Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jednoduchoučká komedie, která plave ve vodách průměru, ale vejš jí vytahuje skvělej věčně zhulenej Sean Penn. Dobře jsem se bavil, a původně jsem chtěl dát i 4****, jenže mám dojem, že na tenhle film si hned tak nevzpomenu a fakt nevim, jestli ho budu chtít vidět někdy znovu. To si radši dám pošahanou Pomstu šprtů.) Scénář spíše průměrnej, stejně jako režie i herecké výkony, s výjimkou již zmíněného Penna a Judge Reinholda. Nicka Cage jsem si všimnul, aspoň teda myslim, ale objeví se tam tak na 5 vteřin součtem.) ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

V polovině sešupu od graffiti ke koláči. Symptomatické je, jak se za devět let od Lucasova majstrštyku vytratila víra v budoucnost a vlastní perspektivy – chybí aspoň jediná postava, která by vůbec uvažovala o úniku z kruhů podřadné práce a hormonálních eskapád někam „ke hvězdám“ – i když to není problém filmu, ale spíš odraz doby, jde z toho na mě větší depka než z českých pozdně normalizačních Básníků, kterými Klein ve stejné době mířil na stejnou cílovku, i když daleko méně explicitně (a neobjevil přitom šest nebo sedm budoucích světových hvězd, ale jen Kříže s Matáskem). **1/2 ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Střední škola, USA, 70. léta. To byl kýč, útřžky filozofie hippies , šmahnuté rockem, americkým snem a hlavně naivitou a elánem mladých lidí. Scénář k tomuhle snmku napsal Crowe na základě své stejnojmené knihy a je poznat, že tehdy byly jeho zkušenosti a vzpomínky na životní radosti a starosti, které mladí lidé prožívali, velice živé (na rozdíl od jeho posledního výplodu Elizabethtown) a on je dokázal vpravdě nadčasově zapsat. Živé, věrohodné postavičky, jsou mile rozděleny na jednotlivé školní archetypy - mladá třídní kráska bouřlivě prožívající milostné kotrmelce, její velký bratr, který ji pomůže z průšvihu, když je jí nejhůř, tichý, chytrý, hodný a hlavně stydlivý klučina, který je do ní tajně zamilovaný, jeho zrádný kamarád, světácký hejsek, který "všemu rozumí", autoritativní profesor historie, jenž podezírá každého, že je zfetovaný a především Jeff Spicoli, ze kterého mladý Sean Penn udělal nejpamátnější a nejvtipnější postavu filmu - neustále zhuleného patnáctiletého rebela bez sebemenší příčiny :-) Vy, kteří rádi vzpomínáte na školní léta si to , myslím, královsky užijete. Jo a toho Nicolase jsem tam opravdu nepostřehnul... 70% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jsou to pořád stejné situace a pořád stejné problémy - jak na něj ("směj se všemu, co ti řekne, to zabere"), jak na ní ("při muchlání pusť Led Zeppelin a uvidíš věci"), jak zvládnout prudící profesory, trapnou brigádu ve fastfoodu v ještě trapnější uniformě a nad tím vším se vznáší všudypřítomný hormonální přetlak, který si někteří jedinci odbourávají jako Sean Penn .......... Nadčasový scénář Camerona Crowea, skvělé obsazení, zkrátka a dobře ..... já jsem se královsky bavila. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak jak píše tady Malarkey, Nicolase jsem já oproti němu nenašla, ale Sean se nedal přehlédnout. Tady bych mu pár našupala a bylo by to. Ale co já vím, tak v každé třídě se vždycky našel nějaký exot a nebo rebel. Jó, přesně jak bylo ve filmu, v tomhle věku se řeší zásadní otázky života, třeba jak je to s těma klukama a jak je to s těma holkama. To přece nejde nemít nějakou známost a neochutnat všechno, co k tomu patří, kde k tomu ta láska není ještě až tak nutná. Nakonec na to někteří přijdou a je fajn vidět u některých jedinců postupnou proměnu, ale vše jen náznakově s bezvadnou muzikou, která tuhle partu mladých doprovázela. Ale s tou Seanovou pizzou bych to nechala patentovat na všechny školy, bezva nápad :-) Je rok 2016, ale nic se nezměnilo, doba mládí, kdy se něco buď strašlivě nutně něco řeší a nebo naopak se neřeší vůbec nic........ prima Zlaté časy jsou za kvartu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Sean Penn často improvizoval, když nebyl v záběru a rozptyloval tak Ray Walstona, který hrál pana Handa a ostatní mladé kolegy. (Kulmon)
  • Nabídku na Jeffa odmítl Christopher Reeve. (Kulmon)
  • Nicolas Cage byl původně zvažován pro roli Brada Hamiltona, ale na castingu příliš neoslnil. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno