydávalo za adaptáciu jeho poviedky a tak došlo na súd. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, ktorému som v čase keď sa objavil ako novinka v našich končinách neprišiel na chuť. Pochopiteľne to bolo aj vekom, ale film ma ani teraz z odstupom času neoslovil tak aby som mu dal druhú šancu. Možno raz tento názor zmením, ale nateraz v rámci spomienok 2 hviezdičky, nakoľko Job mi nebol vôbec sympatický. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)
  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)

Reklama

Reklama