Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (456)

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍTEJTE NA SVÝCH NEJHORŠÍCH VÁNOCÍCH!“…  Černá ujetá komedie? No fakt že kurva jo! Šílená kombinace rodinnýho filmu (Sám doma + jakejkoliv vánoční příběh) a krvavý akce (Smrtonosná past) mě rozsekala! A jistý jsou dvě věci: rodina má další vánoční film a (aspoň já) se budu snažit, nedostat na seznam zlobivců…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Santa Claus je naše poslední naděje.  2.) Moje děti si (povinně) pod stromek přejou Molotovův koktejl a nabroušenej vánoční špalek.  ///  Thx za titule „Piorun“.                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ***  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Když Santa McClane při nadělování dárků uvízne v domě, kde banda lupičů drží jako rukojmí bandu zpovykaných pracháčů a jednu holčičku, která sice na jeho seznamu figuruje v kolonce hodných, ale nemá problém vyrobit pasti mnohem brutálnější než Kevin, je naděje, že nastanou Vánoce krvavé a veselé. A taky že ano. Tenhle mix Smrtonosné pasti, Sám doma a klasického vánočního santaclausovského příběhu, nabízí nejen špetku vánoční nálady, ale především zábavně brutální vybíjenou, ve které se smrtící zbraní může stát nejen vánoční hvězda, ale třeba i cukrová tyčinka. Což je v záplavě těch vánočních cukrkandlů příjemně osvěžující. A David Harbour jako naštvaný Santa nemá chybu. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak Smrtonosná past dostala svýho vánočního krutýho brášku, ne že by se první dvě pasti neodehrávali na vánoce, ale tady MClana nahradil přímo Santa což je adekvátní náhrada, taky chlastá, taky je nasranej na celej svět a když se nasere, tak pro samé mrtvolky není kam flusnout. Film má klasický houpačkový vývoj, kdy někdy je velezábava začátek zábavná super pecka - nuda- santa se rozakční- nuda- santa se rozačkní- malé dítě předvede epizodu samo na půdě - nuda - santa se doakční z toho je jasný, že klíčový je postava Santy, pokud je pozornost zaměřena na někoho jiného. vyjma půdní epizody zábavnost jde prudce dolu. Ovšem i když jsem měl tak trochu santa die hard dejavu docela jsem se bavil a to u filmů, kde hlavní postavou je santa opravdu nebývá moc často zvykem. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jedno obrovské sklamanie. Ak čakáte humorného dospeláckeho Santu s brutalnymi vraždami, trafíte vedľa. Nečakajte však ani rodinný príbeh pre deti. Je to niečo medzi a ani jednu z kategórií nespĺňa plnohodnotne. Nemá to cieľovku a ani smer. Na drsné boje čakáme príliš dlho a keď už prídu, rovnako rýchlo skončia. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se jede až moc podle šablony, protože Harbourovi tahle role sedla. Jednoduše tady chybí něco zapamatovatelného. Harbour hraje hrubiánskou verzi Santy, který o Vánocích přistane ve špatný čas na špatném místě. Když totiž dům, kde zrovna rozdává dárky, přepadne banda záporáků, kteří jdou po penězích v sejfu ve sklepě, musí si probojovat cestu jejich zástupem, aby zachránil místní rodinku. Co mi vyloženě nesedlo, tak Leguizamo v tuctové roli hlavního záporáka, který typicky vykecává své plány na každém kroku. Přepálená je taky stopáž, zvlášť s ohledem na to, že co se akce týče, tak divák odejde zklamaný. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Po závěrečných titulcích následuje krátká scéna. (KaterinaSkop)
  • Postava jménem Thorp (Mike Dopud) je odkazem na Rodericka Thorpa, autora knihy „Smrtonosná past“. Stejnojmenný film inspiroval tvůrce Šílené noci. (HellFire)
  • Morgan Steel (Cam Gigandet) se chvástá tím, že by dokázal zastavit únosce letadla, které narazilo do jedné z věží Světového obchodního centra. Za stejné prohlášení schytal v roce 2012 vlnu kritiky Mark Wahlberg. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama