Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (456)

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Film, kterýmu jsem dával obrovský naděje po nadšenejch recenzích tuzemskejch i zahraničních kolegů, ale po dokoukání filmu jsem byl… leeehce zklamán. Ano máme tu úžasnýho Davida Harboura jako Santa Clause, kterej chce se svojí práci Santy skončit, protože moderní děti by jenom brali, kradli, konzumovali a pod stromeček by nejraději dostávali hotovost (to jim bohužel s přibývajícím věkem nemám za zlý). Ale zpátky k příběhu. Santa Harbou provádí svojí obvyklou vánoční rutinu, když se najednou dostane do sídla jedněch zbohatlickejch kreténů (který mi byli tak nesympatický, že nebejt tý malý holčičky, tak bych vzal taky roha), který přepadalo nějaký vycvičený komando zlodějů jejichž boss je mechanik z Johna Wicka. Santa bohužel přijde o svoje Rudolfy a musí zachránit rodinu, ducha Vánoc a taky začít věřit sám sobě. Ano, ej t ojako Smrtonosná past s Brucem Willisem mixnutá se Sám doma, ale upřímně kdybych si měl vybrat, radši pořád sáhnu po těch dvou klasikách, tak jak jsem to udělal já na Vánoční svátky. Film má choreograficky dobře provedený akční scény, smrti jsou zábavně brutální, zloději jsou o několik levelů smrtelnější než Harry a Marv a tomu Santa Harbourovi věříte hodnýho dědečka i účinou mašinu na zabíjení. Jen ta stopáž mohla bejt trochu kratší, protože mi přišlo, že film měl pár hluchých míst, který bych vystříhal, aby se trochu zrychlilo tempo. Hold z toho další NIKDO s Bobem Odenkirkem nebude, ale určitě si to do budoucna párkrát ještě sjedu. 7/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tommy Wirkola zkřížil příběh o Santovi co ztratil víru ve Vánoce se Smrtonosnou pastí. Rodina pracháčů se na svátky sejde ve svém dobře střeženém sídle když je napadnou zlí únosci zrovna když tam Santa baští sušenky, od jedné z mála hodných holčiček... David Harbour se v úvodu profiluje jako pupkatý ožrala, který chce seknout s prací, ale když záblesky do minulosti odhalují jeho původ, dostává bezmála mýtický rozměr. Když pak v kůlně sebere bourací kladivo a jde zachraňovat onu malou holčičku, nabere to grády. Rozmašírované hlavy, přeseknutí únosci a rozemletí vojáci. Akce je přehledná a Vánočně inovativní. Vtipy čiší cynizmem, odkazy na Sám doma jsou vyloženě brutální jen občas je to trochu pomalejší, ze začátku se to malinko hledá, ale většinu času je to výborná zábava. Přál jsem si nejít na Štědrý den do práce. Asi jsem zlobil. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pekný príklad, že vyskladať námet z protichodných žánrov/filmov nestačí na kvalitu - v tomto prípade ide o nápad, že urobíme Home Alone meets Die Hard so Santom a v Rku. Uchechtol som sa asi dva krát. Navyše ani na konci nedochádza k nejakému uveriteľnému objaveniu čara Vianoc alebo čo hocijakému precitnutiu. Škodí tomu aj Rko, lebo tvorcovia rezignujú na vianočný gýč a líniu príbehu, ktorá vedie k nejakej premene postáv. Postavy sú potom extrémne nesympatické a ako divák som mal pocit, že tá rodina si zaslúžila byť okradnutá a nie zachránená. Ďalší samoúčelný odfláknutý žánrový miš-maš, ako bola The Princess (2022). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jo, kurva jo!!! Je tam sice pár hluchých míst, obzvlášť s ostatními postavami, ale jinak je to kurevská jízda. Dítě oproti jiným obdobným filmům není protivné a Santa... To je ten pravej Satan Klaus někde tam venku. David Harbour je perfektní a je vidět, že si to užívá. Scénář je přiměřeně drsný a zároveň zábavný. Jediné, co mi trochu vadilo, byl John Leguizamo. Prostě ho nemám zařazeného mezi záporáky a i když se snaží, tak je až moc někdy ukecanej a spíš otravnej. Ale jinak se těším na druhej díl a doufám, že to borci nezprasí, protože nejen že to byla jízda, ale navíc má ten film i zkurvenou vánoční atmosféru... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná past, křížená se Sám doma a okořeněná buranstvím ze Santa je úchyl. Příjemně odvázaná a krvavá jízda, přesně taková, jakou od Wirkoly očekáváme. Bohužel vč. časté sentimentální vaty, která jinak svižný film zbytečně brzdí. Ale jako alternativa k českým vánočním pohádkám, funguje na výbornou. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • V novembri 2022 David Harbour spomenul, že počas výroby filmu sa už diskutovalo o tom, že v prípade úspechu sa natočí dvojka, kde sa obsadí aj pani Santa Clausová. Herec prejavil záujem vidieť v tejto úlohe Charlize Theron. (Arsenal83)
  • Miesto natáčania: Winnipeg (Kanada). Natáčanie filmu prebiehalo od januára do marca 2022. (Arsenal83)
  • Trudy (Leah Brady) si podle Santy (David Harbour) zasloužila místo na seznamu hodných dětí, protože si uklízela v pokoji, poslouchala rodiče, chovala se hodně ke zvířátkům, byla hodná ke všem a pozvala neoblíbené dítě na svou oslavu narozenin. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama