Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (453)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tommy Wirkola mě úplně rozsekal. Takhle jsem si vánoční komedii rozhodně nepředstavoval. Vůbec se to nestydí brát si to nejlepší ze Smrtonosné pasti a ze Sám doma, ale to ani nevadí. Vidíme tu Santu v dost zoufalém stavu. Nic ho nebaví a Štědrý večer tráví pitím. Vše se změní, když se dostane do domu, kde zrovna probíhá loupež. Malá Trudy byla celá rok hodná a věří a něj. Požádá ho tedy, ať jim z této situace pomůže. Santa se toho nebojí a jako bývalý válečník se do věci vloží. Nemá to sice s lupiči jednoduché, ale občas vytáhne eso z rukávu a o originální smrti tu není nouze. Místy je to dost krvavé, ale vtipné. Dost tomu pomáhá i vhodný hudební doprovod. Víc takových vánočních filmů! "Jste na zlobivém seznamu." ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jo, kurva jo!!! Je tam sice pár hluchých míst, obzvlášť s ostatními postavami, ale jinak je to kurevská jízda. Dítě oproti jiným obdobným filmům není protivné a Santa... To je ten pravej Satan Klaus někde tam venku. David Harbour je perfektní a je vidět, že si to užívá. Scénář je přiměřeně drsný a zároveň zábavný. Jediné, co mi trochu vadilo, byl John Leguizamo. Prostě ho nemám zařazeného mezi záporáky a i když se snaží, tak je až moc někdy ukecanej a spíš otravnej. Ale jinak se těším na druhej díl a doufám, že to borci nezprasí, protože nejen že to byla jízda, ale navíc má ten film i zkurvenou vánoční atmosféru... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍTEJTE NA SVÝCH NEJHORŠÍCH VÁNOCÍCH!“…  Černá ujetá komedie? No fakt že kurva jo! Šílená kombinace rodinnýho filmu (Sám doma + jakejkoliv vánoční příběh) a krvavý akce (Smrtonosná past) mě rozsekala! A jistý jsou dvě věci: rodina má další vánoční film a (aspoň já) se budu snažit, nedostat na seznam zlobivců…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Santa Claus je naše poslední naděje.  2.) Moje děti si (povinně) pod stromek přejou Molotovův koktejl a nabroušenej vánoční špalek.  ///  Thx za titule „Piorun“.                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ***  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kulky v kulkách, perníčky... křupající kostičky." Welcome to your worst Christmas ever! Letošní sníh není mrtvý (ten mám nejradši), je živý až až, skotačivý a rozverně morbidní. Ideální film pro Štědrý podvečer, k nastolení té pravé vánoční pohody aneb Šílenou noc si užijete nejlépe v rodinném disfunkčním kruhu, ale klidně i Sám doma. Hodné děti si užijí představu "přímé linky na Ježíška" (hřebíček do rakve České pošty), ty zlobivé si můžou za odměnu hrát, například s kuličkami, obřím louskáčkem a sociopatickým Krampusem. A zapojí se všichni, nesnášející se sourozenci, babička diktátor s nevymáchanou hubou i nastávající zeťák typu van Damme, řečený "V Asii jsem někdo!", se svými kopy a včasným útěkem z bláta do louže. Vánoční KVÍZOVÉ OKÉNKO: [-] Nejkrásnější Vánoce jsou: A) V rodinném jízlivém kruhu. B) Když se rozsvítí stromeček, střelbou. C) Když se rozsvítí vánoční hvězda, v oční bulvě lupiče. [-] Samozřejmě že C) je správně, ovšem toho smradu... Tím jsem hodil dojmy na papír, jak Santa šavli z letících saní a teď už mě omluvte, jdu do koupelny. Děti daly kaprovi jméno Psychor a já ho musím bacit paličkou. Oprava, Santovou palicí. Čtyřikrát! [ČSFD projekce v Plzni, 7.12.] ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $20miliónov║ Tržby USA $37,676,925║ Tržby Celosvetovo $57,833,925▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Santa Clause je Sám doma v Smrtonosnej pasci! Nuž ho-ho-ho Tommy Wirkola a ďalšia konina ako mraky. Ako smršť okopírovaných nápadov a jemu vlastných krvavých jatiek. Toto mohla byť kultová záležitosť, keby to nebolo také urvané od buka do buka. Určite sa z toho dalo vyťažiť, ďaleko, ďaleko viac. /50%/ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Původně byl snímek naplánován jako velikonoční film, ale tvůrci museli film přepsat na vánoční, protože David Harbour (Santa Claus) odmítl nosit oblek zajíčka. (HanzoBureshi)
  • Morgan Steel (Cam Gigandet) se chvástá tím, že by dokázal zastavit únosce letadla, které narazilo do jedné z věží Světového obchodního centra. Za stejné prohlášení schytal v roce 2012 vlnu kritiky Mark Wahlberg. (HellFire)
  • V novembri 2022 David Harbour spomenul, že počas výroby filmu sa už diskutovalo o tom, že v prípade úspechu sa natočí dvojka, kde sa obsadí aj pani Santa Clausová. Herec prejavil záujem vidieť v tejto úlohe Charlize Theron. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama