Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (317)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že Dracula v podání Cage je v první řadě šašek a až potom upír. Stejně jako celý film je v první řadě komedie a až potom krvák. Ale to se dalo čekat a píše se to i v anotaci, takže žádné velké zklamání. K dobru lze připočíst hlavně dostatek vtipně brutálních gagů z hromadných řežebných akcí, nejvíc mě asi pobavilo kosení protivníků rukama utrženýma jinému protivníkovi. Záporů je ovšem taky dost. Třeba Draculovy zuby, těžko pochopitelná infantilita dialogů a vlastně i celého scénáře, pitomé moralizování, všeobecné přehrávání a šaškování, nebo i nehezká hrbatá hobitka v roli Rebeccy. Tahle parodie na filmy o upírech mě sice víc bavila než nebavila, ale bylo to o chlup. Slabé tři. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ty bastard, Nicolas Cage, dávam ti 4* a choď za ne do pekla! Fakt som si myslel, že ma to nebude baviť, pretože nemám rád hororové komédie a toto vlastne ani horor nebol (či?). Ale bolo to natoľko „iné“, že ak by som dal len 3*, sklamal by som sám seba. Cage si to fakt užíva (hoc ak niekto tvrdí, že je tu megautrhnutý z reťaze, tak vôbec nevie, čo činí, pretože bol podobne, ak nie ešte viac, utrhnutý už v 9O. rokoch a vtedy za to dostával Oscarov), Nicholasa Houlta mám rád od báječného Ako na vec, akčné scény sú prekvapivo vydarené a krvavé (videl som už „všetko“, ale tvorcom sa podarilo vymyslieť pár drasticky originálnych momentov, aké som vážne ešte nevidel) a scény z psychoposedení sú skutočne báječné. Scenár na jednej strane nie je enormný zázrak, no treba dodať, že je to skutočne divoká a nepredvídateľná kombinácia, kde sa rieši samotný Dracula, ako i Renfield, toxický vzťah, ktorý medzi sebou majú, je tu tiež odvážna policajtka, naopak sakra skorumpovaný policajný zbor, do toho mafia a neviem, čo všetko ešte. Dlho som odolával, istým spôsobom som „chcel“, aby sa mi to nepáčilo... ale je to dobré. Fakt dobré. Ale jasné, je to „blbosť“. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

62 zubov Nicolasa Cagea potvrdilo, že si vie vybrať aj v tejto dobe celkom dobré filmy a teatrálne roly, čo mu sadnú a neslúžia len na zaplatenie hypotéky a drahej manželky. Film má veľa akcie a vyšli mu celkom aj komediálne prvky, niekedy aj s upadnutými hlavami či rukami. Celkovo je to taká blbina, ale dá sa pozrieť. Asi nie viac ako raz. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jako pořádně krvavá jednohubka to fungovalo na jedničku, jen si od toho neslibujte něco více. Cage za mě coby Drákula kastingovou trefou, to jeho přehrávání zde fakticky sedělo, udělal si z toho svou vlastní one-man-show. Ale i ostatní nezaháleli, třeba taková Awkwafina se svým bezchybným komediálním timingem. Trochu tak ve výsledku zamrzí, že samotný komplikovaný  vztah Renfielda s Drákulou zde byl spíše jen načrtnut, nikoliv do hloubky rozebrán. Akce se zde utrhává ze řetězu, to ano, ale ten přehnaný komiksový nádech k tomu za mě úplně neseděl (jakože horor je zde naplno převážen plnokrevnou komedií). Takže suma sumárum, jedná se o o dílo, jež neurazí, ale po druhé ho vidět popravdě nepotřebuji. Aspoň ten Cage z toho vyždímal (nebo vysál?) maximum :D Za mě dávám 6/10 ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Renfield" s Nicholasem Houltem a Nicolasem Cagem v hlavních rolích je divoký a neokázalý gorefest, který nepochybně uspokojí choutky milovníků žánru. S litry krve, rozřezanými částmi těl a neúprosným tempem tento film přesně ví, čím chce být, a neštítí se pustit do extrému. Hoult a Cage podávají energické výkony a své role v tomto šíleném dobrodružství si očividně užívají. Hoult jako titulní Renfield je radostně rozervaný, zatímco Cage v roli nechvalně proslulého upířího lorda přežvykuje kulisy se svou typickou maniakální intenzitou. Chemie mezi oběma hlavními představiteli je elektrizující a baví diváky po celý film. Je však důležité poznamenat, že Renfield má své nedostatky. Děj působí uspěchaně, v důsledku čehož trpí vývoj postav. Vztahy mezi postavami se vyvíjejí zrychleně, takže diváci nemají příliš času na to, aby se s nimi skutečně sžili nebo pochopili jejich motivace. Kromě toho může některé diváky zahltit bezdůvodné používání krve a částí těl ve filmu. Těm, kteří nejsou fanoušky tohoto žánru, může nadměrné množství krve vadit a může jim ubírat na celkovém požitku z filmu. Závěrem lze říci, že "Renfield" je velmi zábavný, i když poněkud průměrný film. Přináší veškerou krvavou a přehnanou akci, po které fanoušci žánru touží, a výkony Nicholase Houlta a Nicolase Cage z něj dělají sotva zapomenutelný zážitek. Navzdory uspěchanému ději a nedostatečně rozvinutým vztahům mezi postavami je to pro fanoušky hororu a akce povinnost. /65%/ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • V šiesty deň nakrúcania, 8. februára 2022, bolo vykradnutých viac ako dvadsať vozidiel patriacich filmovému štábu. (Arsenal83)
  • Film bol ohlásený už v roku 2014 a sústredil sa na príbeh postavy Renfielda v klasickej verzii, ale produkcia filmu bola zastavená po komerčnom neúspechu Múmie (2017). Neskôr prišiel Kirkman a ponúkol štúdiu novú verziu filmu, pričom sa viac opieral o komediálne aspekty príbehu a produkčné práva získala Skybound Entertainment. (Arsenal83)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama