Reklama

Reklama

Studio 666

  • USA Studio 666 (více)
Trailer 1

Kvůli nahrávání dlouho očekávaného desátého alba se legendární Foo Fighters stěhují do tajemného sídla na okraji Los Angeles. Brzy se však ukáže, že v obrovském domě straší. Když frontmana Dava Grohla posednou krvežíznivé nadpřirozené síly, visí na vlásku nejen vydání nové desky, ale i životy ostatních členů kapely. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (78)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Hudobná skupina Foo Fighters plánuje začať práce na desiatom albume. Pre nahrávanie si vyberú odlahlú vilu, kde sa v minulosti odohrali brutálne vraždy. Čoskoro zistia, že je toto miesto prekliate a práca na novom albume sa stane nočnou morou. - Horor vytvorený zrejme pre fanúšikov tejto kapely, o ktorej som nikdy nepočul. Režisérom je BJ McDonnell, ktorý nabral skúsenosti u Hatchet III, a aj toto sa nesie v podobnom duchu ako horory, ktoré tvorí Adam Green, čiže je to mix humoru a vrážd plných poloamatérskeho gore, ktoré ale poteší viac, než podradné digitálne triky. Pre fanúšikov tejto skupiny alebo tohto hudobného štýlu zrejme v pohode, ale hororovým fanúšikom odporúčam skôr Deathgasm z roku 2015, ktorý je tomuto dosť podobný, ale v rámci brutality a zábavy je o level vyššie. EDIT: Tak Taylor Hawkins, ktorý sa mi tu celkom páčil, to už má za sebou. Velká škoda, ale kombinovať drogy a antidepresíva sa nevypláca. RIP. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

What the hell?! Mám největší chuť téhle šílenosti nasázet 4*, etika mi to ovšem nedovoluje a budu hodnotit podle zásluhy. Fanoušci Foo Fighters mě určitě ale pochopí v tom, že OST sám o sobě je fakt totální pecka, hlavně má úcta Tylerovi Hawkinsovi, bubeníkovi kapely, který letos v březnu zemřel. Budiž mu země lehká. Nutně podotýkám, že bez jeho drumů by to neznělo tak fantasticky. A Dave Grohl, jak ho známe, jak žije a dýchá (a jak zbožňuji tu jeho hardcore povahu), si zahrál samozřejmě hlavní roli, která mu sedla jako pěst na oko. Milujeme přeci krváky, tak proč nenaprat do filmu s Foos možná ty nejšílenější gore scény jaké jste pravděpodobně už dlouho neviděli od dob hororových filmařů z 80'. Kdyby krev tekla - ne, pardon, stříkala, z televize, už bych nepotřebovala vymalovat stěny na rudo a smývala bych ze sebe krev dobrý týden. 😂 Takže za mě palec nahoru, na to, že Foo Fighters absolutně nikdy neměli s herectvím zkušenosti (kromě na svých živých vystoupeních a klipech), tohle zvládli na první dobrou. „Do You Guys Get This Overwhelming Sense Of Death?“ „G, H, I, don't give a f***! It's L sharp, okay, you guys? That's the root note of the song.“ ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5... Foo Fighters mam rad, na Nirvane som vyrastal, Grohla ako osobnost priam zerem, multitalentovany typek...a zerem tiez stareho Jacksona. Ja som sa bavil kralovsky, niektore (aj nenapadne) sceny ultra genialne (napr. "Pearl Jam' s high-five":))). Skoda poslednych trochu slabsich par minut, ale toto je hororova prdel so skvelou hudbou, kde si par sympatakov spravilo radost...tym spravnym vtipno-humorno-uchylno-krvavym sposobom. Nadhlad, ludia...;) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ďábel vládne rokenrolu. Dave Grohl se ubytoval se svojí rockovou partou Foo Fighters v nechvalně proslulé prokleté vile v rámci nahrávání jejich nejočekávanějšího alba s pořadovým číslem deset. V devadesátých letech se do téhož nahrávacího studia uchýlila rocková kapela, jejíhož frontmana posedl pekelný démon, a kapela svoje album tak nikdy nedokončila. Hudební partu totiž zdevastoval jejich kapelník. A podobný devastační osud čeká i slavné Foo Fighters. A slavná kapela navíc zažívá zásadní tvůrčí krizi. Grohl zřejmě není prvním hudebníkem, a určitě ani posledním, který měl ambici vlézt do filmu, sepsat k němu námět a nějakým způsobem propagovat svoje vlastní hudební těleso. A i když má své herecké rezervy, jeho verva i osobnostní aura zafungovala a film si pilně plní svůj hororový odznak zdatnosti. Gore, ač se dostaví o něco později, je brutálně vyvedené, příběh sice nepůsobí nikterak mimořádně objevně, ovšem je podán svěžím způsobem. A k zajímavému diváckému zážitku také přispívá fakt, že ve fiktivním hororovém příběhu vidíme úřadovat žijící členy skutečně existující kapely, i když jeden z nich už nežije (bubeník Taylor Hawkins). Film trochu koketuje i s komedií, hlavně v první fázi jsou k vidění dramaturgicky nesourodé sekvence (Grohlovi se zjeví Lionel Richie, v démonických procesech má svoje tlapičky i mýval). Nevyrovnané pasáže se postupně začnou zacelovat, dostaví se brutální i originální vraždění (zabití činelem), Grohl začne být těžce maniakální, objeví se démoni, vnadná sousedka, pekelná kniha a jeden hororový atribut střídá druhý. K režijní realizaci se angažoval BJ McDonnell, co má brakové záležitosti v šourku. A jelikož má hlavně nemalé zkušenosti s tvorbou hudebních videoklipů, je vizuální stránka z řádu těch kvalitních. A nutno podotknout, že jedním ze dvou scenáristů je Jeff Buhler, specialista na hororový žánr. Grohl se svým hororovým výtvorem u mě v pohodě uspěl. 8/10 ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Pearl Jam high five! Kdysi jsem jsem pojal myšlenku, že by Tenacious D chtěli být jako Foo Fighters, ale asi to platí (i) naopak. Studio 666 jsem zkonzumoval jako dokument o kapele, která je přesným opakem takové, jejíž tvorbu má cenu soustavně sledovat - parta příjemných lidí, kteří se zaklínají dědictvím Black Sabbath, Led Zeppelin, brutálními riffy a těmi nejdémoničtějšími odbočkami rocku a (pouťovým) satanismem. A nakonec (ve spolupráci s Tenacious D) vyplodí Learn To Fly. V proudu té vlažné srandy, odkazů na Johna Carpentera (jehož Lost Themes III mi na cestě z Amazonu ukradl ký ďas) a samotného Johna Carpentera v miniroličce zvukaře jsou nakonec nejmrazivějšími scény ty s Taylorem Hawkinsem. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama