Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film sa javí ako divadelná hra. Ide prakticky o dialogy medzi pár postavami v krajčírskej dielni. To sa normálne chytrý divák po čase už dovtípi, kto s kým vymrdá, takže záverečné rozuzlenie ho už absolútne neprekvapí.  Navyše uspávajúci a rozstrasený hlas Mark Rylanceho už pekne liezol na mozog až tak, že som sa nemohol dočkať záverečných titulkov. Slebé tri za mňa. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Popravdě je to zajímavý nápad, to ano, ale od začátku se to tváří tak tajuplně, že jsem skutečně čekal daleko víc včetně vícero zvratů, třeba jako u Horovitze v Mind Games. Jinak formálně je to podle mne skutečně divadelní hra, konverzačka, která se snaží tvářit, že půjde o daleko víc, než jen dvě gangsterské party na jednom smetišti, ale fakt se tak jen snaží tvářit. Ani ten střihačův příběh není nijak zajímavý či objevný, spíše takové klišé béčkových filmů. Šlo si s těmi postavami víc pohrát, s jejich charakterem, aby jim člověk věřil. Některým jsem skutečně jejich role nevěřil, chovaly se podivně, podle vůle scenáristy, ne logiky věci. Víc k tomu nemám, co bych řekl, a vidět to znovu nechci. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Vynikající ne ani film jako divadelní hra pro pár skvělých neřkuli excelentních herců v čelem s oscarovým Markem Rylancem. Základ všeho je výtečný scénář, vybroušené dialogy a pár dějových zvratů. Zoey Deutch mám navždy uloženu ve Vampýrské akademii a Proč právě on, případně v klipu Eda Sheerena, umí se ale evidentně zaskvět i v kvalitním počinu. Díky Sky Showtime za takové lahůdky! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi nechce věřit, že scénář nevznikl podle velmi, velmi, velmi dobré divadelní hry, protože právě tak působí. Celý film se odehrává v krejčovském krámku, v jeho salonu a v jeho dílně. dialogy je radost poslouchat a herecké výkony sledovat, obzvlášť když tvůrci přesně vědí, kdy překvapit a kdy napnout (nejde si nevšimnout odkazu na Hitchcockův Provaz)... A počítají s tím, že divák sám leccos prokoukne. Mark Rylance je v hlavní roli vynikající a opět se mi moc líbila hudba Alexandre Desplata. Outfit není velkofilm, ale je skvělý. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, komorní gangsterka, odehrávající se jeden večer v jednom krejčovství. Udělat takto pohlcující a napínavou podívanou s pár herci a ve třech místnostech che obrovský um, který tu všichni zúčastnění mají. Příběh neustále graduje a tvoří nové smrtelné situace, ze kterých hledá náš nenápadný hrdina východisko, avšak celou dobu máte pocit, že nejsou všechny karty na stole. Tohle autoři dokázali prodat fakt skvěle a hned několikrát vás odzbrojí a překvapí svými odhaleními či zvraty. Opravdu napínavá podívaná stojící na postavách, scénáři, dialozích a na výkonech všech zúčastněných herců, hlavně tedy brilantního Marka Rylance! To vše zabaleno v příjemné stopáži hodinky a čtyřiceti minutách. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)
  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)

Reklama

Reklama