Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dům se láme na kousky. Bučící kráva se ve víru zvedá do vzduchu. Traktory padají jako déšť. Těžký benzínový tanker se stává letadlovou bombou. Rozsáhlá ničivá přírodní síla devastuje vše a blíží se rychlostí 300 mil za hodinu. Tornádo udeřilo. Začíná vířící dobrodružství plné vzrušujícího napětí a skvělých speciálních efektů s Helen Huntovou a Billem Paxtonem v roli vědců stíhaných nejničivější silou přírody. Tito lovci bouří doufají, že pomocí elektronických senzorů získají dost informací na vytvořené lepšího varovného systému. Aby to dokázali, musí vražednému tornádu vstoupit do cesty. Honička začíná. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem zda se mi film bude líbit, ale Helen Hunt v hlavní roli? Na to jsem se musela podívat. Film s emi líbil, vlastně splnil všechna má očekávání. Je tam hodně akčních a napínavých scéna a asi nemusím psát, že ty nejlepší jsou určitě s hurikány. Ty za to vážně stojí, hlavně ten poslední F5, jádro hurikánu je prostě úžasné. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich obľúbených filmov o ničivých schopnostiach našej prírody. Twister je zábavný dobrodružný snímok plný tornád, sympatických postáv a perfektných akčných scén. Jan de Bont sa od tej doby ako režisér brodí v sračkách, ale týmto si zarobil na čestné miesto v popcornovej sieni slávy. Inak Mark Mancina zložil k filmu hudbu, ktorá mu vdýchla život a vybrúsila ho ako diamant. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Tenhle film musí udělat každému malému klukovi jasno v tom, čím v budoucnu bude. Přece lovcem tornád! Originální katastrofický film, ve kterém postavy nejsou pouhými obětmi rozběsněného živlu, ale naopak se do ohrožení života dostávají opakovaně zcela dobrovolně. Triky jsou i s odstupem času slušné, každé další setkání s tornádem maximálně vzrušující a sotvakdo se asi při sledování tohohle bijáku nezamiloval do mimořádně okouzlující Helen Hunt. Poněkud horší je to s Billem Paxtonem, který je sice sympaťák jako trám, ale řekněme si to na rovinu - na hlavní roli tak úplně nemá. Scénář je naivní a průzračný jako u disneyovky, zlí mají černá auta, neposlouchají dobré rady hodných a tak umřou, hrdina a hrdinka jsou si souzeni a to nemluvím o hrdinčině překonaném traumatu. Nicméně natočeno je to velmi zručně a film rychle spěje k senzačnímu finále, ve kterém se zničí kdeco a hrdinové se podívají do útrob tornáda. Škoda že Jan de Bont upsal duši ďáblu jen za dva skvělé filmy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byl můj první tornádovej film. poprvé jsem se z něj dozvěděl o šílencích - Lovcích tornád. A taky poprvé jsem ve filmu viděl létat krávy. Technické zpracování bylo na svoji dobu téměř dokonalé, děj však nijak nevybočoval ze schématu amerických katastrofických filmů. Ovoněno a ozvláštněno to bylo po všech těch požárech, sopkách a zemětřeseních jen tím Twisterem. Přesto budu hodnotit tehdejší optikou a mým údivem v kině. * * * * ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* tenhle film jsem měl kdysi hodně oblíbený a viděl jsem ho několikrát. Ale uvědomuji si, že jsem byl mladý a naivní a stačilo mě tehdy málo i jednoduchý předvídatelný děj. Přesto má něco do sebe - má spád, má romantickou "klišé" linku a byl první, kdo začal o tornádech točit. A v neposlední řádě se o tornádech nenatočilo zatím nic lepšího. To nostalgické kouzlo je v něm stále a proto mu ty 4 hvězdičky ještě nechám, i když by si objektivně zasloužil určitě aspoň o jednu míň. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (105)

Zajímavosti (49)

  • K výrobě větru v některých scénách byl použit motor z Boeingu 707. (SidneyP)
  • Pôvodný koncept a príbeh, ktorý bol posunutý scenáristovi, aby z neho spísal scenár, mal 10 strán. (Real Tom Hardy)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

05.05.2024

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Reklama

Reklama