Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Česko Odveta (více)
Trailer 1

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi. Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (114)

blackkocour odpad!

všechny recenze uživatele

96 minut: Utrpení, nebo Nebezpečná Lajna Nýsnů 3: K posrání, Telefonní kadibudka ryloudit.. ano, název filmu by šlo zkomolit na tisíc a jeden způsob, a pořád by to mělo větší kreativnější dopad, než tohle. Liam Neeson dostal neprávem nálepku béčkové slaniny, co už hraje jen v hovězích sračkách, a jako rozbitá žehlička nevyžehlí už bůhvijaké plátno svým hereckým nadáním, nebo charmem, po kterém slehl popel a pytel kostí, protože se z něho stal fotr od rodiny, nebo děda Lubin. Scenáristi nepíšou postavu, kterou by mohl hrát každý ňouma, ale už jen přímo na tělo Liamovi, aby se dinosauří vykopávka zdaleka tak nenamáhala na role jako Rob Roy, Padavan nebo Godgeye de Ibalgina. Ne fakt, pusťte si minimálně tri filmy za posledních pět let, ve které se lajna nýsnů načichala smradu domova důchodců, a uvidíte že jsou jak přes kopírák. I díky tomu se mi zprotivil Nikolka Klecová, ale ne dělám si zadel. No ne, katastrofa v žádném omylu si to nezaslouží vyzdvihnout něco pozitivního. Film je hloupý, chce dělat z diváka debila a věřit tomu, že nějaký čidlo nebo kontrolovač pohybu nechá vybouchnout celé vozidlo, i když se z auta během toho několikrát vystoupilo. Kurva, já už začínám hledat filmovou logiku, ale vy taktéž vidíte toho leprikóna a bandu trpaslíků na mém monitoru, že? ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Film neobsahuje žádné explozivní akční scény, psychedelické vizuály ani nic podobného. Měl by fungovat jen díky propracované thrillerové psychologii svých postav. A ta funguje velmi špatně a postavy působí jako dementi. Moje teorie je, že někdo hodně zmrvil scénář španělského originálu (který jsem neviděl). ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ňimrode, Ňimrode, ty si tomu zase dal prdel chape jeden ušatej. Tobě nejlíp slušej takový ty lehký bizárky typu Revizoři nebo Whiskey zloděj, ale akce navíc akce která neměla vůbec akci i na fotbale vidím víc akčních scén než tady v tom filmu. A ty Liame ? To by mě zajímalo, takový večer u Neesonů z láhvinkou vína, když pozve svou pani Liam na své filmy, pustí jí Rob Roye a pak tohle, jestli požádá rovnou o rozvod nebo jak by takovej večer proběh ? No nic, tak reklama na Mercedes dobrá asi to byl bárter a Ňimrod se teď ňimár v novým medvídkovi a já jsem rád, že jsem mohl sledovat jak to celý Ňimrod zrežíroval ať už s díváky nebo Mercedes. ()

mab 

všechny recenze uživatele

Na koncept rodině se nevěnujícího otce by měl Liam Neeson mít patent - nicméně je to už trochu okoukané a spíš to už nudí. Závěr filmu se dal tušit, ale i tak, pokud chcete nenáročný a celkem svižný film na takovéto domácí žvýkání od kterého nečekáte, že bude řešit složitá filozofická témata, ani že ho budete chtít vidět 4x za rok, tak proč ne. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nebudu ohlížet na to, jestli to má tolik a kolík procent. Mě se to prostě líbilo. Je neuvěřitelné, že další film mě dokázal nadchnout natolik. Film má zajímavý, poutavý děj, napínavý a upřímně mě i dost překvapil. Celou dobu jsem fandil rodině, jestli zvládne vyváznout bez jakékoliv smrti. Musím říct, že tento měsíc je nejlepším měsícem blockbusterů. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Film bol oznámený už v roku 2017. Dokončený bol však až o 4 roky neskôr. (Arsenal83)
  • Poté, co je Matt Turner (Liam Neeson) obklíčen policií, rozhodne se vzít věci do vlastních rukou a ujede, přičemž prorazí barikádu ze dvou policejních aut. Airbagy v jeho SUV Mercedes se při takovém nárazu nevysunou, ačkoli by měly. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama