Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (457)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejsem odborník na tornáda a osobně jsem je ani nikdy neviděl. Nicméně nedokážu uvěřit, že by se po Americe mohla objevit taková zrůda, jako je v tomhle filmu. Na druhou stranu musím sklonit poklonu tvůrcům, protože hodně dobře skloubili ruční kameru s poctivou filmařinou, Vlastně jsem nevěřil, jak moc dobrých záběrů tenhle film má. Tam, kde by se nízkonákladovce rozklepala ruka, tady evidentně kameraman dostal nějakýho pomocníka robota, kterej to za něj odbyl a nebo mu dali víc najíst, protože i v tom největším uragánu si drží stabilitu a nabízí lidskému oku zážitek, který si umí připravit jen matka příroda. Za mě tedy musím říct, že jsem byl hodně překvapený. Tornáda mě ve filmech vždycky fascinovala a tady to není výjimkou. Jenom to klasický americký moralizování na konci filmu bylo trošku zbytečný. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|92%| Shlédnuto v kině. A já jsem teda velmi spokojen. Opravdu mě to chytlo proto se nestydím dát plný počet. Možná by to mohlo být delší, velkolepější a tak, ale já si nemohl pomoct. Jasně, začátek se prý trochu táhne, ale to není ani tak pravda. Poznáváme tu postavy, které mi přišly normální, ale během dramatických chvil či napínavých scén jsem si je později získal. Uvěřitelné postavy, které se do tohoto filmu hodily. Tak, každý má svůj názor, ale tak to je. Jakmile začne zuřit tornádo, tak už je tu jedna destruktivní akce za druhou. A musím říci, že je to perfektně natočené. V kině to znělo opravdu skvěle. Takže v tomto směru asi není co dodávat. Je tu ke konci i dost napínavých chvil, kdy člověk neví jestli to dotyčný přežije. Spoilerovat nechci, ale jsem rád, že tu byla i nějaká ta obět. Bylo by moc fantastické aby to přežil každý. Konečná fáze či vyvrcholení posledního údera tornáda měla atmosféru. Hudba od mého oblíbence Briana Tylera se povedla. Není úplně fantastická jako u Expendables, Iron Man3 atd, ale ty známé hudební motivy a podobný styl tu byl. No, myslím, že asi není nutné abych komentář nějak natahoval. Jako katastrofický film to vyloženě není. Spíš takový zmutovaný moderní pokus, ale mělo to rychlý spád a mě to bavilo opravdu hodně. Nemám co bych už dodával. Těším se na opětované shlédnutí. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ááááááá, strašná nuda. Steven Quale si po vcelku šikovnom a dôstojnom uzavretí série Nezvratný osud povedal, že za 40 miliónov nakrúti nový Twister pre nové desaťročie... a kruto pohorel. Jeho filmu chýba švih a skvelé adrenalínové tempo parádneho filmu Jana de Bonta. Chýbajú mu však i zaujímavé efekty a sympatické postavy. Zrejme si povedal, že Richard Armitage je vďaka Thorinovi z Hobitov v tej dobe nesmierne populárny a utiahne svoj vlastný film. Nebol. A neutiahol. Kasting je strašne matný, scenár nezaujímavý, trikové scény mdlé, nebavili ma (ale auto super). O 4 roky staršie The Hurricane Heist bolo výdatnejšie. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dlouhých 18 let od DeBontova TWISTERU a po haldě videosraček se tornáda vrací na filmová plátna a i když to není žádný zázrak, koukat se na to dá. Řádění tornád v městečku, kde má každý pakoš po ruce kameru, si užijem dost a postavy ani formát found footage příliš neotravují, snad jen linie toho zasypaného zamilovaného párečku byla bolestně nudná. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Když vám "slavnostní" projekci hned od počátku uvedou dva buzíci, tak nejde čekat nic jiného než film pěkně na prdel. Počínaje nezajímavými a skrz naskrz obyčejnými charaktery, přes triviální a stokrát viděnou zápletku až po hromadu klišé, snažící se vám sdělit, že si máte vážit každého dne. Bléé... Zkrátka bez nápadu, bez jiskry a bez sebereflexe. Kdyby si film byl aspoň vědom své hlouposti, mohl se pokusit o nadsázku a humor, ale na to si asi budeme muset počkat na V oku Sharknáda... 4/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa v Detroite, Rochestri a jeho okolí. (Erik7595)
  • Původní název filmu zněl Black Sky. (BLANIK.)
  • Ve scéně, kdy má ředitel Thomas Walker (Scott Lawrence) na začátku příběhu proslov před školou, bylo využita jeho podobnost s Barackem Obamou. Prostředí vypadalo jako volební pult a herec tak zahrál i některé jeho pohyby, úsměv a mračení, když začalo pršet. (Terva)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama