Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (454)

tron 

všechny recenze uživatele

Kombinácia „Smrtonosná pasca vs. Santa Claus“ síce znie originálne, ale scenár je strašne predvídateľný. Všetko viete popredu, ste na to dôrazne upozornení, akoby to ani nebol film pre dospelých, ale pre deti. V jednej chvíli Santa zomrie, ale divák naozaj nemusí mať veľa rokov (ani inteligencie), aby pochopil, že Santa Claus a zároveň hlavný hrdina filmu „asi“ nezomrie. Alebo sa schyľuje k bitke, záber na ľadovú sochu s dôrazom na jej špic. Je vám jasné, že sa naň niekto nabodne, nasleduje bitka a čuduj sa svete, na špici skutočne skončí záporák. Je to hrozne nudné, ale zároveň práve používane typických vianočných dekorácií sa postaralo o istý prvok zábavy. Mňa najviac pobavila realistická variácia na Sám doma. Film je divný mix rodinného filmu s brutálnou vyvražďovačkou, v ktorej si na svoje prišli ako kaskadéri (producentom bol David Leitch, režisér Johna Wicka a Bullet Train, ale nemôžem povedať, že by ma akčné sekvencie odrovnali), tak tvorcovia gore. To je zvláštna a prekvapivá kombinácia, ale prečo nie. Výprava domu a zasneženého okolia pekná, kasting fajn. Najmä Leguizamo. Naopak Beverly D´Angelo nudná, ale ponúka kuriózny pocit vychádzajúci už z jej fyzickej prítomnosti, keďže Ellen Griswoldová. Strácal som sa v pravidlách: Santa zjavne disponuje kúzlami, ale zároveň ho môžete normálne zastreliť. A čo jeho divné postoje? Soba kvôli špineniu strechy obviní z neprofesionálneho správania a pritom chvíľu predtým ovracal úbohú, ničnetušiacu ženu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Opět se ukazuje jaký je Psychor hovno na této stránce, protože ač se nejedná o bůh ví jaký skvost, tak je tento snímek minimálně příjemná jízda a rozhodně se divák nenudí. Samozřejmě pokud má někdo potřebu prozkoumat si to centrimetrové hovado jako Psychor, nudit se určitě bude. V samém závěru je to jako vždy, jen o chuti.. 7/10 = 75% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Vianočná vývza 2022 - 44. film - Tak bez "Violent Night" by tohtoročné Vianoce asi ani nemohli byť. Na tento film som sa úprimne tešil po tom ako som videl trailer a veril som, že sa dočkám solídnej zábavy. A našťastie sa tak aj stalo. Je tu niekoľko skutočne tvrdých momentov, ktoré ale vedia náramne pobaviť. David Harbour ako Santa Claus je tu pre mňa skutočne vynikajúca voľba. Tak nejako dúfam, že si ten kabát niekedy oblečie znovu a ukáže svoj talent, lebo ma tak neskutočne pobavil, ako už som dávno nevidel. Je tu niekoľko skvelých momentiek či už keď má len robiť svoju prácu alebo keď má likvidovať zloduchov. Najlepšie je asi ako pomocou kladiva zlikviduje celý zástup bojovníkov, ktorí sa dostanú do jeho nástrah a padnú v boji s jeho kladivom. Dostať sa na Santov "naughty list" je rozhodne niečo, čo nechcete. Ja som si toto každopádne užil a spomínaná scénka s komínom ma nadmieru dostala. Má to solídne finále, je dokopy len jedna vec, čo mi nejako výraznejšie vadila a tou sú naši rodinní príslušníci, ktorí sú často neskutočne nesympatickí a skoro až čakáte či sa našim zloduchom nepodarí aspoň niektorých z nich zabiť. Lebo by sa možno ocitli na Santovom zozname tiež za niektoré veci, ktoré sa tu udejú. Som však rád, že som film videl a možno by som sa k nemu aj vrátil. Je to rozhodne krvavá vianočná komédia, aké viem oceniť. Hodnotenie: B+ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Seznam zlobivých o letošních Vánocích pořádně prořídne. Smekám pomyslnou santovskou čapku před tím člověkem, který řekl: "Mám nápad, jak udělat vánoční zápletku Smrtonosné pasti ještě vánočnější!", před tím, který dodal: "A co ji zkombinovat se Sám doma?", a před tím šílencem, který to nakonec natočil tak, že to není křeč, ale sranda. Ano, na první pohled přišel už před dvěma lety s něčím podobným Tlusťoch s Melem Gibsonem, nicméně i když se mi jeho-ho-ho sváteční skoro-akčňák líbil, nedosahuje ani zdaleka zábavnosti Šílené noci. David Harbour v titulní roli nemá chybu, Santu si užívá ve všech polohách a v akci s poctivou choreografií je velmi přesvědčivý. Upoutávka navíc nevyzradila všechno, a tak se například kromě všeho toho nápaditého střílení, mlácení, lámání, bodání, křiku, chlastání, pojídání perníčků, krvácení a nadávání dočkáme i pohledu do vousáčovy minulosti nebo jedné z vrcholných scén, která ukáže, jak by vypadal Sám doma, kdyby byl opravdu brutální. Samozřejmě to není nonstop akční jízda, to by ani nešlo, respektive nemělo by to brzy co nového nabídnout. Ale i ty momenty zvolnění ve stylu ticha před bouří se málokdy braly smrtelně vážně a líbily se mi.______P.S. Děkuji za odvahu uspořádat ČSFD projekci zase jednou i u nás na venkově. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po brutální stránce, klasický, dobrý Wirkola. Fight Santy ve stodole, za mě top scéna. Každopádně, kromě Harboura, bylo obsazení těžce nesympatické, občas šíleně klišoidní, některé scény ultra dětinské a co se týče humoru - párkrát jsem se lehce pousmál. No, že jsou ty Vánoce, tak jednu hvězdu přihodím, aspoň teda za tu příjemnou, Vánoční hudbu a atmosféru. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • V novembri 2022 David Harbour spomenul, že počas výroby filmu sa už diskutovalo o tom, že v prípade úspechu sa natočí dvojka, kde sa obsadí aj pani Santa Clausová. Herec prejavil záujem vidieť v tejto úlohe Charlize Theron. (Arsenal83)
  • Miesto natáčania: Winnipeg (Kanada). Natáčanie filmu prebiehalo od januára do marca 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama